Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ Simulare ISU la Ocna Mureș – Pompierii au acționat pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de o surpare de teren

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 17 martie 2016, în orașul Ocna Mureș a avut loc un exerciţiu cu tema „Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ocna Mureș în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba și celelalte instituții cu funcții de sprijin pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de o surpare de teren în orașul Ocna Mureș”.

simulare ISU Ocna MuresÎn scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea scopurilor propuse s-au prevăzut trei situaţii operative, astfel:

– în urma acumulării de ape dulci (ape pluviale de pe versanți) în lacurile sărate și scăderii concentrației de sare a apei din lacurile din “Câmpul de Sonde” al S.C. Salina Ocna Mureș, există riscul să se producă noi surpări. În zona sondelor 123 și 124 și lacul Plus s-au semnalat crăpături în sol și există risc de afectare a construcțiilor din apropiere, impunându-se avertizarea și alarmarea populației.

– craterul lacului Plus și-a mărit diametrul cu aproximativ 10 m spre str. Nicolae Iorga și Mihai Eminescu, și continuă să crească fiind afectate construcțiile din apropiere (1 service auto, 1 depozit de materiale de construcții, o stație mobilă de carburanți, 2 clădiri nelocuite, o casă parohială și o zonă cu garaje auto), iar pentru evacuarea și stabilirea măsurilor de protecție a populației și a bunurilor intervine personal de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ocna Mureș, echipaje ale Poliției Ocna Mureș, ale IJJ Alba, ale ISU Alba – Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Garda de intervenție Sebeș.

– în apropierea zonei de influență la aproximativ 100 m se află Școala Generală “Lucian Blaga” din Ocna Mureș. Din cauza avariilor la conducta de distribuție gaz, s-a produs un incendiu la centrala termică a școlii, iar pentru stingerea incendiului intervin echipaje ale ISU Alba – Detaşamentul de pompieri Aiud şi Garda de intervenţie Blaj și personal de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ocna Mureș.

În același timp, s-au desfășurat exerciții de evacuare la unitățile de învâțământ – Liceul Teoretic Petru Maior, Liceul Teologic, Grădinița nr. 5 și Grădinița nr. 2 din orașul Ocna Mureș. La această activitate au participat 463 de elevi şi cadre didactice. Obiectivele urmărite au fost cele legate de informarea și educarea preventivă a cadrelor didactice si a elevilor, pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui incendiu.

Exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă.

La exerciţiu au participat domnul prefect Murg Cornel – Instituţia Prefectului judeţul Alba, domnul Vințeler Silviu primarul orașului Ocna Mureș şi reprezentanţi ai instituţilor implicaţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de acest tip de risc.

Aceştia au apreciat modul în care s-a organizat şi desfăşurat exerciţiul și de colaborarea bună între toate forţele participante.

FOTO: ISU Alba

[nggallery id=1778]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea