Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Un nou dispensar va fi construit în Rădești: Cum va arăta și ce dotări va avea investiția de peste 3.4 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Local Rădești a aprobat proiectul în faza Studiu de Fezabilitate pentru construirea unui dispensar uman în localitate.

Locația va fi situată în imediata apropiere a primariei, neavând nicio legătură cu dispensarul medical existent în localitate destinat medicului de familie. Potrivit proiectului, dispensarul va cuprinde: un sector pentru consultații format din cabinet consultații pentru adulți și copii având și sală de așteptare.

Acesta va fi dotat și cu un cabinet pentru tratamente cu sală de aplicare a tratamentelor pentru diverse specialități medicale și va fi prevăzut și cu un cabinet de sterilizare destinat sterilizării instrumentarului sanitar necesar cabinetului medical. În ceea ce privește sectorul administrativ acesta s-a dimensionat în funcție de mărimea dispensarului și va fi compus din: birou, vestiar, grup sanitar personal, depozit curățenie.

Un alt sector este cel de farmacie menit să asigure primirea, depozitarea și distribuirea medicamentelor, depozitarea medicamentelor pe specialități. Amplasarea farmaciei este la nivelul parterului pentru a ușura accesul produselor farmaceutice cât și a pacienților la spațiul de eliberare al medicamentelor.

Dispensarul mai conține și un cabinet stomatologic care va fi situat la mansarda clădirii fiind dotat cu spații precum: laborator de investigații radiologie dantură, cabinet tratament, vestiar, sală de așteptare, grup sanitar personal, grup sanitar pacienți.

Locuința medicilor este o funcțiune auxiliară dispensarului și apare ca o necesitate a organizării asistenței sanitare. Aceasta va dispune de 2 camere separate, bucătărie, cămară, grup sanitar.

Dimensionarea și funcționarea locuinței s-au stabilit conform normelor de proiectare și execuție pentru locuințe de serviciu în vigoare. Potrivit primarului Alin Nicula, valoarea investiției este de 3.406.614 lei sumă alocată de Compania Națională de Investiții.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea