Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO AERIAN: Stadiul lucrărilor pe autostrada Sebeş-Turda – lotul 3 cel mai avansat. Filmări realizate de Asociaţia Pro Infrastructura

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia Pro Infrastructura  continuă filmările aeriene de primăvară, menite să prezinte stadiul lucrărilor pe loturile autostrăzii A10.

Astfel, lotul 3 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între localitățile Decea și Aiud este cel mai avansat dintre toate cele patru din care este compusă autostrada A10 şi are, prin urmare, cele mai mari şanse să fie gata în luna septembrie 2017.

Din pacate, fără lotul 4 (Decea-Turda), acest segment de autostradă nu va avea un impact foarte mare asupra traficului. Pentru a fi gata în acest an, pe lotul 4 trebuie să fie rezolvate o serie de probleme în cel mai scurt timp pentru a putea circula pe A10 între Turda (A3) și Aiud în toamna acestui an!

Stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, mai precis între Alba Iulia Nord și Aiud Sud, lot construit de asocierea Aktor-Euroconstruct, lasă mult de dorit.

Din păcate, așa cum se poate vedea din filmările realizate, lucrările sunt mult întârziate la mai bine de un an și jumătate după emiterea primei autorizații de construire. Deși rezultatele de până acum au câteva scuze tehnice (pe acest lot sunt mari probleme cu infiltrațiile de apă, de exemplu), totuși credem că asocierea Aktor-Euroconstruct se poate mobiliza mai puternic și trebuie să mențină un ritm alert pentru a avea șanse ca acest lot să fie deschis traficului la final de 2018.

În ritmul actual, există riscul să se ajungă cu acest lot tocmai în 2019, potrivit Asociaţiei Pro Infrastructura. Cerem respectuos constructorului (cât și celorlalți „actori”, consultantul și autoritățile române) să mărească nivelul de mobilizare și să se asigure de aspectele birocratice pentru a deschide lotul în 2018, cel puțin porțiunea dintre Aiud Sud (limita cu lotul 3) și nod Teiuș.

Orice km nou de autostradă salvează vieți!

Sursa foto-video: facebook Asociaţia Pro Infrastructura

[nggallery id=3865]

 

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Modernizarea DJ 750C, drumul spectaculos care străbate culmile Munților Trascău, între Sălciua de Sus și Teiuș, inclusă în proiectele prioritare în Regiunea Centru propuse spre finanţare prin POR 2021-2027

Unirea Ziarul

Publicat

în

Modernizarea DJ 750C, drumul spectaculos care străbate culmile Munților Trascău, între Sălciua de Sus și Teiuș, inclusă în proiectele prioritare în Regiunea Centru propuse spre finanţare prin POR 2021-2027 Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean care porneşte de pe Valea Arieşului, de la Sălciua de Sus, până la Teiuş, care în mare parte este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea