Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Veteran de război din Alba, sărbătorit la 98 de ani, de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”. „Să fiţi cinstiţi în munca voastră şi să nu fiţi egoişti”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO: Veteran de război din Alba, sărbătorit la 98 de ani, de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”. „Să fiţi cinstiţi în munca voastră şi să nu fiţi egoişti”

Veteran de război din Alba, sărbătorit la 98 de ani, de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”. Drapelul României, plachetă aniversară și tort pentru veteranul de război Vasile Munteanu.

„Să fiţi cinstiţi în munca voastră şi să nu fiţi egoişti!” le-a transmis veteranul de război Vasile Munteanu, elevilor militari care l-au vizitat săptămâna aceasta cu ocazia împlinirii vârstei de 98 de ani.

Elevul caporal Bogdan Golban, eleva fruntaş Ioana Berzescu și plutonier adjutant Ioan Mihu de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, însoţiţi de șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop, au poposit zilele trecute în gospodăria veteranului de război de la Ohaba, oferindu-i acestuia drapelul României, o diplomă aniversară, revista colegiului militar „Inimi sub drapel” și un tort.

Născut la 12 decembrie 1921 la Ohaba, judeţul Alba, Vasile Munteanu a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial iar în anul 1944 a fost luat prizonier. Timp de patru ani a trăit în condiţii greu de imaginat într-un lagăr de concentrare din zona industrială sovietică Donbass. „Dumnezeu a fost cu noi. Asta a fost o minune mare. Eu m-am gândit de multe ori şi nu ştiu cum m-a scăpat dar Dumnezeu ştiu că m-a scăpat şi am simţit că Dumnezeu a fost cu mine”, a mărturisit veteranul, întrebat de perioada războiului şi cea din prizonierat.

Vă dorim din toată inima multă sănătate şi linişte sufletească. La mulți ani!

Acțiunea s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie – Marturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea