Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, România – Polonia 0-3 (0-1) | Umilință, Daum, petarde și o nouă calificare ratată!

Dan HENEGAR

Publicat

în

romania-polonia-9România a pierdut acasă, pe „Arena Națională”, într-un mod umilitor, scor 0-3 (0-1), în preliminariile Campionatului Mondial, întâiul eșec în mandatul lui Daum, meciul fiind marcat de numeroase incidente în tribune.

O cruntă deziluzie a fost echipa națională a României, într-un meci considerat capital, o umilință venită din partea unui adversar superior, ce ne-a pus la colț, tocmai de ziua națională a Poloniei. Practic prima noastră reprezentativă nu a existat pe teren, rezultând o deziluzie majoră, carea aratp cât de jos am putut ajunge, chiar și cu „experimentul” Daum pe banca tehnică, o mutare ratată.

În fața a aproximativ 50.000 de spectatori, România și-a diminuat drastic șansele de calificare, arătându-și limitele din plin, în fața unui adversar cu adevărat de clasă. „Tricolori” pot să-și ia „adio” de la calificarea la Mondiale, ratând o nouă campanie de calificare, deși suntem abia la mijlocul preliminariilor. Abia pe locul 4 în grupă, după 4 jocuri, cu 5 puncte, în vreme ce Polonia, liderul are 10 și ne-a servit o lecție de fotbal,  naționala lui Daum este scoasă din calcule. Și se pune întrebarea, ce rost a avut aducerea unui selecționer străin??? Pentru că vom bifa 20 de ani de la ultimul Mondial unde am fost prezenți!

Grosicki, minutul 11, a marcat primul gol al întâlnirii, după o fază spectacol a jucătorului polonez, plecat de la centrul terenului, într-o cursă extraordinară, finalizată cu un șut sub bară, în fața unei defensive neputincioase. În minutul 81, Lewandowkski s-a răzbunat, a majorat scorul, iar vedeta Poloniei a parafat rezultatul final, marcând în minutul 90+1, dintr-un penalty!

*Stanciu titular, Gicu nu a prins lotul

Dintre cei doi uniriști, Nicolae Stanciu a fost folosit din primul minut de către Daum, dar n-a izbutit o partidă strălucită, fiind înlocuit de Keseru în minutul 83. În schimb, Gicu Grozav nu a fost inclus în efectivul pentru acest joc

*Incidente în tribune, meciul întrerupt în două rânduri!

Stârniți de scandările fanilor polonezi, „Ria, Ria, Hungaria”, manifestări ostentative și provocatoare, suporterii români din peluza respectivă, susținători ai „câinilor roșii”, au reacționat violent. Fanii au arunată cu torţe şi petarde unii în alţii, oaspeţii au încercat chiar să intre peste sectorul în care se găseau suporterii dinamovişti, iar totul a degenerat într-un scandal monstru, iar Jandarmeria a intervenit cu gaze lacrimogene pentru a aplana conflictul. Cu puțin înainte de pauză au ieșit la rampă, negativ și suporterii giuleșteni, un nou scandal, care a dus la întreruperea întânirii. Cu siguranță, partida cu Danemarca se va juca fără spectatori.

*Lewandowkski, prăbușit pe gazon!

După pauză, incidentele au continuat, iar în minutl 54, fanii români din spatele porţii lui Fabianski au aruncat cu o petardă în teren, care a explodat lângă Lewandowkski, care se prăbuşeşte imediat pe teren. Meciul a fost oprit din nou, timp de câteva minute, punându-se chiar problema întreruperii meciului.

Tătăruşanu –   Benzar, Chiricheş, Dr. Grigore, Toşca – Hoban (Prepeliţă 46) – A. Popa (Fl. Andone 46), R. Marin, N. Stanciu (83, Keseru), Chipciu – Bogdan Stancu,

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=2962]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea