Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Școala Altfel la Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia: Ce activități i-au așteptat pe cei mici

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Altfel la Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia: Ce activități i-au așteptat pe cei mici

În perioada 6- 10 noiembrie 2023, Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia a desfășurat Programul Școala Altfel.

În concordanță cu prioritățile stabilite de Ministerul Educației, dar nelimitându-se doar la acestea, activitățile desfășurate au fost variate și i-au încântat pe copii.

În prima zi a săptămânii, preșcolarii au învățat despre stilul de viață sănătos bazat pe o alimentație bogată în fructe și legume și pe băuturile naturale, sucuri de fructe, siropuri, precum și combinațiile dintre acestea. Invitații noștri speciali, doamna nutriționist Morariu Alina și domul Hada Iulian le- au vorbit copiilor despre sănătatea din farurie și din pahar și au exersat împreună tehnici de preparare a unor meniuri sănătoase și a unor cocktail-uri bazate pe fructe și lichide sănătoase- alternativa naturală la sucurile carbogazoase.

A doua zi a fost dedicată antrenării imaginației și curiozitatății preșcolarilor, contribuind la dezvoltarea lor emoțională, prin intermediul unui interesant spectacol de magie susținut de magicianul Lorenzo Cristian, care a încântat preșcolarii prin apariția spectaculoasă a uni iepuraș, a unui porumbel, a mingiuțelor, dar și a altor trucuri misterioase.

Sub egida, „Împreună pentru o viață mai bună, lipsită de incidente neplăcute” reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, au au venit în vizită la grădinița noastră, în cea de-a treia zi a Școlii Altfel și au prezentat preșcolarilor ținuta și echipamentul lor, cât și activitățile desfășurate de către aceștia, de prevenire a infracționalității juvenile. Preșcolarii au avut ocazia să urce în mașina jandarmilor, să observe instrumentele de lucru ale acestora și să se joace cu cățelușul special antrenat.

Prietenii noștri, pompierii din cadrul ISU Alba, ambulanțierii Serviciului Județean de Ambulanță Alba și Crucea Roșie Alba ne-au primit în cea de a patra zi a săptămânii, la o activitate prin care au făcut cunoscute preșcolarilor mașinile speciale, utilajele și instrumentarul de lucru folosite în situații de urgență. Copiii s-au urcat în mașinile speciale și au aflat multe informații despre meseria de pompier, ambulanțier și voluntar Crucea Roșie, dar și despre măsurile de protecție și prim ajutor în cazul situațiilor de urgență. Copiii au fost deosebit de încantați fiindcă au putut să exploreze uneltele și instrumentele folosite in cazul situațiilor de urgență.

În ultima zi a programului Școala Altfel, grădinița noastră a desfășurat activități împreună cu partenerii noștri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba- Departamentul Siguranță școlară și studenții Erasmus din cadrul Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Perspectiva interculturală, ce urmărește învățarea prin colaborare, comunicare și prevenirea marginalizării unor copii, a fost urmărită în cadrul activităților realizate împreună cu studenții Erasmus de la Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, din țări ca Turcia, Ucraina, Kazahstan. Aceștia au desfășurat împreună cu preșcolarii activități de cunoaștere a însemnelor naționale ale fiecărei țări, au realizat lucrări colective ,,Călătorie în jurul lumii”, copii au decupat, au pictat, au confecționat și asamblat stegulețe au cântat, au dansat și au participat la jocuri de mișcare.
Recunoașterea Bullying-ului și a modului de reacție în astfel de situații este un deziderat pe care grădinița noastră împreună cu partenerii noștri de la IPJ l-au urmărit în activitățile pe care le-au realizat.

Săptămâna aceasta a cuprins și alte activități interesante, precum: vizita la Secția de Arheologie de la Palatul Apor și Museikon, unde preșcolarii au observat exponatele, au fost introduși în lumea istoriei și au participat la diverse ateliere; vizita la Biserica Ortodoxă din vecinătatea grădiniței și la Biserica Ortodoxă din Micești, ce ne reamintește de importanța Lui Dumnezeu în viețile noastre; întâlnirea cu veterinarul și cățelul lui, care ne-a învățat cum să avem grijă de animale; vizită la Laboratorul de cofetărie Corina, unde preșcolarii au fost introduși în tainele patiseriei BIO; vizită la Cabinetul Stomatologic unde medicul stomatolog ne învață cum să ne menținem sănătatea dinților și igiena orală; activități de însușire a unor comportamente pozitive și de dezvoltare emoțională împreună cu doamnele logoped și consilier ale grădiniței noastre și, nu în ultimul rând, realizarea de lucrări artistice prin intermediul tehnicilor de artă tranzientă, în colaborare cu Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Activităților sportive și de mișcare în aer liber le-au fost acordate momente speciale în programul zilnic și în această săptămână, astfel, nelipsite au fost plimbările prin parc, traseele sportive realizate în curtea grădiniței, activitățile de mișcare realizate cu ajutorul aparaturii sportive din dotarea grădiniței, dar și activitățile distractive și de mișcare la spațiul de joacă Galaxya Copiilor din Alba Iulia.
Mulțumim partenerilor noștri care ne-au fost alături și de această dată, la desfășurarea acestor acțiuni frumoase și interesante.

Director, Aurora Vârtei
Responsabil imagine, Alina Petcu- Nicola


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MÂINE: Târg de Paște la Ighiu, în duminica Floriilor. Produse tradiționale și artizanale, spectacol și surprize pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE: Târg de Paște la Ighiu, în duminica Floriilor. Produse tradiționale și artizanale, spectacol și surprize pentru copii Primăria Ighiu vă invită duminică, 28 aprilie, de Florii, în centrul localității Ighiu, începând cu ora 12:00, la Târgul de Paște! Producători locali și zonali vor prezenta o gamă variată de produse tradiționale și naturale. Nu vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea