Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Poluare MAI MARE în Alba Iulia, decât în India: Aerul este de aproape 10 ORI mai încărcat cu particule decât limita admisă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poluare MAI MARE în Alba Iulia, decât în India: Aerul este de aproape 10 ORI mai încărcat cu particule decât limita admisă

Indicele de calitate a aerului pentru Municipiul Alba Iulia, monitorizat cu ajutorul unei aplicații din mediul online, a înregistrat în cursul zilei de astăzi niște valori îngrijorătoare pentru sănătatea cetățenilor orașului nostru.

Așa cum se poate observa, calitatea aerului din oraș a avut astăzi un scor de 132, un nivel care a detronat chiar și capitala Indiei, New Delhi, considerat unul dintre cele mai poluate locuri de pe planetă, care a obținut un punctaj de 125.

Mai mult, particulele în suspensie ( notate cu PM 2.5 ȘI PM 10), care reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid, rezultate din activitatea industrială sau a traficului rutier, a înregistrat valori de aproape 10 ori mai mari decât limita normală.

Potrivit experților în sănătate, sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.

Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură.

„10” și „2.5” se referă la microni (micrometri)

De asemenea, oamenii sunt deosebit de preocupați de particulele mici de PM 2,5, deoarece sunt particulele care pot intra în fluxul nostru sanguin. Respirația vitală include și absorția acestor particule, care provoacă inflamații ale sistemului nostru respirator și circulator. Acest lucru poate îngreuna respirația; poate provoca simptome asemănătoare astmului și poate creea alergii. Inspirarea particulelor PM2.5 poate provoca tensiune arterială mai mare și variații ale ritmului cardiac sau amețeli.

Dintr-o perspectivă pe termen lung, studiile epidemiologice și studiile de laborator controlate au legat poluarea cu particule de următoarele boli:

  • Cancer
  • Atacuri de cord
  • AVC
  • Debutul precoce al demenței
  • Creștere în greutate

Garda de Mediu Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia au fost contactate de către ziarulunirea.ro, pentru a oferi un punct de vedere în cazul acestor valori ridicate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea