Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO. Polițiștii din Alba, lecții dedicate prevenirii bullying-ului și consumului de droguri și alcool, cu elevii Școlii Gimnaziale Ciugud

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Polițiștii au fost la Școala Gimnazială Ciugud unde s-au întâlnit cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a în cadrul unor lecții dedicate prevenirii bullying-ului dar și prevenirii consumului de droguri și alcool.

Azi, 16 ianuarie 2020, coordonatorul Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, inspector de poliție Pușcașu Sorin, a fost prezent în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale Ciugud unde s-a întâlnit cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a pentru a discuta, împreună, despre fenomenul bullying-ului, cyberbulling-ului, dar și despre prevenirea consumului de alcool și droguri și prevenirea victimizării din infracțiuni.

Participații la dezbateri au înțeles că bullyingul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victimele, prin diferite forme: verbal ( țipete, porecle, sarcasm, insulte, jigniri), fizic (loviri, îmbrânceală, bătăi) și relațional (izolare, intimidare, manipulare). Pe de altă parte, cyberbulling-ul reprezintă trimiterea sau postarea unui mesaj sau a unei imagini, prin  internet, pentru a denigra imaginea unei persoane.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, să nu dea curs provocărilor și să evite violența. Aceștia au fost sfătuiți să-și protejeze bunurile personale și să fie precauți dacă sunt abordați de persoane necunoscute.

Totodată, subiectul consumului de droguri a fost explicat pe înțelesul adolescenților, iar mesajul discuțiilor a fost întărit de „ochelarii de alcool” și „ochelarii de droguri” care simulează intoxicația cu aceste substanțe.

Sfaturile polițistului au fost preluate și întărite de cadrele didactice care au participat la întâlnirea cu elevii.

 Activitățile informativ – preventive, dedicate siguranței elevilor, vor continua pe toată durate celui de-al doilea semestru școlar.

[nggallery id=7654]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Locuitorii din Abrud, fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii: Furnizarea, sistată pe două străzi din oraș Locuitorii din Abrud au rămas fără apă potabilă luni după-masa, din cauza unei avarii. Furnizarea a fost sistată pe două străzi din oraș. Citește și: DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea