Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Protest anti RMGC, sancţionat cu avertisment verbal de Jandarmeria Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Astăzi, cu începere de la ora 9.30, în faţa Prefecturii Alba s-au adunat aproximativ 20 de persoane pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montana. Astfel de proteste au fost des întâlnite în judeţul Alba, dar din cauza faptului că nu a fost anunţat, după cum prevede legea, cei prezenţi au primit un avertisment verbal din partea unui reprezentant al jandarmeriei.

Ca de obicei protestatarii au afişat bannere şi pancarte cu mesaje ca: „Solidaritate Roşia Montană, Pungeşti, Moşna”, „România de vânzare”, „Salvaţi Roşia Montană”, sau „Opriţi Legea vânzării României!” şi au avut câteva tentative de a scanda împotriva proiectului minier. După aproximativ 20 de minute, doi reprezentanţi ai jandarmeriei au venit la faţa locului pentru a le explica celor prezenţi că astfel de adunări publice, mai ales în faţa unei instituţii a statului trebuie să fie anunţate cu 48 de ore înainte, pentru a fi avizate.

Reprezentanţii jandarmeriei au precizat că protestatarii vor fi amendaţi dacă vor mai participa la astfel de manifestări neavizate.

Persoanele care au protestat astăzi în faţa Prefecturii Alba au fost avertizate, au fost prevenite ca acţiunea lor excede cadrului legal şi au fost îndrumate să respecte prevederile legale care reglementează adunările publice. Nu a fost aplicată nicio sancţiune pecuniară deoarece protestatarii au consimţit sa fie parteneri de dialog, au înţeles că trebuie să respecte legea și în scurt timp şi-au exprimat opțiunea de a înceta acțiunea de protest. În niciun moment nu au fost tensiuni între jandarmi și protestatari”, a precizat Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.

[nggallery id=846]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea