Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Tineri talentați de etnie romă din Cugir, prezenți la un eveniment cultural în Malta, în cadrul programului ,,Erasmus”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Cultură și Tradiție ,,Rom & Gal” din Cugir reprezentată de Cristian Roman și Adrian Frățilă, a participat recent ca si partener, cu un număr de 8 tineri talentați de etnie romă, la o mobilitate desfășurată în Republica Malta, prin programul finanțat de Erasmus Plus-România în cadrul proiectului ,,Sound of Music”.

Activitatea de bază a presupus o călătorie muzicală și un schimb intercultural pe o perioadă de 7 zile, prin implicarea unui număr 50 de tineri proveniţi din 5 ţări europene:  Cipru, Italia, Malta, România si Ungaria. Dup cum ne-a declarat Cristian Roman, activităţile de bază au avut loc în  ,,Sun Antonio Gardens” – Ilija și au constat în vizitarea oraşului Ilija şi a Turnului ,,Belvedere”.

Cu acest prilej s-a realizat și  înregistrarea unui cântec, în limba engleză, de către liderii şi participanții  fiecărui grup, în studioul ,,Wiched Loud Studiou” și s-a efectuat o vizită la căminul de persoane vârstnice din capitala Valetta.

A fost organizată de asemenea, o excursie cu vaporul, la insulele Gozo, Comino și Laguna Albastră, locul unde s-a turnat renumitul film ,,Contele de Monte Cristo”.

Serile din campus au fost dedicate interacţiunii dintre grupuri prin prezentarea de căntece, dansuri, specifice fiecărei ţări, în incinta ,,Malta Universitz Residence Language School”. Oaspeții cugireni s-au remarcat și aici prin talentul muzical interpretativ și prin participarea la alte activități culturale, fapt ce i-a determinat pe organizatorii evenimentului să propună grupului din Cugir să ia parte la următoarea mobilitate care va avea loc anul viitor în Italia. (C.P.)

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea