Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Revoluția din Decembrie 1989 celebrată la Cugir. Slujbe religioase și depuneri de coronae, la troița din fața Primariei și la sediul Poliției orașului Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prea puțini revoluționari și tot atât de mic numărul de localnici prezenți la comemorarea eroilor Revoluției din Decembrie 1989, desfășurată joi, la Cugir. Ceremoniile consecrate acestui eveniment au cuprins ca în fiecare an două momente:

Primul s-a petrecut în curtea sediului Poliției orașului Cugir, începând cu ora 12,00, locul unde în urmă cu 28 de ani, au fost uciși în mod barbar, comandantul Miliției de atunci, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu. În memoria celor doi foști lucrători ai Ministerului de Interne au avut loc un parastas de pomenire oficiat de preotul paroh părintele Pintea Dumitrean și depuneri de coronae la crucea situată în curtea instituției, eveniment emoționant la care au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai IPJ Alba, ai Jandarmeriei Alba, ai partidelor politice, lucrători ai Poliției Cugir și ai Jandarmeriei orașului Cugir, precum și membri ai ai familiilor celor care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara zilei de 21 Decembrie 1989.

Cel de-al doilea moment s-a consumat începând cu ora 14,00, la troița din fața Primăriei Cugir, acesta fiind deschis prin intonarea Imnului Național al României, de către tânara fanfară a Casei de Cultură, după care, au fost depuse coroane de flori din partea: Consiliului Județean Alba, Asociației de Revoluționari „21 Decembrie 1989” Cugir, Primăriei și Consiliului Local Cugir, precum și a formațiunilor politice din orașul Cugir, PSD, PNL, ALDE, Asocia PRO Cugir și CARP Cugir. Manifestarea a fost urmată de o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic părintele paroh Viorel Codrea.

Au asistat la slujbele religioase și au depus coroane de flori: reprezentanții Consiliul Județean Alba (Ioan Dumitrel – președinte, consilierii județeni Cătălin Comșa și Dan Cherecheș), Comisarul șef Ioan Sorin Cioancă – șefului IPJ Alba, Adrian Popa – inspector principal de poliție – comandantul Poliției orașului Cugir, Cornel Murg – director cabinet Cancelaria Instituției Prefectului Alba, primarul și viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Călin Furdui, directorii generali ai societăților de armament și muniție, Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir, Mircea Trifan, respectiv Nicolae Mihăilesc, Aurel Voicu președintele Asociației Pro Cugir, președintele Societății Culturale ,,Vinereana” – Dorin David, Liviu Bulzan și Ioan Cristea – Asociația 21 Decembrie 1989 Cugir.

Au mai depus coroane: reprezentanți ai formațiuniolor politice, PSD, PNL și ALDE Cugir, precum și ai grupei de jandarmi din Cugir. (C.P.)

[nggallery id=5052]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea