Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Mai mulți plopi din zona râului Mureș, doborâți. „O surpriză faină pentru ziua de 1 mai. Atunci când „tai” cum te doare pe tine capul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO ȘTIREA TA| Mai mulți plopi din zona râului Mureș, doborâți. „O surpriză faină pentru ziua de 1 mai. Atunci când „tai” cum te doare pe tine capul”

Un albaiulian a postat pe pagina de socializare un mesaj, prin care transmite indignarea față de decizia autorităților de a tăia mai mulți plopi aflați în zona râului Mureș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Au înnebunit salcâmii” Dar nici cu omul nu îmi e rușine! Vai de noi ce am ajuns..

O Surpriză faină pentru ziua de 1 mai. Ce să mai zic. Atunci când „tai” cum te doare pe tine capul (dacă îl mai ai)

Faimoșii plopi, sinonimi cu malul Mureșului, secerați pe degeaba..
Pădurile din jurul apelor curgătoare mereu au avut un rol ecologic foarte important. Stabilizarea solului un habitat și refugiu pentru zeci de specii de plante și animale. Pot zice că am crescut alături de plopii aceștia.

Am urmărit mereu speciile de păsări răpitoare diurne și noctune care își făceau locaș în cuiburile abandonate ale ciorii de semănătură (C.frugilegus) de la șoimul rândunelor (Falco subbuteo) la vânturelul roșu (Falco tinnunculus) Uneori apăreau în zona și ciufi de pădure (Asio otus) și perechi de cucuvele (A.noctua)

Aparent colonia locală de ciori și stăncuțe cazată în acești plopi, aproape seculari, „cauzează” daune culturilor de porumb și floarea soraelui. Cei care justifică acest act bărbătesc, și nu cunosc ecologia speciei ar trebuii să recunaoscă că ciorile nu fac atatea daune precum sunt pesticidele, insecticidele, seceta și abuzul solului. Păsările adeasea alimentandu-se la zeci de km distanță de locurile de înoptare. Strategie care le salvează de atacul părădătorilor.

„Nu putem scăpa de ciori? No problem! Tăiem plopii..” Noua zonă de agrament de pe maulul Mureșului a ajuns o caricatură a frumosului râu pe care l-am cunoscut, și mai nou l-am văzut degradându-se de la un an la altul.

Sunt chiar indignat de faptul că astfel de decizii se pot lua fără ca nimeni să fie tras la răspundere, doar pentru că există trafic de infuență și în timp natura dar și noi avem de suferit. Chiar nu vreau ca astfel de zone să rămână amintiri din poze, filme sau picturi.

Natura nu e un loc steril, există o balanță și un echilibru care trebuie menținut. Iar acesta clar este un exemplu negativ de „Așa nu!” Cred că autoritățile sunt foarte mândre de fapta lor..”, a transmis albaiulianul prin intermediul paginii de socializare


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alarmă de incendiu în Carolina Mall din Alba Iulia. Zeci de oameni au fost evacuați Clienţii din centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia au fost evacuaţi, joi seara, după ce alarmele de incendiu s-au declanşat. Citește și: UPDATE FOTO INCENDIU în Alba Iulia: O mașină a luat foc pe Bulevardul Transilvaniei Imaginile au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea