FOTO| RECORD de vizitatori la Noaptea Muzeelor, în Aiud: 24 de elevi din municipiu au fost ”muzeografi pentru o zi”
FOTO| RECORD de vizitatori la Noaptea Muzeelor, în Aiud: 24 de elevi din municipiu au fost ”muzeografi pentru o zi”
Noaptea Muzeelor la Aiud a fost un real succes, nu doar prin prisma numărului record de vizitatori, 356 de persoane au admirat exponatele din cele 3 săli de expoziție permanentă, ci și prin multitudinea de activități propuse de Muzeul de Științele Naturii Aiud celor prezenți la evenimentul de sâmbătă, 13 Mai 2023.
În sala de expoziții temporare, oameni de toate vârstele au putut admira expoziția de Monede și Bancnote din colecția Muzeului de Istorie Aiud, au vizionat pe un proiector imagini de la edițiile anterioare a Nopții Muzeelor și s-au bucurat de filmul de prezentare al muzeului nostru, cel mai vechi muzeu de Științele Naturii din România.
34 de elevi au reușit să creeze un număr de 10 machete deosebit de frumoase cu ocazia evenimentului ”Luna Pădurii”, iar aproape 700 de vizitatori și-au exprimat votul vizavi de lucrarea preferată.
Sâmbătă, de la ora 16:00, emoțiile celor implicați au luat sfârșit pentru că a avut loc premierea lucrărilor câștigătoare. Cu 207 voturi primite, un grup de 9 elevi de la Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” au fost declarați fericiții câștigători ai concursului de machete.
Aceeași școală, dar cu un alt grup de elevi, ai clasei a IV-a, și-a însușit locul II, iar grupa mijlocie de la Grădinița Primii Pași din Aiud a urcat pe podium, fiind declarată câștigătorea premiului III.
Concursul de creații literare cu tema ”Pădurea – mediu natural de viață” și-a desemnat de asemenea câștigătorii, iar marele premiu l-a primit eleva Moldovan Naomi Gabriela, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” Ocna Mureș. Titlul lucrării sale ”Despre cum să schimbi ceva ce nu a fost creat pentru a fi schimbat” a sensibilizat juriul care a decis că textul prezentat de Naomi, merită premiul I.
Toți elevii implicați la aceste două concursuri au fost premiați cu suveniruri de la Muzeul de Științele Naturii Aiud și au primit diplome. Îi felicităm pe această cale pentru tot efortul și spiritul creativ de care au dat dovadă și le mulțumim cadrelor didactice care i-au ghidat în crearea lucrărilor minunate, reprezentații deosebit de inventive ale florei și faunei specifice pădurilor de foioase și conifere.
Atracția zilei a reprezentat-o cei 24 elevi, care cu deosebită atenție la detalii au reușit să ofere ghidaje absolut excepționale celor prezenți la Noaptea Muzeelor la Aiud și au trăit o experiență memorabilă, fiind muzeografi pentru o zi.
Au fost foarte ușor de identificat prin faptul că, în premieră, la această ediție, au purtat tricouri albe inscripționate cu logoul Muzeului de Științele Naturii Aiud, iar cei care s-au bucurat de un alt fel de ghidaj și-au exprimat satisfacția și le-au mulțumit elevilor care au decis să fie „Muzeografi pentru o zi”.
Îi felicităm și le mulțumim muzeografilor aiudeni, dar și cadrelor didactice care i-au îndrumat și încurajat să se implice într-o astfel de experiență memorabilă (profesorii colaboratori în cadrul acestui proiect, Muzeograf pentru o zi, au primit Ghidul expoziției permanente a Muzeului de Științele Naturii Aiud, volumul 1).
Mulțumim celor 356 de vizitatori care au trecut pragul Muzeului de Științele Naturii Aiud cu ocazia acestui eveniment. Noaptea Muzeelor la Aiud a demonstrat încă odată importanța și atractivitatea patrimoniului cultural, aducând comunitatea împreună într-un mod inedit și captivant.
Mulțumim elevilor muzeografi pentru că au oferit o lecție de curaj și pentru că au creat o experiență incitantă și interactivă celor care au ales să afle de la ei despre procesul de conservare și expunere a exponatelor din cele 3 săli ale celui mai vechi muzeu de Științele Naturii din România, Muzeul de Științele Naturii Aiud.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
22 decembrie 2024 | Târgul Producătorilor Locali la Zlatna: Produse tradiționale, prăjituri, obiecte de artizanat și decorațiuni de Crăciun
22 decembrie 2024 | Târgul Producătorilor Locali la Zlatna: Produse tradiționale, prăjituri, obiecte de artizanat și decorațiuni de Crăciun Târgul Producătorilor Locali de la Zlatna va avea loc în data de 22 Decembrie 2024, începând cu ora 12.00, în Centrul orașului. Citește și: 19 decembrie 2024 | Târgul de Crăciun organizat de LPS „Florin Fleșeriu” […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 9 ore
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!