FOTO ŞTIREA TA: Posibil transport ilegal de lemn, depistat de un cetăţean, prin aplicaţia Inspectorul Pădurii

Paul Voicu - Primar 2020

Aplicaţia ”Inspectorul pădurii” îşi arată utilitatea. Cu ajutorul ei, un cetăţean, se pare că a depistat un posibil transport ilegal de masă lemnoasă, pe Valea Sebeşului, comuna Laz.

Un cititor ziarulunirea.ro ne-a semnalat luni, faptul că pe Valea Sebeşului ar continua transporturile ilegale de lemn. Acesta a verificat prin aplicaţia mobilă InspectorulPadurii numărul de înmatriculare al autovehiculului, care, conform verificării, nu are generat în ultimele 72 de ore codul necesar oricărui auto pentru a transporta masă lemnoasă.

ELIT

Transportul ilegal de pe Valea Sebeşului, din comuna Laz, continuă. Şi aşa, azi mâine rămânem fără oxigen. Alţii mai şi fură,a precizat cititorul nostru.

Prin aplicația InspectorulPadurii.ro, oricine poate verifica, cu propriul telefon, dacă un camion care transportă masă lemnoasă o face cu acte în regulă sau nu.

Mihail David - 2020

InspectorulPadurii.ro este o masură a Ministerului Mediului Apelor si Pădurilor impreună cu Guvernului României de transparentizare a activitații de exploatare de masă lemnoasă din Romania.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

În acelasi timp acest portal este o metodă automată de identificare a tăierilor ilegale din România.

Utilizatorii vor putea observa alerte provenite de la sateliți care indică cu mare acuratețe si odată la câteva zile (între 2 şi 7 zile în funcție de satelit) orice modificare în structura vegetației forestiere de pe teritoriul României.

Fiecare transport trebuie sa obţină înainte de a pleca, de la locul de încărcare, un cod unic. Acest cod se obţine doar după ce s-au introdus informațiile despre transport, inclusiv locația de unde s-a cerut codul.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro sau pe pagina de Facebook, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Save

Save

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...