Rămâi conectat

Economie

FOTO: Succesul în absorbția fondurilor nerambursabile dezbătut la Alba Iulia, în Conferința privind programul REGIO în Regiunea Centru

Publicat

în

conferinta alba iulia004ADR Centru a organizat, joi 8 mai 2014, la Alba Iulia, Conferința Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operațional Regional, eveniment care a reunit peste 70 de participanți din toată Regiunea Centru. Principalele teme discutate au fost: cum se scrie un proiect de succes, ce metode de promovare se folosesc, dar și domeniile de finanțare nerambursabilă și sumele alocate acestora până în 2020.

Electrica Furnizare Discount

Reprezentanții instituțiilor, ai mediului privat, din mediul universitar dar și voluntari, s-au reunit la cea de-a cincea ediție a evenimentului destinat rețelei de multiplicatori Regio. ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea rezultatelor concrete obținute în implementarea programului REGIO și pentru ilustrarea impactului acestora asupra vieții cetățenilor din Regiunea Centru.

Discuțiile din cadrul acestei reuniuni au gravitat în jurul subiectelor prezentate de către comunicatorii REGIO, care au spus ”povestea” fiecărui proiect, de la idee, la realizare, modul în care 520 milioane euro fonduri nerambursabile sunt investite în economia Regiunii Centru și susțin dezvoltarea climatului socio-economic regional. S-a vorbit despre proiectele de creștere a siguranței publice în marile orașe, de investițiile în învățământ, dar și de reabilitarea fostelor situri industriale poluate. Participanții și-au împărtășit experiența în ceea ce privește transformarea prin care trec orașele și modernizarea lor, despre îmbunătățirea serviciilor din mediul social, din sănătate și din structurile de sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale.

Prin filmul prezentat, impactul investiției fondurilor asupra dezvoltării regiunii a fost ilustrat 3D și a fost un exemplu în ceea ce privește modul în care se face eficient promovarea proiectelor. Filmul a surprins atât modernizarea infrastructurii rutiere, sociale, educaționale și de turism, cât și noile direcții de dezvoltare creionate de noul Program Operațional Regional 2014-2020, care capătă tot mai mult contur, în timp ce implementarea actualului POR 2007-2013 se apropie de sfârșit!

Sunt deja șapte ani de implementare a Programului Operațional Regional, perioadă în care fiecare cetățean al Regiunii Centru a putut vedea, auzi sau citi despre Regio și fondurile investite în fiecare județ, adică Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Pe parcursul acestor ani, comunicarea dintre ADR Centru și partenerii noștri, beneficiarii proiectelor REGIO, a fost reciprocă și fiecare parte a încercat să răspundă cât mai bine solicitărilor uneori prea birocratice și cu toții ne-am adaptat mesajul nevoilor cetățenilor. Subliniez aceste aspecte deoarece această experiență ne-a susținut mereu în a fi pe primele locuri la nivel național, în domeniul dezvoltării regionale. În același timp, deja se știe că viitorul Program Operațional Regional va finanța mult mai multe domenii, iar rezultatele obținute până acum la nivel regional reprezintă pentru ADR Centru o bună recomandare în fața structurilor Uniunii Europene”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pe parcursul evenimentului au mai fost prezentate cele mai recente date privind absorbția fondurilor europene prin proiectele finanțate de Programul Operațional Regional în Regiunea Centru și s-au discutat cele mai bune metode de pregătire a proiectelor finanțabile din fondurile europene în perioada 2014-2020, ținând cont de experiența deja acumulată în anii 2007-2013 pentru derularea proiectelor finanțate de REGIO.

Publicitate

Economie

COMUNICAT DE PRESĂ – Lansarea proiectului „Dezvoltarea SC Eurobeton Industry SRL prin achizitia de echipamente tehnologice performante”

Publicat

în

Comunicat de presă

Electrica Furnizare Discount

Proiectul “Dezvoltarea SC Eurobeton Industry SRL  prin achizitia de echipamente tehnologice performante”, cod MySMIS 131774, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  este implementat de către EUROBETON INDUSTRY SRL și are o valoare totală de 1074808.40 lei, din care 722560.26 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Acest proiect este prevăzut a se derula în perioada 01.07.2021 – 28.02.2022.

Obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii economice a SC EUROBETON INDUSTRY SRL prin largirea gamei de servicii (lucrari de betonare) si implementarea de tehnologii moderne, asigurandu-se astfel principiile unei dezvoltari durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea obtinuta la nivelul Uniunii Europene, conducand in mod direct la un nivel de viata ridicat pentru personalul angajat si indirect la imbunatatirea conditiilor de viata ale comunitatii.

Obiectivele specifice ale proiectului

O.S.1. Consolidarea pozitiei pe piata a firmei EUROBETON INDUSTRY SRL printr-o investitie in domeniul constructiilor: achizitia de echipamente cu grad inalt de inovatie si eficienta, creand astfel premisele realizarii unei activitati profitabile, de o inalta calitate, la standarde europene.

O.S.2. Crearea a 5 noi locuri de munca in scopul eficientizarii si dezvoltarii serviciilor prestate si mentinerea lor pe o perioada de cel putin 3 ani dupa finalizarea implementarii proiectului.

O.S.3 Extinderea activitatii societatii la nivel national (local si regional) prin dezvoltarea si promovarea activitatii. Fidelizarea clientilor prin calitatea, durabilitatea, flexibillitatea si pretul serviciilor oferite, precum si imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor prestate.

Citește mai mult

Economie

TRANSAVIA, prima companie cu capital 100% românesc care se alătură inițiativei Europene pentru practici responsabile în sectorul alimentar

Publicat

în

București, 20 iulie 2021. TRANSAVIA este prima companie din România care devine co-semnatară a Codului de Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale şi de Marketing în Sectorul Alimentar, reasumându-și astfel angajamentul ferm de a contribui substanțial la o viață sănătoasă, durabilă și echilibrată pentru toți consumatorii.

Electrica Furnizare Discount

Această inițiativă voluntară este o nouă dovadă a transparenței acțiunilor durabile întreprinse de TRANSAVIA de la bob la furculiță, bazate pe cele mai bune practici și pe cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție.

„Semnând acest Cod de Conduită al UE, alături de mari companii internaționale, contribuim la o industrie alimentară sustenabilă și marcăm astfel cu mândrie cei 30 de ani de la înființare, în care ne-am străduit mereu să facem lucrurile exact așa cum trebuie, în toate ariile in care activăm. Angajamentul asumat înseamnă să continuăm să contribuim la calitatea vieții consumatorilor și comunităților și să diminuăm cât de mult posibil impactul asupra mediului prin valorificarea, reciclarea deșeurilor și utilizarea rațională a resurselor naturale precum apa, solul, gazele naturale etc., astfel încât generațiile viitoare să beneficieze de ele în mod corespunzător.

Ne străduim astfel să fim cei mai buni în tot ceea ce facem, respectând întotdeauna cele mai înalte standarde și ținându-ne promisiunile față de consumatori, zi de zi, indiferent dacă vorbim de calitatea produselor, de protocoalele cele mai stricte de siguranță alimentară, de tratarea responsabilă a animalelor, de protejarea mediului sau de marketingul responsabil și onest. Sperăm ca exemplul nostru să fie urmat și de alte companii din România care să ne urmeze și să semneze Codul, asumându-și astfel o contribuție responsabilă la dezvoltarea sustenabilă a industriei alimentare”, afirmă domnul Dr. Ing. Ioan Popa, Președinte și Fondator TRANSAVIA.

Prin semnarea Codului de Conduită UE pentru o industrie alimentară sustenabilă, TRANSAVIA, liderul sectorului avicol din România, își consolidează angajamentele luate față de mai multe obiective ambițioase, incluse în raportul de sustenabilitate, o altă inițiativă de pionierat realizată în calitate de companie cu capital 100% românesc din industria alimentară din țara noastră:

-Implementarea sistemului de management de mediu conform cerințelor SR EN ISO 14001:2015
-Identificarea de soluții alternative, acolo unde acestea se pretează și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră
-Menținerea gradului de conformare cu cerințele legale în domeniul protecției mediului
-Îmbunătățirea managementului deșeurilor
-Îmbunătățirea managementului apelor uzate
-Reducerea consumurilor de energie prin înlocuirea corpurilor de iluminat exterior de la 250 W și 150W la 90 W și înlocuirea iluminatului existent cu corpuri LED de 9 W
-Procurare de materii prime din zone certificate ca producții sustenabile, fără impact negativ asupra mediului înconjurător
-Menținerea gradului de retenție a personalului
-Utilizarea ambalajelor inovative
-Modernizare și retehnologizare continuă pentru producții sustenabile
-Crearea unui centru de practică și susținerea activităților profesionale pentru tinerii mecanici, ingineri și electricieni
-Extinderea flotei pentru transportul angajaților
-Extinderea flotei pentru transportul mărfurilor și al produselor cât și planificarea curselor într-un mod economic și eficient

Aflați mai multe detalii despre angajamentele noastre.

TRANSAVIA, una dintre cele mai reputate afaceri de familie și liderul pieței de carne de pasăre din România, își concentrează toate acțiunile și eforturile pentru a crește în mod sănătos, sustenabil afacerea, având o strategie de afaceri bazată pe o puternică componentă orientată către susținerea comunităților locale, către responsabilitatea socială și grija față de mediu, către responsabilitatea față de angajați și producția responsabilă și durabilă.

Aprecierea consumatorilor arătată prin încrederea calitatea produselor TRANSAVIA, 100% naturale, gustoase și care exced standardele de siguranță alimentară și calitate impuse de lege, este dublată de recunoașterile primite prin premiile acordate de prestigioase organizații locale și internaționale și prin deținerea numeroaselor certificări care demonstrează angajamentul pentru sustenabilitate: Global GAP – Integrated Farm Assurance, BRC 8 A+, FSSC 22000, ISO 22000, McDonald’s SQMS, SWA, SMETA, RTRS – Responsability SOY, Furnizor Oficial al Casei Regale a României.

Citește mai mult

Economie

Urban Logistic Transilvania SRL – informează privind finalizarea activităților în proiectul „Îmbunătățirea competitivității SC URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA SRL prin achiziția de utilaje performante”

Publicat

în

Comunicat de presă

Electrica Furnizare Discount

Privind finalizarea activităților în proiectul Îmbunătățirea competitivității S.C. URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA S.R.L. prin achiziția de utilaje performante”. Proiectul a fost prevăzut a se derula în perioada 1.06.2019 și până la data de 31.12.2021.

Proiectul „Îmbunătățirea competitivității S.C. URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA S.R.L. prin achiziția de utilaje performante” finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020  este implementat de către  URBAN LOGISTIC TRANSILVANIA SRL și are o valoare totală de 1.386.809,53 lei, din care 928.770,88lei reprezintă finanțare nerambursabilă.  Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect.

În urma implementării, prin activitățile realizate în proiect, s-au realizat următoarele:

–  Achiziționarea a 3 mijloace fixe performante, și anume: Un EXCAVATOR PE ȘENILE, un BULDOEXCAVATOR, și un TURN ILUMINARE.

–  S-au creat 5 noi locuri de muncă din care un loc de muncă din categoriile defavorizate,

Impactul proiectului la nivelul localității/regiunii este dat de faptul că prin această investiție societatea comercială va putea asigura executarea lucrarilor de pregatire a terenului în timpi optimi și la un nivel calitativ superior și a unui turn iluminare pentru a asigura iluminarea șantierului pe timpul nopții; acestea contribuind la dezvoltarea caracterului inovativ al activității prin îmbunătățirea procesului de execuție și a lucrărilor executate, având la baza rezultatele unor tehnologii de ultimă generație, determinând prin noile contracte reinvestirea resurselor financiare încasate în comunitatea locală aducând în felul acesta un aport la dezvoltarea acesteia, și implicit, la crearea de noi locuri de muncă.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea