Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Rodica Andronescu, realeasă preşedintă a Organizaţiei Judeţene de Femei PDL Alba

Publicat

în

Femeile din cadrul Partidului Democrat Liberal Alba (PDL) şi-au ales miercuri, 30 octombrie, noul Birou Permanent Judeţean. Rodica Andronescu a fost realeasă în funcţia de preşedinte, cu 277 de voturi „pentru”. Au rămas de asemenea în aceleaşi funcţii prim-vicepreşedinţii Daniela Secară şi Mirela Ţendea. În cadrul noului birou au  fost aleşi 10 vicepreşedinţi, 14 secretari executivi, un secretar general, 2 secretari generali adjuncţi, un trezorier şi un preşedinte al CJ E L.

 Reuniunea femeilor democrat-liberale din Alba s-a desfăşurat miercuri, cu începere de la ora 17.00 la Casa de Cultură a Studenţilor din municipiul reşedinţă de judeţ. Au luat parte 307 din 310 delegate convocate din tot judeţul. Din partea conducerii PDL Alba le-au onorat cu prezenţa Mircea Hava PDL – preşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreşedinte Alexandru Pereş – secretarul general şi Oana Badea, reprezentant în cadrul Biroului Naţional PDL. Aceştia şi-au exprimat mulţumirea faţă de femeile democrat-liberale pentru sprijinul şi încrederea acordată de-a lungul timpului, le-au felicitat şi totodată le-au îndemnat să fie unite şi pe viitor.

 „Mă bucur că existaţi. Dumneavoastră, doamnelor şi domnişoarelor, aţi arătat că sunteţi mai bine organizate şi vă adunaţi mult mai bine când trebuie făcut ceva, faţă de bărbaţi. Poate aceştia vor lua un exemplu de la dumneavoastră”, a spus preşedintele PDL Alba, Mircea Hava.

Elit - Gustul Desăvârșit

  De asemenea, Ion Dumitrel a declarat printre altele: „Mulţumim că ne daţi aşa un imbold pentru ceea ce urmează anul acesta. Partidul Democrat Liberal are o bază extraordinar de solidă. Suntem cei mai buni din ţară, pentru că din judeţ nu se pune problema. Aşa că, să fiţi fericite şi mulţumite că sunteţi împreună în această frumoasă echipă”.

 „Văd colegii noştri din Biroul Permament Judeţean, bărbaţi, care se uită oarecum miraţi, dar cu admiraţie la efortul pe care l-aţi făcut. Într-adevăr am dovedit că şi din punct de vedere politic, nu numai administrativ, în judeţul Alba, PDL nu este în opoziţie, este la putere. Îmi doresc să fim cât mai mulţi şi cât mai uniţi, ca în urmă cu 19 ani când am construit nucleul acestei forţe – PDL Alba ”, a spus secretarul general Alexandru Pereş.

 Oana Badea le-a îndemnat pe femeile democrat-liberale din judeţ:”Nu votaţi una împotriva celeilalte. Fiţi prietene unele cu altele. Gândiţi-vă unde sunteţi mai bune şi împărţiţi puterea fiecare alegând calea sau linia unde puteţi fi fiecare cea mai bună”.

 Înainte de toate, în cadrul evenimentului preşedinta OF PDL Alba, Rodica Andronescu a ţinut să  premieze pe cele mai în vârstă două doamne din partid. „Vreau să mulţumesc la două colege. Două doamne, care cu experienţa pe care au dobândit-o au reuşit să ne arate că la orice vârstă poţi fi util şi că experienţa ta contează”. Este vorba despre Floare Haplea, în vârstă de 75 de ani şi Elisabeta Avram, de 73 de ani, care au primit câte o diplomă şi un buchet de flori de la preşedintele PDL Alba, Mircea Hava şi prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel.

 La alegerile OF PDL Alba au fost prezente în total 307 delegate ale organizaţiilor locale din judeţ cu drept de vot. Rodica Andronescu a fost realeasă preşedinte cu 277 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

 Prim-vicepreşedinţi au fost desemnate: Daniela Secară, cu 270 voturi „pentru” şi Mirela Ţendea cu 267 voturi „pentru”. Ele au deţinut această funcţie şi până acum.

Secretar general a fost aleasă cea care a deţinut până în prezent funcţia de secretar general adjunct, respectiv Simona Ceteraş, cu 277 voturi „pentru”, iar noii secretari generali adjuncţi sunt Simina Trif şi Cornelia Ţăran Baba.

 Vicepreşedinţi ai OF PDL Alba au fost aleşi: Maria Oneţiu, Gabriela Gâlea, Lenuţa Bubur, Lenuţa Aldea, Camelia Dumitrean, Livia Mureşan, Cristina Fenişer, Elena Balea, Lucia Conţan, Camelia Iancu.

 În funcţiile de secretari executivi au fost desemnate din 17 candidate, următoarele 14: Corina Melania Bedelean, Marcela Elena Nicoară, Mariana Hada, Maria Elena Balosin, Monica Florea, Cristina Lenuţ, Mirela Mocan, Georgeta Adriana Bălău, Dănuţa Periat, Adela Adam, Simona Corcheş, Mariana Oprişa, Raluca Damian şi Olimpia Rusu.

 Trezorier al Biroului Permanent Judeţean al OF PDL a fost desemnată Adriana Truţă,  iar preşedinte CJEL, Otilia Barabaş.

Potrivit lui Rodica Andronescu,  în PDL Alba 50% din membrii organizaţiei politice sunt femei iar în judeţ, din cele 78 de primării, 45 au ca primari membri PDL.  Dintre aceştia trei funcţii de primar (Cergău, Cărciunel, Doştad)  şi 3 de viceprimar sunt ocupate de femei. În cadrul Consiliilor Locale din judeţ, PDL  are un număr de 26 de femei.

[nggallery id=562]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro. Acestea reprezintă un sprijin real pentru România, pentru românii care au datorii sau venituri mai mici. Măsurile vor fi aplicate de la data de 1 iulie 2022.

Acestea vizează:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Programului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru PSD, este esențial ca în această perioadă să ajute cât mai mulți români cu venituri reduse, persoane vulnerabile, familii tinere și pensionari. La fel de importantă e dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul programelor de finanțare europeană!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Publicat

în

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Spitalului Municipal Aiud i s-a aplicat o corecție financiară foarte mare, în valoare de 856.055, lei de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale.

„Consider că pierderea acestei sume mari de bani prin nerespectarea legii și prin incompetență, reprezintă un lucru extrem de grav pentru orașul nostru. Corecția financiară a fost efectuată prin două rapoarte de neconformitate emise de instituția de stat, care inițial nu ne-a fost prezentată în ședință, ci doar ulterior după ce am solicitat, în mod expres, acest lucru.

Cel mai grav aspect este că gaura de 856.055 lei a fost astupată prin reducerea cheltuielilor spitalului pentru materiale sanitare, medicamente, hrană pentru oameni, încălzire, iluminat și forță motrică, alte bunuri și servicii, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe scurt, incompetența este suportată de către cetățeni și nu de cei vinovați. În urma acestei corecții financiare, cetățenii bolnavi vor beneficia de materiale sanitare mai puține, de medicamente mai puține și în general de servicii mai proaste și nu din cauza personalului medical ci din cauza incompetenței și/ sau părtinirii unora aflați „la butoane”.
În data de 19 mai 2022 am fost chemați în ședința de Consiliu Local, pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Municipal Aiud, în urma acestei corecții financiare, în valoare de 856.055 lei. Potrivit Procesului verbal nr. 14110/17.05.2022, suma de 856.055 lei care nu va mai fi finanțată din fonduri europene a determinat o reducere a sumelor destinate funcționării optime a Spitalului astfel:

1. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 385.000 lei, pentru materiale și prestări servicii cu caracter funcțional;
2. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 170.000 lei, pentru alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare;
3. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 55.220 lei, pentru încălzit, iluminat și forță motrică;
4. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 80 lei, pentru hrană pentru oameni;
5. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 21.880 lei, pentru medicamente;
6. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 223.960 lei, pentru materiale sanitare;

Iată un pasaj extras din Raportul prin care i s-a aplicat corecția financiară Spitalului Municipal:

”Nici anunțul de participare/concesionare/invitația la procedura concurențială publicat/publicată nici documentația de atribuire sau răspunsurile autorității/entității contractante la solicitările de clarificări ale operatorilor economici nu descriu suficient de detaliat criteriile de atribuire împreună cu factorii de evaluare și ponderile acestora având astfel un efect de limitare nejustificată a concurenței (ca de exemplu, absența detaliilor suficiente ar fi putut avea un efect de descurajare a potențialilor ofertanți)”

În opinia acestei autorități a statului, Spitalul Municipal Aiud a descurajat concurența pentru a nu se depune mai multe oferte în procedura de licitație a materialelor medicale. Culmea-culmilor este că se discută tocmai despre achiziția acelor materiale medicale despre care aproximativ acum un an, colega mea, doamna consilier Nistea, afirma că sunt supraevaluate cu prețuri astronomice.

În loc să fie profund preocupate de acest subiect și de stabilirea vinovaților și de recuperarea sumelor, atât doamna primar cât și doamna viceprimar au afirmat că aceste corecții sunt obișnuite. M-au facut curios, sincer să fiu, cu aceste afirmații.

Consider că autoritățile competente trebuie să facă lumină în acest caz, chiar dacă consilierii PNL-UDMR au votat rectificarea bugetului spitalului și ”acoperirea găurii”. Consider că orașul nostru a fost prejudiciat direct sau indirect cu această sumă iar vinovații trebuie să plătească și nu cetățenii.

Supărată de intervențiile mele în legătură cu spitalul și cu operatorul de salubritate, doamna primar a afirmat în ședință faptul că eu am ajuns la apogeul incompetenței.

Consider că nu privește unde trebuie atunci când se referă la incompetență. Oare dânsa consideră competenți pe cei care prejudiciază acest oraș?

O să revin cu detalii și despre acest subiect cât și despre situația operatorului de salubritate dezbătută în CL.

Dragoș Crișan, Consilier local USR – Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare