Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tablete pentru elevii defavorizați și echipamente IT pentru profesori, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Aproape 5000 de lei pentru susținerea educației online

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia va face parte dintr-un proiect menit să asigure echipamente pentru orele în mediul online, școlilor care doresc să își îmbunătățească infrastructura digitală. Direct vizați vor fi 3 elevi defavorizați, care nu au acces la un dispozitiv pentru a urmări orele online.

Pentru a susține efortul procesului de predare-învățare în contextul actual, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, în parteneriat cu Asociația Act for Tomorrow și  Kaufland România, dezvoltă în perioada 2-30 decembrie 2020 proiectul “Educația – accesibilă și sigură”, finanțat în cadrul programului Start-Up ONG cu suma de 4.773 lei.

Acest proiect este menit să ajute dotarea școlii cu resurse informatice, care să crească atât eficiența educației cât și siguranța orelor în mediul online. Astfel, elevii și profesorii vor comunica mai bine în mediul online, iar elevii defavorizați vor primi tablete, pentru a facilita participarea acestora la cursuri.

Activitățile din cadrul proiectului se vor desfășura în etape bine stabilite pentru a identifica corect necesitățile grupului țintă și se vor concretiza în utilizarea mijloacelor tehnologice (dispozitive și software) în cadrul cursurilor online, atât pentru elevii care dispun deja de un echipament audio-video, cât și pentru cei cărora li se va asigura accesul direct la un astfel de echipament.  Direct vizați vor fi 3 elevi defavorizați, care nu au acces la un dispozitiv pentru a urmări orele online și care vor primi în folosință tabletele achiziționate prin proiect. Mai mult, 4 profesori din Catedra de Științe vor primi în folosință tablete grafice și astfel își vor putea desfășura orele în condiții optime. Se va obține un feed-back din partea elevilor și a profesorilor asupra utilizării dispozitivelor furnizate prin proiect, asupra impactului general al activităților online.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea