FOTO Seceta și căldura afectează debitul Ampoiului. Râul, în unele locuri, seamănă tot mai mult cu un pârâu

Paul Voicu - Primar 2020

raul Ampoi02Seceta prelungită și căldura au afectat vizibil debitul râului Ampoi care, în unele locuri, seamănă tot mai mult cu un pârâu.

La Alba Iulia, în zona cartierului Ampoi I, în unele locuri, apa râului ajungea, miercuri, doar la nivelul tibiei picioarelor.

ELIT

Oamenii care locuiesc în cartierele Ampoi spun că au mai văzut, doar în 2011, ca râul să fie atât de mic, atunci când România a fost grav afectată de secetă. Ampoiul izvorăște din Munții Apuseni și este un afluent al râului Mureș.

Seceta prelungită din ultima perioadă a dus la scăderea pronunțată a debitelor mai multor râuri din România, unele dintre ele fiind aproape de secare. Chiar și Dunărea este vizibil afectată – în mijlocul fluvilui, la Galați, au apărut insulițe formate de aluviuni.

Mihail David - 2020

Datele Administrației Naționale de Meteorologie indică pentru anul 2015 instalarea fenomenului de secetă pedologică în Moldova și Banat, în cea mai mare parte a Dobrogei, Crișanei și Transilvaniei precum și în Sud-Est-ul Olteniei, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020
[Gallery not found]

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...