Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Poliţiştii din Alba continuă activităţile informativ – preventive adresate copiilor. Recomandări pentru o vacanţă de iarnă în siguranţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

În săptămâna premergătoare vacanţei de iarnă, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, s-au întâlnit cu elevii Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ighiu dar şi cu elevi şi cetăţeni din municipiul Blaj, în cadrul unor activităţi cu caracter informativ – preventiv ce au ca scop creşterea siguranţei.

În cadrul prezentărilor, elevilor le-au fost reamintite regulile de circulaţie, pentru a evita implicarea în evenimente rutiere şi le-au fost oferit explicaţii cu privire la efectele unui comportament violent şi riscurile la care se expun în cazul în care deţin ilegal sau folosesc, în mod necorespunzător, obiecte cu conţinut exploziv.

De asemenea, elevilor l-au fost făcute recomandări cu privire la comportamentul ce trebuie să-l adopte pentru a nu deveni victime ale traficului de persoane şi pentru a fi feriţi de incidente neplăcute, pe perioada vacanţei de iarnă.

Recomandări pentru siguranţa personală, a locuinţei şi a cumpărăturilor, au primit, de la poliţişti, şi cetăţenii din municipiul Blaj, în cadrul unei acţiuni stradale.

Aceştia au fost îndemnaţi să-şi asigure locuinţele şi să fie atenţi la bunurile personale, atunci când se află la cumpărături, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

La acţiunile de promovare a mesajelor preventive, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității au fost sprijiniţi de poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj şi de specialişti din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia.

În contextul sărbătorilor ce se apropie şi al vacanţei de iarnă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

Copiilor:
• Indiferent de locul unde vă veţi petrece vacanţa (acasă, la bunici, la munte, în tabere şcolare), adoptaţi o conduită preventivă, întrucât un comportament neadecvat sau agresiv sporeşte riscul producerii unor evenimente negative;
• Nu folosiţi obiecte cu conţinut exploziv, întrucât acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave;
• Evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii sau persoanele aflate în stare de ebrietate, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează;
• Nu consumaţi băuturi alcoolice sau substanţe interzise de lege;
• Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă;
• Atenţie la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră;
• Nu vă întâlniţi cu persoane cunoscute pe internet;
• Atunci când mergeţi cu colindul din casă în casă, respectați regulile de circulație și nu staţionaţi pe partea carosabilă.
• Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “trecere pentru pietoni “, iar în locurile unde sunt instalate semafoare pentru pietoni, numai la culoare verde a acestora.

Părinţilor li se recomandă să-şi supravegheze permanent copiii, pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc).

[nggallery id=5038]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea