Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Poliţiştii din Alba prezenți în mijlocul elevilor şi cadrelor didactice, în cadrul programului „Școala Altfel”

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba au răspuns invitaţiei cadrelor didactice pentru desfășurarea unor activităţi informativ – preventive prevăzute în cadrul Programului „Şcoala Altfel 2018 –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Zeci de elevi de la Şcolile Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi „Avram Iancu” din Alba Iulia precum şi elevi ai Şcolilor Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos şi „Avram Iancu” din Abrud au primit sfaturi de la poliţişti şi au descoperit tainele meseriei de poliţist.    

ncă din primele zile ale săptămânii 22 – 26 octombrie 2018, poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti de la ordine publică, rutieră, criminalistic şi acţiuni speciale precum şi cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au fost prezenţi în unităţi de învăţământ din judeţ în care se derulează Programul „Şcoala Altfel 2018 –Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Astfel, peste 100 de elevi din clasele primare ale Şcolilor Gimnaziale „Mihai Eminescu” şi „Avram Iancu” din Alba Iulia au avut ocazia să interacţioneze cu poliţiştii şi să pună întrebări cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care pot să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor, dar şi legate de modul de intervenţie al poliţiei în cazul unor evenimente.

Totodată, elevilor le-au fost explicate anumite tehnici criminalistice şi le-au fost prezentate mijloacele specifice, folosite pentru identificarea autorilor de infracțiuni.

Poliţiştii de la rutieră le-au recomandat să adopte un comportament preventiv, atunci când circulă pe stradă şi le-au reamintit regulile de circulaţie şi semnificaţia indicatoarelor rutiere, iar „mascaţii” s-au împrietenit cu copiii şi le-au vorbit despre profesia de poliţist.

Elevii Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud i-au vizitat pe poliţiştii din oraş la locul de muncă şi au aflat de la aceştia aspecte interesante legate de munca de poliţie dar şi cum se pot feri de pericole.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba şi ai Agenţiei Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia au discutat cu elevi ai claselor   V–VIII de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, cărora le-au prezentat aspecte legate de siguranţa on line, prevenirea bullying-ului, a consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane precum şi aspecte legate de circulaţia rutieră.

Poliţiştii din judeţul Alba răspund tuturor solicitărilor formulate de unităţile de învăţământ în care, în această perioadă, se derulează programul „Şcoala Altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”, astfel încât, câţi mai mulţi preşcolari şi şcolari şi beneficieze de informaţii utile siguranţei lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea