Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO STIREA TA: Aiudenii, terorizați de tigrul platanului. Cum poate fi combătută insecta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aiudenii, terorizați de tigrul platanului. Cum poate fi combătută insecta

Tigrul platanului a pus stăpânire pe municipiul Aiud, spre nemulțumirea localnicilor care se văd nevoiți să suporte invazia acestor insecte. În contextul temperaturilor deosebit de ridicate, tigrul platanului a reapărut la Aiud, dar și alte localități din Alba, mai agresiv decât anul trecut, după părerea unora.

Citește și: VIDEO ȘTIREA TA: Invazie de tigrul platanului la Alba Iulia. ”Pișcă, am încercat să stăm afară și nu am putut”

Aiudenii reclamă faptul că găsesc insectele atât afară, cât și în interiorul locuințelor și că înțepăturile acestora sunt din cale-afară de neplăcute: „Am impresia că înțeapă mult mai tare decât anul trecut și sunt peste tot la ieșire din Aiud spre Cluj”, a scris pe asdresa redacției ziarulunirea.ro un cititor.

Din fericire, se pare că această insectă nu transmite boli, dar prezența ei creează neplăceri în special în zilele călduroase. Spre deosebire de țânțari, tigrul platanului nu poate fi alungat cu metodele clasice. Anumite studii arată că insectele își reduc activitatea doar în prezența umidității și a unor plante precum azaleea și citronella. Deoarece au dimensiuni foarte mici și sunt prezente în număr mare, combaterea lor e dificilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Alba fierbe sub codul roșu de CANICULA, la Alba Iulia risipa de apă e în floare: Pistele de biciclete, ”răcorite” de țâșnitorile pentru udarea gazonului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba fierbe sub codul roșu de CANICULA, la Alba Iulia risipa de apă e în floare: Pistele de biciclete, ”răcorite” de țâșnitorile pentru udarea gazonului În timp ce mai multe localități din Alba sunt de zile bune fără apă potabilă după raționalizarea consumului de către operatorul APA CTTA Alba, la Alba Iulia continuă risipa. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea