Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Podul și Monumentul Unirii, finalizate în proporție de aproape 100%, iluminate pe timp de noapte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Podul Unirii și Monumentul Unității Naționale – o construcţie de 20 de metri înălţime, din piatră, sub forma unor patru cruci şi a două litere ”U” – sunt iluminate pe timp de noapte, cu câteva zile înainte de Ziua Națională a României.

În aceste zile se fac ultimele lucrări, în special la zona de lângă monument, urmând ca la sfârșitul săptămânii să se retragă șantierul, astfel încât oamenii să se poată plimba prin Parcul Unirii.

Monumentul Unirii, simbol la 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România, va fi sfințit, de 1 Decembrie, de la ora 12.30. Inaugurarea lui va avea loc, în aceeași zi, de la ora 15.00.

Acesta este finalizat recent, construcţia fiind finanţată de Ministerul Culturii cu 10,2 milioane de lei.

Tot cu această ocazie va fi inaugurat şi Podul Unirii, care face legătura între monument şi Catedrala Reîntregirii, în care au fost încoronaţii Regii Ferdinand şi Maria.

[nggallery id=6478]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea