Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Preoții din Alba Iulia și Aiud au donat sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți preoți din Alba Iulia și Aiud au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, pentu a veni astfel în ajutorul bolnavilor care au nevoie de transfuzii de sânge.

”Mulțumim preoților din Alba Iulia și Aiud care, astăzi au fost prezenți la noi în centru, pentru a dona sânge. La fel mulțumim tuturor donatorilor. Gestul lor înseamnă o mână de ajutor întinsă bolnavilor aflați în spitale, care au nevoie zilnic de transfuzie de sânge.

Colaborăm de trei ani cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, care ne sprijină în promovarea donării de sânge. Este important pentru noi să avem zilnic donatori de sânge, în număr suficient de mare pentru a face față solicitărilor venite din partea spitalelor din județ. Avem pacienți din Alba internați în spitale din alte județe, pentru care ni se solicită sânge (Cluj, Tg. Mureș, Sibiu și București).

La ora actuală, sângele nu poate fi obținut pe cale artificială și nu poate fi cumpărat de undeva. Sângele necesar pentru transfuzie trebuie donat de persoane sănătoase. Cu excepția plasmei, componentele sanguine nu pot fi stocate mult timp, perioada de valabilitate fiind scurtă. Astfel, noi avem nevoie în mod constant de donatori de sânge.

La Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, donarea de sânge se desfășoară în condiții sigure, respectându-se măsurile specifice de prevenire a transmiterii noului coronavirus.

Rugăm persoanele sănătoase, care au mai donat sânge, dar și cei care nu au donat până acum, să vină la Centrul de Transfuzie Sanguină și să facă gestul de care depinde viața multor bonavi: să doneze sânge”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea