Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Trupa Overburn din Alba Iulia: Șase tineri artiști, pregătiți să arate ce înseamnă thrash rock-ul adevărat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Trupa Overburn din Alba Iulia: Șase tineri artiști, pregătiți să arate ce înseamnă thrash rock-ul adevărat

În inima României, în orașul istoric Alba Iulia, mai mulți tineri pasionați de muzică au decis să arate albaiulienilor cum se cântă rock-ul adevărat. Deși unul dintre membrii nu a putut fi prezent, ceilalți tineri au discutat cu multă plăcere despre istoria trupei și planurile de viitor.

Trupa Overburn din Alba Iulia a luat naștere cu doi dintre membrii actuali ai trupei, care au înființat o formație împreună cu doi colegi, care ulterior au renunțat la idee, cei doi tineri muzicieni fiind nevoiți să găsească colegi noi. Astfel, în funcție de necesități, membrii trupei au început să apară, pentru tobe, chiatară și chiar și voce.

Trupa s-a format oficial, în formula actuală, la data 11 noiembrie 2021.

Prima reprezentanție pe scenă a trupei de thrash rock a fost în luna mai a anului 2022, într-un club din Alba Iulia, unde tinerii au explicat că a s-au simțit extrem de bine și nu au avut nicio emoție. Publicul a fost de partea lor, iar vibe-ul acestora a i-a calmat pe tinerii artiști.

Fiecare membru al formației are diferite trupe care îi inspiră, de la Pantera, Motorhead și Iron Maiden, până la Lamb of God, Ginger sau Jeff Loomis.

Tinerii au luat contact muzica rock, însă fiecare în diferite forme, unii nu au luat contact cu acest gen de muzică până au mai crescut, iar alții au fost inspirați de părinți sau frați mai mari.

Precum orice trupă la „început de drum”, au parte de obstacole în evoluția mai rapidă a carierei, cum ar fi cele legate de echipament, dar și din punct de vedere organizatoric, deoarece unul din membrii trupei locuiește în Brașov, însă încearcă să stea cât mai mult la Alba Iulia, pentru a putea repeta și ajuta la procesul de creație a noilor piese.

Membrii trupei se pot considera norocoși, deoarece cea mai mare susținere o au din partea părinților, care, deși unii au avut mici dubii la început, ulterior au văzut ce pot face tinerii talentați și s-au arătat cu adevărat mulțumiți de drumul ales.

YouTube video

Poveștile acestora privind alegerea instrumentelor la care cântă în prezent sunt, din nou, povești extrem de diferite de la un membru la altul. Unii dintre ei și-au descoperit vocația încă din copilărie, devremece alții au început cu instrumente total diferite, precum fluier sau saxofon.

Membrii trupei speră ca în viitorul apropiat să se întâmple un „boom” al popularității, să ajungă mai cunoscuți, chiar dacă la momentul actual se bucură deja de un grup destul de mare de fani și susținători, care îi apreciază și îi încurajează.

Pe termen scurt, tinerii doresc să aibă parte de mai multe concerte, să compună mai multe piese proprii și să lanseze produse de merchendise cu trupa.

Cel mai frumos moment al trupei, au explicat membrii, este un concert la Cugir, la finalul lunii iulie 2022, organizat de către Aiud Bikers unde, deși nu erau fanii și susținători obișnuiți din Alba Iulia, au fost primiți cu brațele deschise iar publicul nu s-a lăsat speriat de vremea nefavorabilă, stând în ploaie și bucurându-se de concert.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea