FOTO: Propunerea de înființare a unui nou magazin LIDL, la Alba Iulia, reanalizată de reprezentații primăriei. Cum arată noul proiect

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Propunerea de înființare a unui nou magazin LIDL, la Alba Iulia este, joi, reanalizată de reprezentații Primăriei Alba Iulia.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a scris, pe pagina sa de Facebook, că, recent, în Comisia de Urbanism nu s-a acordat avizul pentru propunerea unui nou magazin LIDL la Alba Iulia, în centru, însă beneficiarul a revizuit prima sa propunere, iar astăzi aceasta va fi reanalizată.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Pentru cei care nu știu, cu puțin timp în urmă, în Comisia de Urbanism, nu s-a acordat avizul pentru propunerea unui nou magazin LIDL, în centru, pe amplasamentul fostei piețe SIFOR. Azi se repetă analiza. Doar că, beneficiarul a revizuit prima variantă ținând cont de cerințele PUZ-ului din zona centrală. Parter plus două etaje (birouri) cu front la stradă și 110 locuri de parcare. O calitate onorabila, aceea de a pleca urechea și de a ține cont de ce vrea comUNITATEA. Aș putea spune că sunt interesați de o certitudine, aceea de a transforma Alba Iulia în sediu operațional regional. Concluziile le vom afla după ședință”, a scris Hava pe Facebook.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Intenția LIDL de a construi un magazin în centrul orașului a fost cunoscută de la începutul anului.

Discounterul german Lidl este cunoscut pentru faptul că plăteşte cele mai mari salarii, cu 50% peste concurenții direcți şi cu o treime peste media pe economie.

Salariile medii nete lunare plătite de cei mai mari cinci retaileri inter­na­ţionali după cifra de afaceri – Kauf­land, Carrefour, Lidl, Auchan şi Mega Image – va­riază între 2.100 şi 3.100 de lei. Cu excepţia dis­coun­terului ger­man Lidl, sa­lariile se si­tu­ează în ju­rul va­lorii de 2.100 de lei net lunar, în con­textul în care în in­dustrie – în co­mer­ţul cu ri­di­ca­ta şi cu amă­nuntul – media este apro­pia­tă de acest nivel.

Primul magazin LIDL în Alba s-a deschis în 2013. Acesta se află pe strada Lalelelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

ana 13 septembrie 2018 at 13:35

Cat au cotizat? Alta intrebare: cine a scris textul postat pe fb?

Un cetatean 13 septembrie 2018 at 14:55

Problema e ca parcarea situata vizavi o sa ramana goalaToti vor psrca la Lidl daca au treaba in zona

toma 13 septembrie 2018 at 14:59

Prima data nu a fost suficinta mita ? S-a revenit cu o cifra acceptabila ? N-ati inteles, NU in centrul orasului.

HH 13 septembrie 2018 at 21:23

O bataie de joc, au mai pus la strada un etaj , in rest acelasi magazin de caretier, in centru municipiului !!!! In acel spatiu se poate face cu totu laltceva Primaria trebuie sa achizitioneze terenul si sa il amenajeze in folosul albaiulienilor nu sa aglomereze centru cu incaun magazinas !!!

Misu 13 septembrie 2018 at 21:24

Postarea lui hava pute a lobby pentru Lidl !

albanezu 16 septembrie 2018 at 17:47

Orasul dispune de prea putine edificii culturale moderne. In schimb sunt prea multe spatii comerciale . As prefera o sala polivalenta pentru teatru , filarmonica si activitati similare

Comentariile sunt oprite