Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Prichindeii de la Aşezământul Social „Sfânta Irina” din Blaj au sărbătorit Ziua Naţională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prichindeii de la Centrul zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj au sărbătorit săptămâna aceasta ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României, şi ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

copii07Îmbrăcaţi în costume populare, micuţii au participat la diferite activităţi educative şi distractive. În cadrul activităţilor ludice, copiii au învăţat care este semnificaţia zilelor de 30 noiembrie şi 1 decembrie şi au pregătit materiale reprezentative în acest sens.

Doamna educatoare Daniela Dodu a pregătit pentru cei mici un atelier de lucru, aceştia confecţionând cu ajutorul celorlalte cadre didactice din centru steaguri, folosind dactilopictura (o tehnică des folosită de copiii de grădiniţă, care folosesc în loc de pensule degetul arătător) şi au realizat harta României. La finalul activităţilor, copiii şi-au dat mânuţele şi au dansat împreună Hora Unirii.

„În fiecare an, copiii din centrul nostru desfăşoară activităţi potrivite vârstei lor, dedicate Zilei Naţionale a României pentru a cunoaşte semnificaţia zilei de 1 Decembrie şi a învăţa să respecte valorile istoriei şi culturii noastre naţionale pentru ca atunci când vor creşte să fie mândri de identitatea noastră naţională”, a explicat părintele Vasile Seicean, coordonatorul centrului de zi din Blaj.

După activităţile dedicate Zilei Naţionale copiii au ascultat atenţi „povestea Sfântului Andrei” spusă de părintele coordonator.

„Cu ajutorul unei icoane reprezentative am încercat să le fac cunoştinţă celor mici cu Sfântul Apostol Andrei, cel care a adus creştinismul în ţara noastră şi de la care s-au transmis rugăciunile pe care ei le învaţă şi la rostesc la masă sau dimineaţa”, a precizat părintele Vasile Seicean.

Aproximativ 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, fiind înfiinţat ca un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi,  primesc două mese  principale şi două   gustări,  igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţide   socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă  servicii   de  consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

[nggallery id=3111]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Feerie de culori, la început de toamnă, în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Natura își schimbă hainele

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Feerie de culori, la început de toamnă, în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Natura își schimbă hainele Toamna își intră în drepturi, la începutul lui septembrie, în Parcul Dendrologic, acolo unde natura își schimbă haina de la o săptămână la alta. Este sărbătoare și spectacol într-un loc aparte al municipiului Alba Iulia. Citește și: Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea