FOTO ȘTIREA TA| Mai mulți plopi din zona râului Mureș, doborâți. „O surpriză faină pentru ziua de 1 mai. Atunci când „tai” cum te doare pe tine capul”
FOTO ȘTIREA TA| Mai mulți plopi din zona râului Mureș, doborâți. „O surpriză faină pentru ziua de 1 mai. Atunci când „tai” cum te doare pe tine capul”
Un albaiulian a postat pe pagina de socializare un mesaj, prin care transmite indignarea față de decizia autorităților de a tăia mai mulți plopi aflați în zona râului Mureș.
„Au înnebunit salcâmii” Dar nici cu omul nu îmi e rușine! Vai de noi ce am ajuns..
O Surpriză faină pentru ziua de 1 mai. Ce să mai zic. Atunci când „tai” cum te doare pe tine capul (dacă îl mai ai)
Faimoșii plopi, sinonimi cu malul Mureșului, secerați pe degeaba..
Pădurile din jurul apelor curgătoare mereu au avut un rol ecologic foarte important. Stabilizarea solului un habitat și refugiu pentru zeci de specii de plante și animale. Pot zice că am crescut alături de plopii aceștia.
Am urmărit mereu speciile de păsări răpitoare diurne și noctune care își făceau locaș în cuiburile abandonate ale ciorii de semănătură (C.frugilegus) de la șoimul rândunelor (Falco subbuteo) la vânturelul roșu (Falco tinnunculus) Uneori apăreau în zona și ciufi de pădure (Asio otus) și perechi de cucuvele (A.noctua)
Aparent colonia locală de ciori și stăncuțe cazată în acești plopi, aproape seculari, „cauzează” daune culturilor de porumb și floarea soraelui. Cei care justifică acest act bărbătesc, și nu cunosc ecologia speciei ar trebuii să recunaoscă că ciorile nu fac atatea daune precum sunt pesticidele, insecticidele, seceta și abuzul solului. Păsările adeasea alimentandu-se la zeci de km distanță de locurile de înoptare. Strategie care le salvează de atacul părădătorilor.
„Nu putem scăpa de ciori? No problem! Tăiem plopii..” Noua zonă de agrament de pe maulul Mureșului a ajuns o caricatură a frumosului râu pe care l-am cunoscut, și mai nou l-am văzut degradându-se de la un an la altul.
Sunt chiar indignat de faptul că astfel de decizii se pot lua fără ca nimeni să fie tras la răspundere, doar pentru că există trafic de infuență și în timp natura dar și noi avem de suferit. Chiar nu vreau ca astfel de zone să rămână amintiri din poze, filme sau picturi.
Natura nu e un loc steril, există o balanță și un echilibru care trebuie menținut. Iar acesta clar este un exemplu negativ de „Așa nu!” Cred că autoritățile sunt foarte mândre de fapta lor..”, a transmis albaiulianul prin intermediul paginii de socializare
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA | Străzi îngropate în noroi în mai multe zone din Alba Iulia. Localnicii, în culmea disperării: ”Mocirla tronează iarna sau în perioadele ploioase, iar vara e împărăția prafului”
Străzi îngropate în noroi în mai multe zone din Alba Iulia. Localnicii, în culmea disperării: ”Mocirla tronează iarna sau în perioadele ploioase, iar vara e împărăția prafului” Trăiesc în Alba Iulia, municipiul reședință de județ, dar nu pot ieşi din case fără cizme de cauciuc. Locuitorii din Orizont și câteva străzi din Micești spun că […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Actualitateacum 4 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 5 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 3 zile
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Actualitateacum 16 ore
12 decembrie 1916: Consiliul de Miniștri a aprobat transferul Tezaurului României în Rusia