// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, ȘTIREA TA. Avem peste 100.000 de euro pentru Alba Fest 2017, dar nu avem o mie să curățăm pista de bicicliști de pe Dealul Mamut

Pista de bicicliști de pe Dealul Mamut, care leagă parțial cartierele albaiuliene Micești și Pâclișa, arată jalnic, iar iarba a crescut inclusiv printre pavaje, în zona pietonală, transmite un cititor pe adresa redacției.

De asemenea, acesta susține că s-a cheltuit ”un morman de bani” – peste 100.000 de euro – pentru Alba Fest 2017, dar în schimb nu avem o mie de euro ”să tundem iarba”.

”Donez și eu niște ierbicid Primăriei Alba Iulia să dea pe pavaje, dacă au rămas fără bani. Nisipul din părculeț nu se mai vede din cauza buruienilor, ceea ce înseamnă că zona nu a fost curățată niciodată. Păcat, s-au cheltuit mulți bani”, ne-a scris cititorul.

Aceasta nu este prima sesizare venită pe adresa redacției privind pista de bicicliști de pe Dealul Mamut. În jurul acestui subiect a fost o adevărată controversă. Primăria Alba Iulia alocă peste 5 milioane de lei pentru întreținerea și amenajarea spațiilor verzi din oraș, care este împărțit în trei loturi.

Pista de bicicliști de pe Dealul Mamut nu este inclusă în niciunul din cele trei loturi, iar, în trecut, reprezentanții administrației locale au subliniat că o mână de ajutor din partea bicicliștilor ar fi binevenită.

——————————————

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro sau pe pagina de Facebook, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la FOTO, ȘTIREA TA. Avem peste 100.000 de euro pentru Alba Fest 2017, dar nu avem o mie să curățăm pista de bicicliști de pe Dealul Mamut

 1. Stefan 06.06.2017 la 14:39

  Este intr-adevar pacat. Ies des cu bicicleta pe aceasta pista (de lipsa respectului in trafic in principal) si pot spune ca aceasta curatenie nu tine doar de estetica locului, ci si de calitatea infrastructurii in sine. Pietricelele si pamantul lasat pe asfaltul pistei (la trecerea utilajelor forestiere) duce la distrugerea acestuia si ii limiteaza sesizabil durata de viata. De asemenea, aceasta driblura marunta prezenta pe pista prezinta si un pericol pentru ciclisti, mai ales in zonele de franare.

 2. Tara lui Papura Voda 06.06.2017 la 17:32

  Nu avem cultura (?) de a intretine toate aceste lucruri, Dealul Mamut, Cetatea si multe altele.
  Ne dorim turisti cu droaia si toate aceste obiective reflecta incapacitatea autoritatilor de a le intretine si chiar proasta executie a lucrarilor de restaurare acolo unde a fost cazul.
  In urma cu cateva zile cand a avut loc accidentul cu acel biciclist care din pacate a decedat, latra cineva pe-aici ca biciclistii nu folosesc pista de biciclete dintre Alba Iulia si Micesti. Pai la cum arata pe unele portiuni, risti sa musti din dale…efectiv sunt zone surpate sau pe cale a se surpa. E foarte incomod pe o bicicleta mountain-bike daramite pe o cursiera, iti pui viata in pericol!
  Daca gluma asta din ce in ce mai proasta de administratie locala nu pune personal sa se ocupe periodic de aceste lucruri, mai bine sa nu mai faca nimic!
  Doamne fereste sa avem acces mai usor la fonduri europene ca numai prostii facem cu banii !

 3. Andi 06.06.2017 la 20:02

  Mda. No comment despre reactia Primariei de a pune noi mana sa o curatam. Ok. Noi o curatam si dupa ne trezim cu scandal ca ne-am facut de cap pe domeniul public. Stau si ma intreb oare cati turisti au ajuns in zona? Traseul e superb chiar dc e un pic departe de oras. Dar merita promovat. Numai ca pt promovare trebuie si intretinere. Dar e greu pt unii sa iasa din birouri si sa mearga in teren sa isi faca treaba. Primaria zice „Noi am facut-o voi aveti grija de ea”. Jalnic