Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: ȘTRANDURILE și PISCINELE din județul Alba, unde să te relaxezi și să te răcorești vara aceasta/ Program, tarife și facilități 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ȘTRANDURILE și PISCINELE din județul Alba, unde să te relaxezi și să te răcorești vara aceasta/ Program, tarife și facilități 2019

Cel mai bun motiv pentru o escapadă la piscină sunt temperaturile care se apropie sau uneori depășesc 40°C. Atunci când se anunţă arşiţă în toată ţara, iar medicii recomandă să nu ieşim din case la ore de vârf, când străzile sunt pustii, iar prin magazine bate vântul, piscinele sunt singurele locuri care gem de oameni și ne fac să trecem mai ușor zilele călduroase.

În weekend-uri, suntem tentați să dăm o fugă să ne bronzăm și să ne relaxăm sub razele soarelui. Dacă job-ul ne permite, ne gândim chiar să ne luăm laptopul la piscină în mijlocul săptămânii și între mailuri, telefoane și selfie-uri postate pe Instagram să ne bălăcim.

Pentru vara 2019 vă prezentăm cele mai bune locuri de bălăceală din județul Alba, pentru cei care nu au apucat încă să plece în vacanţă. Deci, apa e proaspătă, berea e la rece și soarele arde!

Piscina de la Allegria Hotel Spa &Wellness

Situată la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeş, intersecţia cu drumul spre Vinţu de Jos, piscina de la Allegria Hotel Spa &Wellness poate fi o alegere ideală pentru cei care doresc să scape de stresul şi agitaţia din oraș.

Piscina exterioară are lungimea de 26 de metri, lăţimea de 9 metri, iar adâncimea de 1,5 metri. Apa este sărată şi are temperatura de 28 de grade Celsius.

Chiar lângă piscină se află amplasat şi barul, astfel clienţii se pot răcori cu o băutură chiar din ştrand.

Pentru cei care aleg piscina interioară de la SPA, cu saună umedă şi uscată, jacuzzi, salină, preţul pentru adulţi este de 45 de lei, copiii până în 5 ani au gratuit, iar cei peste 5 ani, au același tarif ca și adulții.

Tarife:
luni – vineri: 20 de lei + prosop și șezlong

Sâmbătă – Duminică: 30 de lei + prosop și șezlong

Pentru copii de până în 5 ani însoțiți de părinți, intrarea la piscină este gratuită.

Program: zilnic 9.00 – 22.00

Pensiunea Drumul Dragostei (între Alba Iulia şi Vinţu de Jos)

Situată într-o zonă liniştită şi pitorească, la 3 km de Alba Iulia (spre Vinţu de Jos), pesiunea Drumul Dragostei are o piscină exterioară cu o lungime de 17 metri şi o adâncime de 1,6 metri.

Pe lângă spaţii de cazare, proprietatea Drumul Dragostei oferă facilităţi de echitaţie şi acces gratuit la internet Wi-Fi.

Locația dispune de posibilități de joacă pentru copii, posibilitatea de a juca tenis de masă și tenis de câmp.

Drumul Dragostei are, de asemenea, un restaurant care serveşte preparate din bucătăria românească tradiţională.

La zona de food & drinks se pot servi băuturi alcoolice și răcoritoare, precum și produse grill.

Tarife:

luni – vineri: 20 de lei + șezlong

sâmbătă-duminică: 30 de lei + șezlong

Program:

luni – vineri: 10.00 – 22.00

sâmbătă – duminică: 9.00 – 20.00

Winner`s Club Ţălnar Alba Iulia (în Cetatea Alba Carolina), lângă biblioteca Batthyaneum

Piscina de la Baza Sportivă Winner’s Club Țălnar are adâncimea medie de 1,5 m, iar în cadrul acesteia este şi un bazin pentru copii cu o înălţime medie a apei de 0,6 m.

De anul acesta, cei care hotărăsc sa se relaxeze la piscină au un loc  special amenajat unde pot pregăti grătare, sau își pot aduce mâncare la pachet.

Tarife: luni – duminică 25 lei /persoană+ 15 lei șezlong

Copiii de până la 3 ani însoțiți de părinți au acces gratuit.

Program: zilnic 10.00 – 20.00

Complex Turistic Elegant – pe drumul Dăii, Sebeş

Departe de agitaţia din oraş vă puteţi răcori pe timpul verii la piscina cu hidromasaj de la Complex Turistic Elegant, situată pe drumul Dăii, Sebeş. Daca distractia îți face poftă de mâncare, în cadrul zonei destinată mâncărurilor puteți manca preparate fast food.

Locaţia dispune de internet Wi-Fi.

Tarife:

luni – vineri: 20 de lei/adulți, 15 lei/copii, șezlong inclus

După ora 16.00, 10 lei/persoană

sâmbătă – duminică: 30 de lei/adulți, 20 de lei/copii

Program: zilnic 9.00 – 21.00

La cererea clienților, programul se poate modifica.

Piscina de la Casa Dives – Varianta Boierescă Pianu de Sus

Casa Dives – Varianta Boierescă este localizată din 1850 în Pianu de Sus, un sat de poveste din judeţul Alba, Transilvania, care prinde viaţă prin frumuseţea portului popular şi a meşteşugurilor care s-au păstrat în timp.

Proprietatea se află la 2 ore de mers cu masina de Domeniul Schiabil Şureanu, cea mai înaltă stațiune de ski din Romania, iar Terenul de Golf Paul Tomiţa și Theodora Golf Club se află în imediata vecinătate. De asemenea, pot fi vizitate monumentele istorice de excepţie din apropiere: Castelul Corvinilor, Cetatea Deva, Cetatea Alba-Carolina, Salina de la Turda sau Sarmizegetusa Regia o sa te încante cu farmecul lor inedit, dar asta nu e tot, la doar câțiva km puteţi vizita Mănastirea „Afteia” şi Mănăstirea „Naşterea Sf. Ioan Botezatorul”.

Piscina are 8 metri lungime şi 1,50 metri adâncime, dar şi o zonă de plajă privată, având la indemână şezlonguri şi umbreluţe.

Cei mici au la dispoziţie un loc de relaxare frumos amenajat, iar adulţii se pot răsfața cu un masaj de relaxare sau anticelultic. Casa Dives dispune si de o bibliotecă cu zeci de cărţi unde poţi petrece o după-amiază plăcută.

Tarife: 30 lei/ 7 euro/persoană, şezlong şi saltea incluse

Tarif masaj de relaxare/anticelultic (tehnician maseur autorizat): Tarif 155 ron/ 33 euro/50 de minute/şedinţa

Atenţie, masajele se fac doar cu programare!

Ca noutate, începând din luna aprilie ciubăr cu apă caldă ca în 1850

Tarif 300 ron/ 64 euro/5 ore Maxim 6 persoane, doar cu programare!

Program: luni – duminică 10.00 – 19.00

Country Club “La Mesteceni” Răhău – în apropiere de Sebeş

Situat la 6 km de Sebeş şi 24 de km de Alba Iulia (pe strada Principală în satul “Răhău”) ”Country Club ”La Mesteceni” face parte dintr-o zonă rurală liniştită.

Locația dispune de o piscină în aer liber de 15 metri lungime şi o adâncime cuprinsă între 1 şi 2 metri.

Country Club La Mesteceni dispune de restaurant, terasă, terenuri de tenis, iar cei care doresc pot călări, locaţia având propria şcoală de călărie.

Tarife: luni – duminică 30 de lei/persoană, șezlong, prosop incluse

Program: luni – duminică 8.00 – 22.00

Piscina de la Golf Hotel Pianu – Pianu de Jos

Golf Hotel Pianu, aflat în satul Pianu de Jos, la 21 de kilometri de Alba Iulia şi în apropierea Sebeşului, hotelul dispune de o superbă piscină în aer liber, care vă invită la momente de relaxare, în răsfățul razelor de soare.

Cu o lungime de 18 metri şi o privelişte de basm spre terenul de golf ”Paul Tomiţă” şi spre valea Pianului, este locaţia ideală pentru o zi de neuitat.

Locaţia dispune de restaurant şi terasă exterioară, iar cei care ajung aici se pot bucura de aer curat, cocktail-uri savuroase şi muzică ambientală.

Traife: luni – duminică: 30 de lei/adulți, 20 de lei/copii șezlong inclus

Program: luni – duminică 10.00 – 19.00, iar în weekend în funcţie de evenimentele găzduite de hotel.

Piscina de la Vila Steaua Nordului – Alba Iulia

Vila Steaua Nordului situată în Alba Iulia, în apropiere de Bazinul Olimpic, oferă o piscină interioară cu saună, un lounge de relaxare și o piscină exterioară cu terasă și grădină.

Accesul la internet Wi-Fi este gratuit.

Cei care aleg să se relaxeze în această locaţie pot servi şi masa. Restaurantul vilei serveşte preparate regionale tradiţionale, precum şi mâncăruri internaţionale.

Nu sunt stabilite încă tarifele și programul de funcționare.

 

Bazinele de la Complex Turistic Salonti Draşov

Complex Turistic Salonti Draşov,  situat în comuna Șpring, la o distanţă de 40 km faţă de municipiul Alba Iulia şi 24 km faţă de oraşul cel mai apropiat – Sebeş, are amenajate trei piscine. Două dintre ele au apă sărată (fosfato-ioduroasă), benefică pentru afecţiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) şi pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare, iar una are apă dulce.

Complexul deţine şi un loc de joacă destinat copiilor, în care se găsesc tobogane, leagăne, castel gomflabil şi alte lucruri atractive pentru a ”învinge” plictiseala copiilor.

Locația beneficiază de un restaurant unde se pot servi produse tradiționale și pizza.

Iubitorii de pescuit îşi pot exersa răbdarea şi îndemânarea la deja celebrele Lacuri piscicole Salonti.

Tarife:

luni – vineri 20 de lei/adulți, 10 lei/copii, șezlong și umbrelă incluse

sâmbătă – duminică 25 de lei/adulți, 15 lei/copii, șezlong și umbrelă incluse

Pentru pescari 50 de lei/24 de ore

Program: luni – duminică 8.00 – 22.00

Pensiunea Cerbu Arini

Departe de agitația cotidiană, la câțiva kilometri de Alba Iulia, pe direcția Sebeș, după Lancrăm, se află Pensiunea Cerbu Arini.

Cei care doresc să se ”bălăcească” și să se relaxeze în aer liber, într-o zonă liniștită cu verdeață, pot alege piscina de aici. Înconjurată de şezlonguri, măsuţe şi umbrele, duşuri şi cabine de schimb, aceasta dispune de peste 100 de locuri.

Locația dispune de un bar şi terasă cu mese rustice în vecinătatea piscinei, balansoar din lemn şi hamace pentru odihnă plăcută la umbra teilor din livadă. Fântânile arteziene şi un ochi de apă amenajat cu peşti exotici, traversabil pe un podeţ de lemn, întregesc un peisaj minunat, de relaxare şi de bunăvoie.

Pentru a ajunge cu mașina la pensiunea Cerbu Arini, mergând pe DN1, în direcția de mers Sebeș-Alba Iulia, după localitatea Lancrăm, depășiti intersecția DN1 cu drumul spre stânga către Vințu de Jos, iar la coborârea de pe podul din apropierea intersecției, părăsiți DN1 la dreapta, urmărind incdicatorul pensiunii.

Administratorul piscinei a declarat pentru ziarul UNIREA că nu sunt stabilite încă tarifele și programul de funcționare.

Piscina ”Hydro” din Blaj

Piscina ”Hydro”, situată pe strada Tudor Vladimirescu, în Blaj este ca o oază în deșert.

Cei care aleg să se relaxeze la ”Hydro”, au la dispoziție mâncare gustoasă, cocktail-uri și limonade delicioase.

Locația te îmbie cu piscină, baldachine, şezlonguri, chill lounge area, terasă, beachbar, restaurant, espresso, pizza și burger.

Piscina are adâncimea cuprinsă între 1,20 şi 1,80 metri, dar are amenajată şi o mini-piscină pentru copii.

Tarife:

luni – vineri: 15 lei/adulți, 5 lei copii (până la 5 ani), șezlongul este inclus în limita locurilor disponibile

sâmbătă – duminică: 30 de lei adulți, 10 lei copii

baldachinul sau patul: 20 de lei

Program: luni – duminică 8.30 – 24.00

Complexul ”Paradisul Transilvaniei” din Blaj

”Paradisul Transilvaniei” din Blaj, situat pe strada Horea din Blaj, nr. 43, dispune de o piscină elegantă, jacuzzi, un bazin pentru copii, un bar amenajat la marginea piscinei, dar şi un restaurant, unde se poate servi masa.

Piscina se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 250 mp, iar adâncimea este cuprinsă între 1 şi 1,60 metri.

Locaţia le stă la dispoziţie şi celor cu chef de distracţie, aici fiind organizate diverse petreceri, atât publice cât şi private.

Tarife:

luni – vineri: 40 de lei/persoană, în preţ fiind inclus şi şezlongul, salteluţa şi umbreluţa

sâmbătă – duminică: 50 de lei, în preţ fiind inclus şi şezlongul, salteluţa şi umbreluţa

Program: luni – duminică 10.00 – 22.00

Complexul cu piscine din Bucerdea Grânoasă, ”La Jockson”

Ştrandul „La Jockson” este amplasat pe strada Ion Maiorescu nr. 2, în Bucerdea Grânoasă.

Ștrandul este o recomandare accesibilă pentru cei care doresc să își să se relaxeze sau să aducă un strop de răcoare şi relaxare în zilele toride de vară.

Complexul are două piscine, teren de tenis, loc de joacă pentru copii, teren de volei şi bar.

Tarife:

luni – vineri 10 lei/adulți, 5 lei/copii

Persoanele cu handicap au parte de intrare gratuită pe toată durata sezonului.

Program:

luni – duminică 10.00 – 22.00.

Baza de Agrement Blaj

Baza de Agrement a municipiului Blaj, situată în Parcul Avram Iancu, se  întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi dispune de un ştrand pentru adulţi, trei bazine pentru copii, un gazon generos pentru plajă, vestiare, duşuri, wifi,  terenuri de sport (unul de tenis pe zgură, altul sintetic pentru fotbal şi baschet), spaţii de joacă şi alimentaţie publică.

Terenurile de sport, spaţiile de joacă, gazonul generos pe care se poate face plajă, spaţiile de alimentaţie publică, internetul gratuit în sistem Wi-Fi şi instalaţia de sonorizare fac din baza de agrement o destinaţie râvnită de blăjeni şi nu numai.

Tarife:  15 lei/adult şi 8 lei/copiii sub 14 ani, indiferent de numărul intrărilor şi al ieşirilor în/din baza de agrement din ziua respectivă

Program:  marţi – duminică 9.00 – 20.30

Complexul de Agrement ”Bellavi”, în Ocna Mureş

Complexul de Agrement ”Bellavi” se  află la  ieşirea din Ocna Mureş spre Noşlac, cam la 6 kilometri de centrul oraşului,  după Uioara de Sus.

Complexul cuprinde un lac ce se întinde pe 3 hectare, pentru iubitorii de pescuit, două piscine, una de 26×11 m şi alta de 8x4m, şi două terase.

Vă puteți bucura aici de restaurant și căbănuțe, dacă doriți să msămâneți peste noapte.

Doritorii găsesc aici un meniu ofertant la prețuri decente, bere, răcoritoare, preparare la grill și grătare.

Tarife: 20 de lei/adulți, 15 lei/copii, până la 15 ani; 6 lei/șezlong

Copiii de până la 5 ani au intrare gratuită.

De luni până vineri, după ora 16.00, reducere… 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii.

Pescuit sportiv 30 lei / zi

Program: luni – duminică 10.00 – 20.00

Ștrandul Municipal Aiud

Situat pe strada Băilor nr. 2, ştrandul din Aiud este o altă opțiune demnă de luat în considerare în cazul în care te prinde vara acasă!

Ştrandul deţine un bazin pentru adulţi, cu o adâncime de 2,5 m şi o lungime de 35 m, precum şi un bazin cu apă încălzită pentru copii.

Pentru cei care doresc, locația oferă în incintă un bar şi o terasă pentru servirea mesei, la prețuri acecsibile.

Tarife: luni – duminică 15 lei/adulți, 12 lei/copii, cu şezlong și umbreluțe incluse în limita locurilor disponibile.

Program: luni – duminică 8.00 – 20.00.

Ștrandul de la Zlatna

Ștrandul de la Zlatna este o recomandare potrivită pentru toți cei din împrejurimi.

Situat la iesirea din Zlatna spre Abrud pe partea stangă, lângă Stadionul ”Minaur”, ştrandul are două bazine, unul pentru adulţi şi unul pentru copii.

Vă puteți bucura aici de plaje amenajate din iarbă, nisip, grilaje din lemn semisintetic de exterior precum şi zone de plajă cu pavele pentru şezlonguri.

Tarife: luni – duminică 15 lei/adulți, 1o lei/copii sub 6 ani, șezlonguri în limita locurilor disponibile

 

Program: luni – duminică 10.00 – 20.00

Astoria Pool Park

Astoria Pool Park este situat pe DN1, comuna Sântimbru și a devenit încă de la început un punct de atracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Piscina are 336 mp și corespunde celor mai noi dotări din domeniu. De la arhitectura piscinei până la sistemele de filtrare folosite, toate au fost gândite pentru a oferi clienților un spațiu de relaxare sigur și atractiv.

Centrul dispune de o piscină cu apă încălzită, un jacuzzi exterior și paturi de hidromasaj. Clienții se pot răcori la „Water Bar”, care oferă un meniu variat de băuturi, inclusiv frozen drinks, pregătite după rețetele proprii ale locației.  Complexul are inclusă o zonă pentru servirea mesei, unde se poate opta atât pentru gustări și salate, cât și pentru pizza.

Tarife:

luni – vineri: 30 de lei/ persoană, inclus prosop de plajă și șezlongul, în limita locurilor disponibile

sâmbătă – duminică: 40 de lei/persoană, inclus prosop de plajă și șezlongul, în limita locurilor disponibile

Clienții pot opta pentru rezervarea unui baldachin la prețul de 100 lei/ zi.

Copiii sub vârsta de 5 ani au accesul gratuit.

Program: luni – duminică: 9.00 – 21.00

În acest an, Piscina Hanul dintre Sălcii  NU este deschidă pentru public.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea