Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Ștafeta Veteranilor Invictus, primită de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Luni, tur al municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ștafeta Veteranilor Invictus a fost primită de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”. Luni dimineața, aceștia au făcut un tur al municipiului Alba Iulia, îndreptându-se apoi spre Aiud şi Câmpia Turzii.

Voluntarii Invinctus care au alergat pe traseul Sibiu – Alba Iulia au fost primiţi în această după-amiază cu aplauze de către elevii militari. Grupul a fost format din studenţi şi cadre militare de la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, printre aceştia regăsindu-se şi absolvenţi ai colegiului militar albaiulian, şi voluntari de la Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, cărora li s-a alăturat voluntarul şi ultramaratonistul Polgar Levente Ioan. Elevii militari au primit cu emoţie ştafeta galbenă, mândri că fac parte din cel mai mare eveniment de voluntariat, care îşi propune să onoreze eroii de ieri și de azi ai României.

Luni dimineaţă, de la ora 7.30, voluntarii Invictus alături de 10 elevi ai colegiului militar au alergat într-un tur al municipiului Alba Iulia, poposind la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul şi la Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, îndreptându-se apoi spre Aiud şi Câmpia Turzii.

„Ştafeta Veteranilor” a ajuns anul acesta la cea de-a IX-a ediție şi va străbate toate judeţele ţării urmând să ajungă în data de 25 octombrie, de Ziua Armatei României, la Carei.

Cursa de alergare este organizată începând din anul 2014, iar Ştafeta Veteranilor este purtată pe trei trasee de către voluntari Invictus din toată țara, alergători și cicliști, militari și civili, în semn de respect pentru eroii şi veteranii României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea