FOTO: Tineri talentați de etnie romă din Cugir, prezenți la un eveniment cultural în Malta, în cadrul programului ,,Erasmus”

Asociația Cultură și Tradiție ,,Rom & Gal” din Cugir reprezentată de Cristian Roman și Adrian Frățilă, a participat recent ca si partener, cu un număr de 8 tineri talentați de etnie romă, la o mobilitate desfășura tă în Republica Malta, prin programul finanțat de Erasmus Plus-România în cadrul proiectului ,,Sound of Music”.

Activitatea de bază a presupus o călătorie muzicală și un schimb intercultural pe o perioadă de 7 zile, prin implicarea unui număr 50 de tineri proveniţi din 5 ţări europene:  Cipru, Italia, Malta, România si Ungaria. Dup cum ne-a declarat Cristian Roman, activităţile de bază au avut loc în  ,,Sun Antonio Gardens” – Ilija și au constat în vizitarea oraşului Ilija şi a Turnului ,,Belvedere”.

ELIT

Cu acest prilej s-a realizat și  înregistrarea unui cântec, în limba engleză, de către liderii şi participanții  fiecărui grup, în studioul ,,Wiched Loud Studiou” și s-a efectuat o vizită la căminul de persoane vârstnice din capitala Valetta.

A fost organizată de asemenea, o excursie cu vaporul, la insulele Gozo, Comino și Laguna Albastră, locul unde s-a turnat renumitul film ,,Contele de Monte Cristo”.

Serile din campus au fost dedicate interacţiunii dintre grupuri prin prezentarea de căntece, dansuri, specifice fiecărei ţări, în incinta ,,Malta Universitz Residence Language School”. Oaspeții cugireni s-au remarcat și aici prin talentul muzical interpretativ și prin participarea la alte activități culturale, fapt ce i-a determinat pe organizatorii evenimentului să propună grupului din Cugir să ia parte la următoarea mobilitate care va avea loc anul viitor în Italia. (C.P.)

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...