Rămâi conectat

Sport

FOTO: România – Germania 0-0, în meci amical Under 21 | Repetiție reușită pentru tineretul lui Săndoi

Dan HENEGAR

Publicat

în

România lui Emil Săndoi a disputat la Sibiu, pe noul „Municipal”, ultimul joc amical înaintea turneului final al Campionatului European Under 21, cu reprezentativa Germaniei, înregistrându-se o remiză albă.

Peste 11.000 de spectatori au  fost prezenți alături de „tricolorii mici”, care au încercat să demonstreze că România are, în primul rând, viitor. Cu amintirea acelui Euro 2019 din Italia de poveste, România încearcă să crească o nouă generație, cu Târnovanu, Screciu și toți ceilalți.

Sibiul a văzut iar fotbal internațional, după acel amical celebru din ’89 cu Italia, când  Neluțu Sabău a ieșir la rampă în fața „squadrei azzurra”, învingându-l pe Walter Zenga. Iar fanii au făcut o atmosferă de senzație, trăind amicalul de parcă era o finală de turneu final.

Venită după eșecul din precedentul amical, 0-2 cu Portugalia, pe „Steaua”, reprezentativa de tineret a încercat în primul rând să nu piardă împotriva campioanei europene „en titre” la acest nivel. Iar ai noștri nu s-au făcut de râs, reușind să ofere o replică consistentă în anumite momente. În formula de start s-a regăsit Victor Dican, actualmente la FC Botoșani, care în trecut a îmbrăcat tricoul divizionarei terțe Metalurgistul Cugir.

Din efectivul României la această dublă a făcut parte și Alexandru Țîrlea, apărătorul dreapta format la academia celebrului club Real Madrid, actualmente la Gimnastic de Taragona. Acesta este fiul antrenorului Mircea Țîrlea, care a pregătit Energia Săsciori, și a evoluat în precedentul amical, cu Portugalia.

Aceasta a fost ultima șansă pentru a regla mecanismul României înainte de startul EURO 2023 (21 iunie – 8 iulie) – competiție găzduită de țara noastră împreună cu Georgia. România face parte din Grupa B, alături de Spania, Ucraina și Croația, urmând să joace toate partidele pe Stadionul “Steaua”. Germania se află în Grupa C, alături de Anglia, Cehia și Israel, iar Portugalia va evolua în Grupa A, din care mai fac parte Olanda, Belgia și Georgia.

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: atleta Denisa Komives (CSȘ Blaj), două medalii de aur la Under 16, cu PB!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat remarcabil: atleta Denisa Komives (CSȘ Blaj), două medalii de aur la Under 16, cu PB!!! Rezultate remarcabile realizate de talentata atletă Denisa Maria Komiveș, care a cucerit două medalii de aur la Campionatele Naționale Under 16, în probele de 1500 de metri și 800 de metri, în ambele rânduri sportiva realizând PB, în cursele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea