Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA| Lucrări de mântuială în Cetatea Alba Carolina. „Maestrul” Dorel s-a zgârcit la material, nu și la banul contribuabilului
FOTO ȘTIREA TA| Lucrări de mântuială în Cetatea Alba Carolina. „Maestrul” Dorel s-a zgârcit la material, nu și la banul contribuabilului
„Marele maestru” Dorel a executat în Cetatea Alba Carolina, bijuteria județului Alba, încă o lucrare de noaptea minții, evident pe banii contribuabililor.
Sacrificiul financiar este, vizibil cu ochiul liber, indirect proporțional cu nivelul calitativ al lucrărilor executate, Dorel s-a zgârcit la material de parcă ar fi pus din banii lui și nu din banii plătitorilor de taxe și impozite.
Ș-apoi stai așa și te gândești: cum ar putea cineva, vreodată, să creadă că o mânuță de adeziv poate să țină ditamai blocul de piatră? Și care ar fi acel proces savant de supraveghere al lucrărilor și deopotrivă cel de recepție?
Lucrările de mântuială și maratonul încasărilor de bani publici nu-s vreo noutate în Alba Iulia, dar un lucru este cert: aceste metehne e musai să fie stârpite.
Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie
VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie
Dacă până de curând primăvara părea că şi-a intrat în drepturi, ținând cont de faptul că în urmă cu câteva zile temperaturile erau de peste 15 grade Celsius, în această seara ninge ca în toiul iernii în Aiud.
Iarna nu se dă dusă, cu una cu două, chiar dacă nu mai are forță. În tradiţia populară această ninsoare se numeşte zăpada mieilor.
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că perioada aceasta de frig și ninsoare va dura până joi, iar din zilele următoare am putea avea din nou la temperaturi de 15 grade Celsius.
Ninge în această seară și pe Dealul Feleacului din Cluj, un cititor al ziarulunirea.ro, trimițându-ne imagini cu viscolul care s-a pornit între Cluj și Turda.
Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA| Trafic de coșmar între Ciugud și Alba Iulia, la barieră: Șoferii, nevoiți să aștepte la o coadă kilometrică
FOTO ȘTIREA TA| Trafic de coșmar între Ciugud și Alba Iulia, la barieră: Șoferii, nevoiți să aștepte la o coadă kilometrică
Circulația rutieră între Alba Iulia și Ciugud se desfășoară cu greutate, în după masa zilei de marți, 28 martie, autoturismele mișcându-se cu viteza melcului din cauza cozii care se formează în zona barierei peste calea ferată.
Un cititor al ziarulunirea.ro ne-a trimis pe adresa redacției mai multe imagini cu modul în care se desfășoară traficul în acea zonă.
Potrivit acestuia bariera nu s-a ridicat cam aproximativ o oră, timp în care coada a ajuns până la autostradă.
Așa cum se poate observa și în imagini, mașinile se deplasează bară la bară, pe un drum care este oricum „notoriu” pentru traficul infernal.
Respectiva barieră este cunoscută pentru desele probleme pe care le cauzează, mai ales în intervalele orare cu trafic ridicat, respectiv dimineața și după ora 16:00.
Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA| Berzele din Aiud s-au întors „acasă”: Masculul, surprins pregătind „căminul conjugal”
Berzele din Aiud s-au întors „acasă”: Masculul, surprins pregătind „căminul conjugal”
Cele două berze care şi-au făcut cuib, de mai mulți ani, pe un stâlp electric, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, s-au întors și în această primăvara la locul obișnuit.
De acum aiudenii, mai ales cei care locuiesc în apropierea cuibului, pot sta liniștiți – vor avea noroc, belșug și o sănătate de fier tot anul, după cum arată credinţele populare.
Așa cum se poate observa și în imaginile trimise de un cititor ziarulunirea.ro, barza este obișnuită cu atenția pe care o primește an de an din partea localnicilor.
În cele mai multe cazuri, primul care se întoarce este masculul. Odată ajuns la cuib, acesta începe deja să-l îmbunătățească. Asta deoarece, puii de barză de anul precedent au tropăit peste tot și au aplatizat cuibul atunci când l-au folosit drept aerodrom.
Barza albă este singura pasăre de talie mare din ornito-fauna ţării care s-a apropiat de om şi îşi construieşte cuibul în vecinătatea acestuia. Unele cuiburi pot atinge o vechime de câteva decenii. În România, primele cuiburi amplasate pe stâlpi au fost semnalate în anul 1971.
Conform superstiţiilor, dacă zăreşti o barză în zbor, te aşteaptă o călătorie. Dacă o vezi însă pe pământ, se zice că nu vei avea un an foarte prosper.
De asemenea, dacă o barză își face cuib pe acoperişul casei în care locuiești, se spune că vei avea parte de mare noroc!
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
FOTO| Veteranul de război maior (rtg) Iosif Cosma Roman, din Alba Iulia, împlinește astăzi venerabila vârstă de 100 de ani: A fost vecin cu fotograful Marii Uniri, Samoilă Mârza
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
CRUZIME fără margini într-o comună din Alba: Doi tineri care au UCIS un câine cu o sapă, REȚINUȚI de polițiști
-
Ştirea zileiacum 13 ore
VIDEO| Nenea Sever, bătrânelul simpatic din Apuseni a trecut la cele veșnice: A fost mereu cu zâmbetul pe buze indiferent de greutăți
-
Ştirea zileiacum 12 ore
Cazul crimei care a îngrozit Alba: Mama bebelușului ucis de tatăl său, dată dispărută, în 2020, la Arad
-
Ştirea Taacum 11 ore
VIDEO ȘTIREA TA| Zăpada mieilor într-un oraș din Alba: Ninge ca în toiul iernii la sfârșit de martie