Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Unioniștii au rupt harta României Mari în două de Ziua Națională: Jumătate de Românie la Alba Iulia, cealaltă la Chișinău, sub deviza: „Un jurământ ne leagă/ Țara nu-i întreagă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua de 1 Decembrie a fost marcată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 prin două marșuri la Alba Iulia și Chișinău, sfârșitul celor două manifestații la care au participat sute de oameni a fost marcat de momentul în care au fost afișate câte o pânză de 10 metrii înălțime reprezentând fiecare jumătate de hartă a României Mari alăturii de mesajul „Un jurământ ne leagă/ Țara nu-i întreagă”.

„Jumătate de României, asta este tot ce ne-a mai rămas la 101 ani de când înaintașii noștrii au împlinit visul de aur al tuturor românilor, pentru că jumătate de Românie am pierdut-o, ea se află acum în Basarabia, Bucovina de Nord, Diaspora și multe alte comunități românești unde se află românii ignorați sau neglijați de statul român care se luptă zi de zi pentru a-și păstra identitatea, limba și tradițiile. An de an nu vedem decât milioane de lei aruncați în concerte și mese populare prin care clasa politică de la București sărbătorește întregirea unei țări neîntregite. De ziua tuturor românilor vrem politici pentru românii de pretutindeni, nu ipocrizia politicienilor”, a declarat Ștefan Lupu, preşedintele Acţiunii 2012.

Cele două jumătăți de țară vor fi reunite cu ocazia zilei de 27 martie la Chișinău, atunci când ample manifestații vor avea loc pentru a marca ziua unirii Basarabiei cu România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, cel care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv de Înalta Curte, după aproape 10 ani de procese

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, cel care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv de Înalta Curte, după aproape 10 ani de procese După 10 ani de judecată, dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final după 10 ani de judecată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea