Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Porţi deschise la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir, pentru părinţii interesaţi de clasele pregătitoare

Alexandra Mates

Publicat

în

Conducerea Şcolii Gimnaziale „Singidava” Cugir a organizat la finele săptămănii trecute „Ziua porţilor descise”, eveniment menit să acorde părinţilor posibilitatea de a vizita clasele amenajate în şcoală, în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare.

 Cu acest prilej, părinţii însoţiţi de preşcolarii şi educatoarele de la cele două grădiniţe arondate Şcolii „Singidava’’, (Prichindel şi Voinicel) au avut ocazia să stea de vorbă cu învăţătoarele de la clasele pregătitoare, să-şi facă o idee despre felul în care se desfăşoară orele de pregătire sau să asiste la ore demonstrative pentru părinţi şi copii. La Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir vor funcţiona, în anul de învăţământ 2014-2015, două clase pregătitoare: o clasă în alternativă pedagogică Step by Step şi o clasă în învăţământul tradiţional.

Directoarea instituţiei, prof.înv. Rozalia Mihu, împreună cu învăţatoarele claselor pregătitoare, dar şi de la alte clase, le-a explicat părinţilor că faţă de grădiniţă,  la clasa zero se învaţă 4 ore pe zi, iar ora de curs este de 50 de minute, din care 35 minute sunt alocate disciplinelor cuprinse în programă,  iar restul, pentru activităţi recreative.

„Clasa pregătitoare e o tranziţie de la grădiniţă la şcoală, e un mix între cele două. Se acordă o mare importanţă jocului în grup, socializării,  copiii sunt ajutaţi să împartă jucării, să se ajute unii pe alţii, să fie un grup unit. De asemenea, la şcoală jocurile sunt mult mai bine organizate decât la grădiniţă, regulile sunt respectate mai riguros şi elevii se familiarizează cu disciplina şcolară’’, a explicat directoarea şcolii.   (C.P.)

[nggallery id=1217]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea