Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Rodica Andronescu, realeasă preşedintă a Organizaţiei Judeţene de Femei PDL Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Femeile din cadrul Partidului Democrat Liberal Alba (PDL) şi-au ales miercuri, 30 octombrie, noul Birou Permanent Judeţean. Rodica Andronescu a fost realeasă în funcţia de preşedinte, cu 277 de voturi „pentru”. Au rămas de asemenea în aceleaşi funcţii prim-vicepreşedinţii Daniela Secară şi Mirela Ţendea. În cadrul noului birou au  fost aleşi 10 vicepreşedinţi, 14 secretari executivi, un secretar general, 2 secretari generali adjuncţi, un trezorier şi un preşedinte al CJ E L.

 Reuniunea femeilor democrat-liberale din Alba s-a desfăşurat miercuri, cu începere de la ora 17.00 la Casa de Cultură a Studenţilor din municipiul reşedinţă de judeţ. Au luat parte 307 din 310 delegate convocate din tot judeţul. Din partea conducerii PDL Alba le-au onorat cu prezenţa Mircea Hava PDL – preşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreşedinte Alexandru Pereş – secretarul general şi Oana Badea, reprezentant în cadrul Biroului Naţional PDL. Aceştia şi-au exprimat mulţumirea faţă de femeile democrat-liberale pentru sprijinul şi încrederea acordată de-a lungul timpului, le-au felicitat şi totodată le-au îndemnat să fie unite şi pe viitor.

 „Mă bucur că existaţi. Dumneavoastră, doamnelor şi domnişoarelor, aţi arătat că sunteţi mai bine organizate şi vă adunaţi mult mai bine când trebuie făcut ceva, faţă de bărbaţi. Poate aceştia vor lua un exemplu de la dumneavoastră”, a spus preşedintele PDL Alba, Mircea Hava.

  De asemenea, Ion Dumitrel a declarat printre altele: „Mulţumim că ne daţi aşa un imbold pentru ceea ce urmează anul acesta. Partidul Democrat Liberal are o bază extraordinar de solidă. Suntem cei mai buni din ţară, pentru că din judeţ nu se pune problema. Aşa că, să fiţi fericite şi mulţumite că sunteţi împreună în această frumoasă echipă”.

 „Văd colegii noştri din Biroul Permament Judeţean, bărbaţi, care se uită oarecum miraţi, dar cu admiraţie la efortul pe care l-aţi făcut. Într-adevăr am dovedit că şi din punct de vedere politic, nu numai administrativ, în judeţul Alba, PDL nu este în opoziţie, este la putere. Îmi doresc să fim cât mai mulţi şi cât mai uniţi, ca în urmă cu 19 ani când am construit nucleul acestei forţe – PDL Alba ”, a spus secretarul general Alexandru Pereş.

 Oana Badea le-a îndemnat pe femeile democrat-liberale din judeţ:”Nu votaţi una împotriva celeilalte. Fiţi prietene unele cu altele. Gândiţi-vă unde sunteţi mai bune şi împărţiţi puterea fiecare alegând calea sau linia unde puteţi fi fiecare cea mai bună”.

 Înainte de toate, în cadrul evenimentului preşedinta OF PDL Alba, Rodica Andronescu a ţinut să  premieze pe cele mai în vârstă două doamne din partid. „Vreau să mulţumesc la două colege. Două doamne, care cu experienţa pe care au dobândit-o au reuşit să ne arate că la orice vârstă poţi fi util şi că experienţa ta contează”. Este vorba despre Floare Haplea, în vârstă de 75 de ani şi Elisabeta Avram, de 73 de ani, care au primit câte o diplomă şi un buchet de flori de la preşedintele PDL Alba, Mircea Hava şi prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel.

 La alegerile OF PDL Alba au fost prezente în total 307 delegate ale organizaţiilor locale din judeţ cu drept de vot. Rodica Andronescu a fost realeasă preşedinte cu 277 de voturi „pentru” şi unul „împotrivă”.

 Prim-vicepreşedinţi au fost desemnate: Daniela Secară, cu 270 voturi „pentru” şi Mirela Ţendea cu 267 voturi „pentru”. Ele au deţinut această funcţie şi până acum.

Secretar general a fost aleasă cea care a deţinut până în prezent funcţia de secretar general adjunct, respectiv Simona Ceteraş, cu 277 voturi „pentru”, iar noii secretari generali adjuncţi sunt Simina Trif şi Cornelia Ţăran Baba.

 Vicepreşedinţi ai OF PDL Alba au fost aleşi: Maria Oneţiu, Gabriela Gâlea, Lenuţa Bubur, Lenuţa Aldea, Camelia Dumitrean, Livia Mureşan, Cristina Fenişer, Elena Balea, Lucia Conţan, Camelia Iancu.

 În funcţiile de secretari executivi au fost desemnate din 17 candidate, următoarele 14: Corina Melania Bedelean, Marcela Elena Nicoară, Mariana Hada, Maria Elena Balosin, Monica Florea, Cristina Lenuţ, Mirela Mocan, Georgeta Adriana Bălău, Dănuţa Periat, Adela Adam, Simona Corcheş, Mariana Oprişa, Raluca Damian şi Olimpia Rusu.

 Trezorier al Biroului Permanent Judeţean al OF PDL a fost desemnată Adriana Truţă,  iar preşedinte CJEL, Otilia Barabaş.

Potrivit lui Rodica Andronescu,  în PDL Alba 50% din membrii organizaţiei politice sunt femei iar în judeţ, din cele 78 de primării, 45 au ca primari membri PDL.  Dintre aceştia trei funcţii de primar (Cergău, Cărciunel, Doştad)  şi 3 de viceprimar sunt ocupate de femei. În cadrul Consiliilor Locale din judeţ, PDL  are un număr de 26 de femei.

[nggallery id=562]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent

Bogdan Ilea

Publicat

în

Explozie a infracționalității economice în județul Alba în 2023: A crescut cu 13,7% față de anul precedent În anul 2023 deși rata infracționalității a scăzut cu 1% față de anul 2022, a avut loc o creștere exponențială a infracționalității economice. Aceasta a crescut cu 13,7%, așa cum a precizat Comisar-șef de poliție, Florin Dogaru în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea