Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Şedinţa Colegiului Prefectural al Judeţului Alba: Șefii serviciilor publice deconcentrate și a altor instituții publice din județul Alba au dat raportul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Şedinţa Colegiului Prefectural al Judeţului Alba: Șefii serviciilor publice deconcentrate și a altor instituții publice din județul Alba au dat raportul

Şedinţa Colegiului Prefectural al Judeţului Alba a avut loc începând cu orele 08:30, la sediul Instituției Prefectului Județul Alba, Sala 100, cu participarea Prefectului Județului Alba, domnul Albu Nicolae și a conducătorilor serviciilor publice deconcentrate și a altor instituții publice din județul Alba.

Temele înscrise pe ordinea de zi au fost următoarele: 1) Informare privind activitatea Inspectoratului Școlar Județean Alba, Evaluare Națională și Bacalaureat, 2022 – rezultate și statistici, județul Alba; 2) Analiza activității Casei Corpului Didactic Alba; 3) Activitatea de verificare în trafic a vehiculelor – Registrul Auto Român; 4) Planul de acțiuni în domeniul drogurilor la nivelul județului Alba.

În deschiderea ședinței Domnul Albu Nicolae, Prefectul Județului Alba a dat cuvântul domnului Cornel Sandu, Inspector general, Inspectoratul Școlar Județean Alba, care a prezentat rezultatele obținute la nivelul județului Alba la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, 2022. Pentru organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2021-2022 au fost stabilite 27 centre de examen. La Evaluarea Națională au participat 106 școli cu clase gimnaziale, din care 65 unități școlare din mediul rural și 41 unități școlare din mediul urban. Din numărul total de 2852 elevi înscriși în clasa a VIII-a, 2569 elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Națională. Numărul elevilor care s-au prezentat la examen a fost de 2470, fiind 99 elevi absenți. Rata de participare la nivel județean a fost de 96,15 %, mai mare față de anul 2021 (94,65%).

Pentru susținerea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022, au fost organizate 7 centre de examen care au avut în componență 6 subcomisii. În urma analizei rezultatelor examenului se constată că județul Alba are un procent de promovabilitate la Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie de 76,66 %, mai mare față de sesiunea 2021(74,94%). Procentul de promovabilitate pe promoții fiind de 80,56% pentru promoția curentă (în anul 2021 a fost de 79,27%) și de 28,74% pentru promoția anterioară (în anul 2021 a fost de 39,37%).

În continuarea ședinței doamna Nandrea Maria, profesor metodist la Casa Corpului Didactic a făcut o informare cu privire la activitatea de formare a cadrelor didactice. Un număr de 754 cadre didactice din județul Alba au fost formate în cursul anului școlar prin programe de formare gratuite, realizate în format online. Au fost organizate și desfășurate un număr de șapte simpozioane la care au participat 274 cadre didactice. Au fost editate 34 de publicații și au fost desfășurate 27 de activități în parteneriat cu alte Case ale Corpului Didactic din țară, unități de învățământ sau primării.
La următorul punct de pe ordinea de zi, Domnul Nicolae Rîșteiu, Șeful reprezentanței Alba – Registrul Auto Român, a prezentat unele aspecte ale activității de verificare în trafic a vehiculelor. Activitatea de control în trafic s-a desfășurat împreună cu Poliția Română fiind verificate 1120 vehicule rutiere, dintre care 38,31% au fost neconforme, 2,77% prezentau pericol iminent de accidente iar 1,61% prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică. În urma controalelor mixte, Poliția Rutieră Alba a aplicat 375 sancțiuni contravenționale și au fost retrase 271 de certificate de înmatriculare.
În vederea eficientizării activității de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor a fost discutat ”Planul de acțiuni în domeniul drogurilor la nivelul județului Alba – 2022-2026”. Domnul Claudiu Dușa, Coordonator al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba a prezentat obiectivele generale și obiectivele specifice ale strategiei naționale antidrog și modul de atingere a țintelor stabilite în planul de acțiune.

Reducerea cererii de droguri constă într-o paletă de acțiuni complementare, ce include prevenirea (contextuală, universală, selectivă și indicată), depistarea și intervenția timpurie. Aceste intervenții vor contribui la creșterea gradului de reziliență a societății la impactul și consecințele negative ale fenomenului drogurilor. Măsurile și intervențiile propuse pe linia reducerii ofertei de droguri vor contribui la perturbarea piețelor, tradiționale și online, ale drogurilor ilicite, dezmembrarea grupărilor infracționale organizate implicate în traficul și producția de droguri, asigurarea respectării legii, reducerea violenței asociate cu piețele drogurilor ilicite și intensificarea schimbului de date și informații operative.

În cadrul ședinței colegiului prefectural, prin Hotărârea nr.10/2022 a fost adoptat ”Planul de acțiuni în domeniul drogurilor la nivelul județului Alba – 2022-2026”, prin vot unanim.

La punctul Diverse de pe ordinea de zi Domnul Nicolae Albu, Prefectul Județului Alba a adus în atenția membrilor colegiului unele probleme de actualitate cum ar fi: Legea învățământului aflată în consultare publică, situația privind stingerea focarelor de incendiu din Munții Apuseni, stadiul lucrărilor la drumurile publice afectate de inundații.
Prefectul Nicolae Albu, a felicitat instituțiile publice implicate în gestionarea situațiilor de urgență și activitățile de prevenire desfășurate în comisii mixte. A invitat conducătorii instituțiilor publice să inițieze propuneri de îmbunătățire a cadrului normativ în vederea eficientizării activităților din domeniul specific de activitate.
La finalul ședinței a fost adoptată Hotărârea nr.11/2022 a Colegiului Prefectural al Județului Alba privind stabilirea datei și a tematicii ședinței următoare. Se stabilește ca dată de desfășurare a următoarei ședințe 30 august 2022, iar ordinea de zi va fi:
– Informare privind lucrările de cadastru și publicitate imobiliară în județul Alba – Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară;
– Raport de activitate al Gărzii Forestiere Județene Alba;
– Informare privind activitatea Direcției Silvice Alba;
– Diverse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea