Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Vacanță în siguranță”: Proiect al IPJ Alba pentru prevenirea victimizării minorilor şi creşterea siguranţei acestora

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| „Vacanță în siguranță”: Proiect al IPJ Alba pentru prevenirea victimizării minorilor şi creşterea siguranţei acestora

O nouă ediție a proiectului „Vacanţă în siguranță”, care vizează prevenirea victimizării minorilor şi creşterea siguranţei acestora, pe perioada vacanţei de vară, a fost demarat de polițiști împreună cu partenerii instituționali.

În perioada 14 iunie – 02 septembrie 2022, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, cu sprijinul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Alba, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba și Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, derulează proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, intitulat „VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!”

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul vizează creşterea gradului de siguranţă al tinerilor din judeţ şi îşi propune informarea elevilor aflaţi în taberele şcolare, în centre de agrement, spaţii de joacă şi nu în ultimul rând a celor instituţionalizaţi în centrele de plasament şi casele de tip familial, din judeţul Alba, cu privire la formele delincvenţei juvenile, prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane, siguranţa navigării pe internet şi, nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.

Primii beneficiar ai proiectului au fost copiii aflați în tabăra din comuna Ighiu, unde, polițiștii de la prevenire, împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au prezentat aspecte legate de consecinţele psiho-socio-juridice al consumului de droguri sau al comportamentelor deviante.

Elevii care frecventează școala de vară organizată de Școala Gimnazială Ciugud, au discutat cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară despre cele mai potrivite moduri de petrecere a timpului liber, astfel încât vacanța mare să fie cea mai frumoasă perioadă din an, lipsită de incidente negative;

Pentru perioada vacanței de vară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tinerilor să țină seama de câteva sfaturi:

 • Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!
 • Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
 • Nu vă jucați în zona căilor ferate și nu vă urcați pe vagoanele din componența trenurilor. Riscați să fiți electrocutați!
 • În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
 • Nu acceptaţi, niciodată, să vă întâlniţi, în mod real, cu o persoană pe care aţi cunoscut-o pe Internet; oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt pe Internet şi astfel, puteţi deveni victima traficului de persoane şi a altor întâmplări tragice!
 • Evitaţi să postaţi pe Internet fotografii cu voi sau cu familia; acestea sunt personale şi nu trebuie să ajungă la cunoştinţa oricui navighează pe Internet; ele pot fi folosite pentru a vă face rău!
 • În cazul în care primiţi, prin intermediul internetului, o fotografie/un film cu conţinut sexual cu un minor, chiar şi de la o persoană cunoscută, nu o transmiteţi mai departe altor persoane! Puteţi intra sub incidenţa legilor referitoare la prevenirea şi combaterea pornografiei infantile!
 • Nu acceptaţi tot felul de provocări de la persoane sau jocuri on-line, care ar putea să vă pună în pericol integritatea corporală, siguranţa şi chiar viaţa!
 • Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
 • Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 • Când folosiți bicicleta sau cu trotineta, respectați regulile de circulație;
 • După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
 • Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Reabilitarea fântânii arteziene din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică pentru materiale și servicii

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Reabilitarea fântânii arteziene din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică pentru materiale și servicii

Municipiul Alba lulia a lansat o achiziţie directă de furnizare a unor materiale și servicii pentru reabilitarea fântânii arteziene din Parcul Unirii.

Obiective:

1. Schimbarea elementelor de sticla sparte sau fisurate ale figurinei centrale a fântânii arteziene din Parcul Unirii a Municipiului Alba Iulia

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Spalarea figurinei centrale a fântânii arteziene din Parcul Unirii a Municipiului Alba Iulia fântânii arteziene din Parcul Cetate a Municipiului Alba Iulia si tratarea cu vopsea epoxidica a interiorului cuvei.

Datorita expunerii la factorii de mediu: ploi, ninsoare, inchet-dezghet, praf, etc. pe cadrul de inox si elementele de sticla ale fântânii arteziene s-a depus de praf si calcar, fiind necesara curatarea acestora, iar unele elemente de sticla s-au spart, ciobit sau fisurat fiind necesara schimbarea acestora.

Pentru realizarea lucrărilor solicitate este nevoie de montarea unei schele in jurul obiectivului cu inaltime de pana la 7,00m.

Prestaţiile solicitate:

1. Achizitonarea a 50 de elemente din sticla model 1 cu următoarele caracteristici:

– tip sticla – Sticla de Murano de culoare turcoaz prezgariat;
– grosimea de 6,00cm;
– forma de trapez isoscel cu următoarele dimensiuni H=60,00cm, 2 laturi cu L=60,10cm, baza mare=23,00cm, baza mica=17,60cm;

2. Achizitonarea a 50 de elemente din sticla model 2 cu următoarele caracteristici:

– tip sticla – Sticla de Murano de culoare turcoaz prezgariat;
– grosimea de 6,00cm;
– forma de trapez isoscel cu următoarele dimensiuni H=60,00cm, 2 laturi cu L=60.20cm, baza mare=17,60cm, bazamica=12,20cm;

3. Schimbarea elementelor de sticla sparte, fisurate si ciobite cu elementele de sticla achiziţionate.

4. Spalarea figurinei centrale, cu detergenţi specifici fiecărei sprafete de inox sau sticla.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Peste 20 de străzi din Cugir vor fi modernizate până la sfârșitul lui 2023: Investiție de peste 27 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 de străzi, majoritatea din cartierul Cindeni din Cugir, vor fi modernizate până la sfârșitul anului 2023 în baza unui proiect european prin care administrația locală își propune să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din zonă.

Au fost deja executate lucrări pe străzile Mihail Kogălniceanu, Dorului, Traian, Lacului, Gh.Lazăr și Crângului. Urmează să intre în proces de modernizare străzile: Pârâului, Carpaţi, Livezii, Nuferilor, Horea, Fagului, Crinului, Munteniei, Cooperatorilor, Ştrandului, Biruinţei, Decebal, Mărăşeşti, I. Slavici, Libertăţii, G. Coşbuc, Ghe. Asachi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Practic, infrastructura rutieră va fi reabilitată pe o lungime totală de 6.300 m. La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:

-refacerea carosabilului;
-reabilitarea trotuarelor;
-amenajarea de piste pentru bicicliști;
-amenajarea de spații verzi;
-introducerea canalizației;
-rețele de alimentare cu apă (unde este cazul);
-introducerea canalizării pluviale.

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” finanțat prin POR 2014-2020, care are scopul să crească mobilitatea populației și să faciliteze accesul elevilor la educație. Din acest motiv, proiectul are două componente, de modernizare a instituției de învățământ și de reabilitare a străzilor arondate acesteia.

Reamintim că lucrările la cele două clădiri ale Școlii Gimnaziale „Singidava” au început încă de anul trecut. Localul de pe strada Ghe. Asachi a fost deja modernizat în procent de 90%, în timp ce la clădirea școlii din strada Alexandru Sahia intervențiile s-au sistat pe parcursul anului școlar, aici fiind executate lucrări de anvelopare a clădirii și de schimbare a acoperișului.

Valoare totală a proiectului este de peste 27 de milioane de lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane de euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Aproape 10 kilometri de drumuri vor fi modernizați în comuna Poșaga: Licitație de peste 7.2 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drumuri vor fi modernizați în comuna Poșaga: Licitație de peste 7.2 milioane de lei

Primăria comunei Poșaga a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru atribuirea contractului în vederea modernizării infrastructurii rutiere locale.

Valoarea totală estimată a contractului propus este în valoare de 7.229.832 de lei, fără TVA.

Proiectul vizează modernizarea infrastructurii rutiere pe drumurile comunale 42 (pe lungime totală de 3.400 metri) și 45 (pe o lungime totală 6.000 de metri). Lucrările vor avea loc în satele Orăști, Segagea și Poșaga de Sus.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se urmărește astfel realizarea unui acces mai bun în zonă pentru transportul forestier, accesibilizându-se o suprafață mare de pădure, dar și facilitarea accesului populației din satele aparținătoare comunei Poșaga spre centrul comunei. Proiectul beneficiază de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Lucrările necesare construcției drumurilor sunt trasate in teren cu picheți si reperaje (țăruși cu vopsea, banda alb cu roșu. Pichetii sunt marcati cu vopsea si se inscripționează elementele curbelor; poziția: podețelor, stațiilor de încrucișare, indicatoare de circulație.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare