Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

FOTO: Succesul în absorbția fondurilor nerambursabile dezbătut la Alba Iulia, în Conferința privind programul REGIO în Regiunea Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

conferinta alba iulia004ADR Centru a organizat, joi 8 mai 2014, la Alba Iulia, Conferința Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operațional Regional, eveniment care a reunit peste 70 de participanți din toată Regiunea Centru. Principalele teme discutate au fost: cum se scrie un proiect de succes, ce metode de promovare se folosesc, dar și domeniile de finanțare nerambursabilă și sumele alocate acestora până în 2020.

Reprezentanții instituțiilor, ai mediului privat, din mediul universitar dar și voluntari, s-au reunit la cea de-a cincea ediție a evenimentului destinat rețelei de multiplicatori Regio. ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea rezultatelor concrete obținute în implementarea programului REGIO și pentru ilustrarea impactului acestora asupra vieții cetățenilor din Regiunea Centru.

Discuțiile din cadrul acestei reuniuni au gravitat în jurul subiectelor prezentate de către comunicatorii REGIO, care au spus ”povestea” fiecărui proiect, de la idee, la realizare, modul în care 520 milioane euro fonduri nerambursabile sunt investite în economia Regiunii Centru și susțin dezvoltarea climatului socio-economic regional. S-a vorbit despre proiectele de creștere a siguranței publice în marile orașe, de investițiile în învățământ, dar și de reabilitarea fostelor situri industriale poluate. Participanții și-au împărtășit experiența în ceea ce privește transformarea prin care trec orașele și modernizarea lor, despre îmbunătățirea serviciilor din mediul social, din sănătate și din structurile de sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale.

Prin filmul prezentat, impactul investiției fondurilor asupra dezvoltării regiunii a fost ilustrat 3D și a fost un exemplu în ceea ce privește modul în care se face eficient promovarea proiectelor. Filmul a surprins atât modernizarea infrastructurii rutiere, sociale, educaționale și de turism, cât și noile direcții de dezvoltare creionate de noul Program Operațional Regional 2014-2020, care capătă tot mai mult contur, în timp ce implementarea actualului POR 2007-2013 se apropie de sfârșit!

Sunt deja șapte ani de implementare a Programului Operațional Regional, perioadă în care fiecare cetățean al Regiunii Centru a putut vedea, auzi sau citi despre Regio și fondurile investite în fiecare județ, adică Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Pe parcursul acestor ani, comunicarea dintre ADR Centru și partenerii noștri, beneficiarii proiectelor REGIO, a fost reciprocă și fiecare parte a încercat să răspundă cât mai bine solicitărilor uneori prea birocratice și cu toții ne-am adaptat mesajul nevoilor cetățenilor. Subliniez aceste aspecte deoarece această experiență ne-a susținut mereu în a fi pe primele locuri la nivel național, în domeniul dezvoltării regionale. În același timp, deja se știe că viitorul Program Operațional Regional va finanța mult mai multe domenii, iar rezultatele obținute până acum la nivel regional reprezintă pentru ADR Centru o bună recomandare în fața structurilor Uniunii Europene”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Pe parcursul evenimentului au mai fost prezentate cele mai recente date privind absorbția fondurilor europene prin proiectele finanțate de Programul Operațional Regional în Regiunea Centru și s-au discutat cele mai bune metode de pregătire a proiectelor finanțabile din fondurile europene în perioada 2014-2020, ținând cont de experiența deja acumulată în anii 2007-2013 pentru derularea proiectelor finanțate de REGIO.

[nggallery id=1649]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea