Rămâi conectat

Sport

FOTO: Silviu Miron, antrenorul albaiulian ce face voluntariat în Tanzania, din dragoste de fotbal!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Silviu Miron, antrenor de 48 de ani din Alba Iulia, trăiește o experiență unică, deplasându-se pentru două săptămâni în Tanzania, țară din estul Africii, pentru a le împărtăși tinerilor de acolo din tainele „sportului rege”.

La peste 8.900 de kilometri de țară, antrenorul din Alba încearcă să-și ducă la bun sfârșit misiunea, neținând cont de condiții; dragostea sa pentru semeni îl ajută să înfrunte orice obstacole de confort (oboseală, condiții, deplasare istovitoare).

De pildă, pentru a ajunge în Tanzania, Silviu Miron a mers 12 ore cu trenul până la Viena, iar de aici a luat avionul, zborul durând 18 ore, cu tot cu escală!

Silviu Miron, antrenor recunoscut în Alba pentru activitatea de la clubul Navobi Alba Iulia, este la a doua deplasare în Tanzania, precedenta fiind anul trecut.

Este o activitate de care ne bucurăm cu toții, o acțiune în care se întrepătrund mai multe aspecte, plecând de la ONG-uri și până la religia neoprotestantă. Sunt alături de vechi prieteni și colegi de școală”, a spus Silviu Miron, ultima dată la Viitorul Vama Seacă.

Acesta are la antrenamente în jur de 190 de fotbaliști, 150 fiind elevi, iar 40 copii din localitatea Mwandege.

Albaiulianul face parte dintr-un grup de aproximativ 20 de români, voluntari din țară, SUA, Republica Moldova și Austria, care încearcă să îmbine mai multe aspecte în această perioadă, respectiv până la finele lunii iulie.

Deplasarea s-a făcut grație organizațiilor Charity Cup si Youth With A Mission, iar voluntarii muncesc în localitatea Mwandege, situată la 25 de kilometri sud de Dar es Salaam. În traducere liberă „casa păcii”, acest oraș, fosta capitală, este cel mai mare din Tanzania și un important centru comercial.

În acea zonă există o grădiniță, un orfelinat și o școală, iar voluntarii români se ocupă de toți copiii din localitate.

„Facem acest voluntariat din dragoste de fotbal și de copii. Abordăm aspecte educaționale, sociale, spirituale și sportive. Sunt mai multe specializări, fiecare se ocupă de domeniul repartizat. Eu, împreună cu alți doi, ne implicăm la fotbal, iar fetele au parte de volei„, a mai spus Silviu Miron.

Acesta, care în trecut a figurat ca antrenor principal în Liga 3 la Industria Galda de Jos, are câte două antrenamente zilnice, dimineața cu copiii din școală, clasele I-VII, iar după-amiaza, cu două echipe din sat, Under 12 și Under 17.

Alături de albaiulian se mai regăsesc Adrian Ambrozie, fost președinte la Poli Iași, și Clementin Oancea, unul dintre directorii academiei de la FC Dallas.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Uniriștii Rareș Stanciu, fratele căpitanului echipei naționale a României, și Alex Duna, la „U” Cluj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mijlocașul Rareș Stanciu, fratele mai mic al internaționalului român Nicolae Stanciu, căpitanul primei reprezentative a României, și portarul Alexandru Duna, ambii de la CSM Unirea Alba Iulia, vor evolua la Universitatea Cluj în sezonul viitor, club la care va activa și antrenorul albaiulian George Țălnar. Cele două talente din Cetatea Marii Uniri au fost componenți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea