Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Școala Altfel ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” a continuat la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” Blaj cu Ziua Porților Deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri, 2.11.2017, Liceul Tehnologic ,, Ștefan Manciulea” Blaj a îmbrăcat haine de sărbătoare așteptându-și oaspeții. Astăzi a fost ziua în care cei interesați au putut vizita școala, au cerut și au primit informații cu privire la activitățile educative care se desfășoară în incinta acestei unități de învățământ. Ziua Porților Deschise a oferit șansă tuturor de a afla lucruri noi despre una dintre școlile Blajului.

Încă de la primele ore ale zilei liceul a fost vizitat de către elevii claselor a VIII-a, a școlilor gimnaziale din Blaj și împrejurimi, însoțiți de profesorii diriginți. Aceștia au fost întâmpinați de către cadrele didactice ale Liceului Tehnologic care le-au prezentat o mică parte a clădirii și i-au condus spre bibliotecă unde oaspețiilor le-a fost prezentat un material power point însoțit de explicațiile necesare pentru ca aceștia să fie la curent cu istoricul școlii, respectiv cu ceea ce se întâmplă în prezent în această unitate de învățământ. Elevii au primit pliante cu oferta educațională,  ulterior fiind conduși prin clădirea liceului unde au putut vedea laboratoare, săli de clasă și totodată grădina botanică a școlii. Liceul Tehnologic ,, Ștefan Manciulea” Blaj dispune de cea mai veche grădină botanică din lume, înființată pe lângă o școală secundară, datând din anul 1881.

Oferta educațională pentru anul școlar 2018-2019:

Liceu zi – profil servicii- specializare – Tehnician în activități economice ( clasa a IX-a -28 locuri)
-profil resurse naturale și protectia mediului – specializare – Tehnician hoticultor (clasa a IX-a – 28 locuri)
Liceu seral – profil resurse naturale și protecția mediului – specializări – Tehnician hoticultor ( clasa a IX-a -28 locuri)
Tehnician horticultor ( clasa a XI-a rută directă – 28 locuri)
Tehnician analiză produse alimentare ( clasa a XI-a rută directă 28 locuri)
Învățământ profesional de 3 ani – domeniul industrie alimentară – specializare-brutar-patiser-preparator produse făinoase (clasa a IX-a -14 locuri)
– domeniul comerț -specializare – comerciant- vânzător (clasa a IX-a – 14 locuri)
Stagii de pregătire practică  (SPP) – domeniul comerț – specializare- comerciant vânzător (28 locuri, absolvenți clasa a X-a)
Învățământ post liceal – domeniul agricol – specializare- tehnician protecția plantelor (an 1-28 locuri)
Programul ,, A Doua  Șansă” (an 1 – 18 locuri pentru absolvenți ai ciclului primar)

În final conducerea școlii reprezentată de domnul director Ioan Marcu și doamna director adjunct Elena Drăgan a mulțumit oaspețiilor pentru vizită, transmițându-le că îi așteaptă cu drag pe cât mai mulți dintre ei pentru a deveni elevi ai acestei școli începând cu anul școlar 2018-2019. De asemenea conducerea liceului mulțumește tuturor cadrelor didactice implicate astăzi în această activitate și le urează un an școlar plin de reușite.

Text și foto prof. Ioana Handrea

[nggallery id=4799]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea