FOTO ȘTIREA TA: N-avem parcări, ne facem! La Alba Iulia, fiecare petic de pământ este folosit în folosul conducătorului auto

Trotuarele și spațiile verzi din municipiul Alba Iulia sunt în unele locuri pline de mașini parcate neregulamentar. Șoferii albaiulieni parchează ilegal chiar dacă zilnic cei prinși cu autoturismele în locuri nepermise, se trezesc cu ele ridicate.

ELIT

Un cititor ziarulunirea.ro a semnalat că zilnic, pe strada Arieșului, în parcarea blocurilor ANL, șoferii valorifică fiecare petic de pământ în folosul propriu. Așa se face ca și cel mai mic spațiu verde este ocupat de mașini.

Reamintim că, aproape zilnic, la Alba Iulia, legea se aplică “la sânge” și mașinile parcate neregulamentar sunt ridicate. Însă cum locurile de parcare nu sunt suficiente, soluția multor conducători auto este e să-și lase mașina în continuare în locuri nepermise.

Pentru o mașină ridicată un șofer plătește 380 de lei, plus TVA, dar și o amendă contravențională.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

dolfi 20 martie 2018 at 20:23

asa-i cand aprobarile pentru constructii noi se dau pe pile/cunostinte/relatii… sau mai grav cand bugetarii urbanisti au baut cerneala in scoala in loc sa scrie cu ea….

Eu 20 martie 2018 at 23:15

Spatiu verde…adica un petec de iarba:)))) Taierile masive de paduri nu sunt problema voastra,doar iarba care nu vede direct soarele, este!Toti pozacii sunt justitiari paraciosi anonimi! Sunati la militia locala sifonarilor,nu stati ascunsi si injurati…faceti presiune la administratia locala sa se miste atat cu sanctiuni dar si cu solutii!!! Ps.Imi aduc aminte din vara cand un gardian militist public urla ca disperatul in cetate la oameni:”nu calcati spatiul verde”,adica iarba si atat! Alo,in parcurile din tari mai evoluate se pune iarba tocmai pt ca asta se reface repede,si pot sta oamenii linistiti cateva minute intinsi pe jos daca vor! Daca erau plante decorative sau flori era de inteles!

gigel 21 martie 2018 at 7:00

Zici ca stau ascunsi, dar tu?

Eu 22 martie 2018 at 2:29

Eu ce? Crezi ca stau cu tel tot pe camera foto sa vanez orice?Putea suna la militia locala si se rezolva,atinsi la buzunar s au civilizat multi,nu cu abureli moralizatoare, si se putea si fara lauda asta mediatica dupa care alergati.Te deranjeaza ceva anume, ca nu inteleg ce!

un cetatean 21 martie 2018 at 8:53

Eu inteleg ca nu avem parcari si nici nu exista interes sa se faca, ca nu e prioiritate nationala, ca nu sunt bani, ca avem nevoie de pensii speciale si ale motive de 2 lei , dar ce facem cu bunul simt si respectul fata de bunul public si cei 7 ani de acasa.
Cineva a muncit ca sa amenajeze peticul ala de pamant cu iarba respectiva, ca sa arate bine , s-au investit ceva bani iar daca se creeaza un obicei de a parca acolo sigur o sa arate foarte frumos cu urme de cauciucuri si intr-o parte si in cealalta si va arata si mai frumos daca si ploua ca urmele de cauciucuiri.

alt cetatean 21 martie 2018 at 14:40

Eu cred ca sunt parcari in nr. prevazaut de reglementarile legale adica 1 loc parcare de familie / apartament… dar daca orice ghertoi care are o amarata de garsonirea, are si cate 2-3 sau mai mukte jafuri de masini, de unde sufletul lui avram iancu loc de parare pentru toate…. o idee ar fi ca orice locatar( proprietar de aprtament sa aiba cel mult uin loc de parcare….. are mai ulte jafuri treba lui cum se descurca…..isi asuma riscurile de a lua amenda de a-i fi ridicate( jafurile) etc….

Eu 22 martie 2018 at 2:47

Crezi gresit,numara cate apartamente sunt pe o strada cu blocuri pe ambele parti ale unei parcari!Niciodata nu vor fi destule locuri chiar daca nu toti au masini,pt ca planurile de urbanizare nu au fost gandite atunci cum se face acum.Si acum nu se da decat un loc pe apartament indiferent de nr de masini,deci nu sti regulamentul.Probabil ca tu ai mertan din 2018 si te deranjeaza ca sunt familii cu 2 rable,cum le zici tu,doar ca sunt din 2000,fara sa sti ca poate sunt mai intretinute decat al tau mertan ce e super’ doar ca e mai nou si mai lucios!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...