// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO: „Şcolar pentru o zi” – proiect derulat la Şcoala Gimnazială ,,Singidava” Cugir

 „Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune”  Francesco Orestano

Din dorința comună de a promova activități specifice formării armonioase a copilului, conducerea Școlii Gimnaziale ,,Singidava” Cugir a lansat în această săptămână  proiectul de parteneriat „Pas cu pas spre viaţa de şcolar” alături de  grădiniţele arondate: Grădinița cu Program Prelungit ,,Prichindel” şi Grădinița cu Program Normal ,,Voinicel”.

„Şcolar pentru o zi” este una dintre activitățile proiectului și se desfășoară  în perioada 19.02.2018- 2.03.2018, cu acordul părinților preșcolarilor care frecventează cele două grădinițe.

Zilnic, un grup de opt preşcolari de la cele două grădiniţe participă între orele 900 – 1100, la programul desfăşurat de clasele a IV-a, în şcoală, atât la programul tradiţional, cât şi la cel de ,,Step by step”. În acest sens, învăţătoarele Dumitriţa Radu de la clasa a – IV- a tradiţional,  Cristina Ivan și Mariana Negoiţescu, de la clasa a –IV – a de ,,step by step”, îi aşteaptă zilnic pe copii cu căldură şi activităţi interesante, adaptate vârstei preşcolarilor. Alături de școlari, în viitoarele săli ale claselor pregătitoare, ei au participat la activităţi de lucru manual, aritmetică, educație fizică, citire, etc. Au trăit emoții puternice și pe perioada pauzelor școlare, când au învățat jocuri noi și au alergat pentru prima dată în curtea școlii.

Ei sunt conduși spre scoală de către educatoarele de la grupa mare: Bîrsan Ilona, Urieşu Eugenia, Ţigan Elena, Durduc Delia, Lupu Ana, Vinceler Anca, Ţenea Eleonora,  Budereş Emilia şi Căluşer Berta, prin sprijinul acordat de Primăria orașului Cugir pentru transportul copiilor.

,,În urma discuţiilor purtate cu copiii şi părinţii acestora, activitatea menționată este binevenită pentru viitorii școlari și conduce la cunoaşterea programului şi activităţii şcolare. Aici, au posibilitatea să cunoască pe posibila lor învăţătoare sau chiar pe viitorii lor colegi din clasele mai mari.

Tot cu acest prilej, preșcolarii  au observat sala de clasă, cum sunt așezate băncile, conținutul ghiozdanelor, manualele, penarul, tabla, au intrat în contact cu elevii și învățătoarea și s-au familiarizat puțin cu orarul și cu regulile clasei, ne-a împărtăși directorul școlii, prof. Floare Vlasea”.

După cum ținea să precizeze directorul adjunct al școlii, prof. Stela Predescu, în această perioadă vor fi organizate și vizite ale școlarilor la grădinițe, prilej pentru aceștia de a rememora  clipele petrecute aici, de a se recrea împreună cu cei mici, luând în acest fel, contact cu școala fără a ieși din mediul familiar al grădiniței.

În opinia conducerii instituției de învățământ, integrarea copilului în şcoală presupune mai întâi formarea unor reprezentări corecte care să le permită preşcolarilor o adaptare afectiv – motivaţională  la mediul şcolar.

Răspunsurile la aceste întrebări nu trebuie căutate doar în cunoaşterea particularităţilor de vârstă şi individuale a copiilor sau în stilul de activitate al învăţătorului, ci se impune o cunoaştere şi o analiză atentă a activităţii din grădiniţă şi familie – medii care asigură integrarea optimă a copiilor în clasa pregătitoare.

(C.P.)

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419