Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – FCSB 0-1 (0-0), în “16”-imile Cupei României, pe Stadionul “Minaur” | „Alb-negrii”, aproape de o mare surpriză, Rusescu a evitat rușinea!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stadionul “Minaur” din Zlatna, a găzduit un meci ce va intra în istoria micuței localități din Munții Apuseni, disputa din “16”-imile Cupei României dintre Unirea Alba Iulia și FCSB, încheiat cu victoria la limită a liderului Ligii 1, ce a marcat unicul gol în final, prin Rusescu (85).

„Alb-negrii” au dat o replică excelentă în meciul anului, cedând doar în final, când Rusescu a evitat o imensă surpriză în fața a aproximativ 3200 de spectatori.

*0-1, MIN. 85: RUSESCU a împins balonul din plasă, din apropiere, după o lovitură liberă de pe partea stângă (un fel de corner mai scurt) executată de M. Roman, balon deviat de Fl. Tănase

MIN. 90+1: Fl. TĂNASE a ratat un penalty, șut în bara dreaptă, lovitură obținută tot de el, la un duel cu R. Ivan. Imediat Cl. Oara a fost blocat de A. Vlad (90+2) în centrul careului!

Unirea Alba Iulia rezistă în fața mult mai galonatului adversar, spectatorii încep să scandeze numele echipei albaiuliene, ce evoluează cu mult curaj

La reluare, Rusescu (47) a șutat iar Sporea a respins în bară, mingea ieșind în corner. Tot Sporea (57) se remarcă la șutul lui Rusescu (57). Teixeira (61) a tras din 14 metri puțin pe lângă bara stângă. În minutul 72, Sporea respinge șutul lui Al. Stan, iar Rusescu nu izbutește să lovească balonul în careul mic (osapeții puteau primi penalty)! Ocazie mare D. Man (80) – cap alături!

În minutul 5, S. Mureșan a trimis pe lângă. Teixeira a șutat în transversală în minutul 19! O nouă ocazia a FCSB, șut din întoarcere Rusescu prins de Sporea. Uniriștii replică prin Selagea (25) – șut peste, cu latul. Ocazie mare Unirea Alba Iulia în minutul 45, când S. Mureșan a trecut pe lângă minge în fața porții, la recentrarea lui P. Păcurar, cu capul!

Porțile arenei s-au deschis la ora 20.00, iar tribunele au fost luata cu asalt de câteva sute de suporteri ce așteptau în afara arenei. Acum tribunele sunt pline, fiind în jur de 3000 de spectatori prezenți, locuri goale fiind doar la peluza mobilă.

Echipe de start:

Unirea: Sporea – R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Cl. Marcu – Al. Giurgiu – Cl. Oara, P. Păcurar, Selagea/ cpt, Davidaș (88, Tat) – S. Mureșan (63, A. David); rezerve Căt. Suciu –  Scrob, M. Dăscălescu jr, F. Morar, Goguța. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

FCSB: A. Vlad – Jakolis (75, D. Man), L. Filip/ cpt, J. Morais,  D. Toma (46, Fl. Tănase) – Zlatinski, Teixeira – M. Roman, Botezatu (62, Al. Stan), Moruțan – Rusescu; rezerve Bălgrădean – Nedelcu, Fl. Coman,  Cana. Antrenor Nicolae Dică.

Averismente: Oara (23), S. Mureșan (52), Al. Giurgiu (53), Cl. Marcu (82), R. Ivan (89)

Arbitri: Ad. Comănescu (Rm. Vîlcea), M. Nicoară (Drobeta Tr. Severin), G. Stroe (Pitești) Observatori M. Salomir (Cluj-Napoca), T. Biriș (Hunedoara)

*Uniriștii, 1500 de lei primă!

Dincolo de rețeta financiară, deloc de neglijat pentru o echipă de Liga a 3-a, rămâne mirajul confruntării cu echipa-emblemă a României, o oportunitate rară, dar și șansa de a fi, pentru câteva ore în lumina reflectoarelor, la propriu și la figurat. Pentru a-i stimula și mai mult pe uniriști, oficialii ardeleni au promis o recompensă record la acest nivel: 1500 de lei în cazul unei calificări pentru fiecare jucător, caz în care am vorbi despre o victorie de senzație.

Elevii lui Adrian Bicheși conștientizează ecartul valoric și faptul că sunt în rol “de buturugă mică”, iar șansele sunt reduse spre minim, însă nu sunt dinainte predați, pe Selagea și compania așteptându-i meciul carierei, o dispută cu care te întâlnești rar în carieră! Așadar, Unirea Alba Iulia, echipa ce l-a propulsat în fotbalul mare pe Nicolae Stanciu, jucător devenit la FCSB cel mai important transfer al fotbalului românesc, prin plecarea la Anderlecht, acesta stabilind și un record asemănător în Cehia, întâlnește pe “Goliath”, un colos al fotbalului mioritic, ce vrea să se revanșeze în Cupa României, după eliminările timpurii din edițiile anterioare, împotriva unor echipe din liga secundă (Hermannstadt – ediția trecută și CS Mioveni – 2016)!

[nggallery id=6191]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4 | Spicul Daia, scorul etapei; Greapcă, hat-trick pentru Energia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru a urcat pe locul secund în Liga 4, după etapa a 24-a. Spicul Daia a scorul etapei cu CSM Unirea Alba Iulia, golgheterul Greapcă, hat-trick pentru Energia. *CIL Blaj – CS Ocna Mureș 3-1 (2-0) Echipa din „Mica Romă” a câștigat derby-ul rundei și este foarte aproape să devină campioana celui de-al 4-lea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea