FOTO: Siguranţa cetăţenilor din mediul rural – prioritate a poliţiştilor din Alba

Paul Voicu - Primar 2020

Cetăţenii din comunele Ciugud şi Vinţu de Jos au primit sfaturi de la poliţişti privind modalităţile de protejare împotriva infracțiunilor de furt şi înşelăciune. Acţiunile poliţiştilor urmăresc creşterea siguranţei cetăţenilor din mediul rural.

ELIT

În perioada 27 aprilie – 4 mai a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba sprijiniţi de poliţiştii de la posturile de poliţie comunale Ciugud şi Vinţu de Jos au fost prezenţi în localităţile aparţinătoare celor două comune pentru a discuta cu cetăţenii despre modalităţile concrete de prevenire a furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor comise prin diverse moduri de operare.

Astfel, peste 300 de persoane, în general vârstnicie, au primit recomandări pentru a-şi proteja locuinţa și bunurile personale şi pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon din partea unor necunoscuţi, care fie mint în legătură cu identitatea lor şi îşi atribuie calităţi false, fie prezintă diverse oferte a căror contravaloare este prea mică pentru a fi reală.

Mihail David - 2020

De asemenea, vârstnicii au fost atenţionaţi cu privire la vânzătorii ambulanţi şi persoanele ce prestează servicii de amenajare a locuinţei sau care montează scocuri şi li s-a recomandat ca în momentul în care acceptă astfel de servicii să fie precauţi şi să se asigure că, contravaloarea serviciilor este cea corectă.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Cetăţenilor le-au fost puse la dispoziţie şi materiale informativ – preventive şi li s-a recomandat să anunţe poliţia în cazul în care sunt victime sau martori ai unor infracțiuni.

Stimaţi cetăţeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă:

• Montaţi o încuietoare de înaltă siguranţă la intrarea în locuinţă!
• Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
• Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau servicii!
• Dacă primiţi un telefon de la un necunoscut care vă pretinde bani, pentru facilitarea unei intervenţii către autorităţi sau sub orice alte motive, nu daţi curs solicitării, deoarece există riscul major să fiţi victima unei înşelăciuni!
• Dacă observaţi persoane suspecte sau sunteţi victimă a unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...