Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Slava Ucraini! Ucraina, în semifinalele Euro 2023 după ce a furnizat bomba cu Franța!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ucraina a oferit cea mai mare surpriză a Campionatului European de tineret 2023, eliminând Franța în urma sfertului de finală de pe „Cluj Arena”, scor 3-1 (2-1), după ce a fost condusă pe tabelă!

Ucraina, fosta adversară a „tricolorilor” în grupa de la București, a dat lovitura și a scos din cursă una dintre marile favorite la trofeu, în același timp calificându-se la Jocurile Olimpice de anul viitor. În fața la aproximativ 6300 de spectatori „galben-albaștrii” au întors rezultatul grație perechii Sudakov-Mudryk  și sunt în semifinale, unde vor da iar de Spania, cu care au remizat dramatic în „Giulești”, 2-2 în ultimul duel din grupă, egalați în prelungiri.

„Les Bleus”, singura echipă ajunsă în sferturi cu maximum de puncte după grupe, și cel mai scump lot al turneului final, 400 de milioane de euro, a avut un start perfect de meci, cu imaginație ofensivă debordantă, punându-și în dificultate oponenții. Cherki (19), jucătorul lui Lyon, a făcut șah mat defensiva adversă și a deschis scorul, într-o repriză spectacol. Dar Ucraina nu a cedat, ba dimpotrivă. Mudryk a demonstrat de ce a plătit Chelsea 100 de milioane de euro și după o acțiune induviduală a obținut un penalty, transformat de Sudcakov (32). Francezii s-au jucat cu ocaziile, au avut o bară prin Barcola, dar același Sodakov, jucător la Șahtior, a reușit minunea și a marcat pe o lansare în adâncime (44), o pasă genială de la același Mudryk, folosit în premieră la Euro.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Al doilea mitan a scăzut în intensitate, Franța și-a pierdut aplombul, a egalat în minutul 81, prin Wahi, reușita fiind însă anulată la analiza VAR, pentru ofsaid. Ba mai mult, căpitanul Bondarenko, tot de la Șahtior, a driblat elegant în careeul advers și a trimis o scăriță care a închis meciul (86)

Semfinalele Euro sunt Israel – Anglia, în 5 iulie, la Batumi, ora 19.00, respectiv Spania – Ucraina, pe „Ghencea”, în aceeași zi,, la ora 22.00.

În sferturi, Israel a îndoliat Georgia, una din țările gazdă a europeanului de tineret, eliminând-o la lovituri de departajare. Spania a învins Elveția, scor 2-1,după prelungiri,  iar Anglia a trecut la limită de Portugalia, 1-0

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea