Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Plogging în Cetatea Alba Carolina, un exemplu de urmat: Cum au îmbinat utilul cu plăcutul, curățenia cu mișcarea, un grup restrâns de albaiulieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un grup restrâns de albaiulieni, care îndrăgesc Cetatea Alba Carolina, au ales să-și petreacă ziua de sâmbătă, util pentru comunitate și plăcut pentru ei, făcând mișcare în timp ce adunau deșeurile aruncate de alții.

Anterior, evenimentul a fost promovat pe Facebook.

”Tot ce trebuie este să te înarmezi cu câteva pungi și mănuși de protecție, ….un exemplu celor din jur. Plogging este un termen inventat de suedezi, derivat din combinația cuvintelor pluck (a culege) și jogging (alergare), care descrie activitatea prin care în timp ce  alergi, culegi și gunoiul. O activitate care a devenit o modă în Suedia, datorită impactului pozitiv atât personal, cât și pentru mediu.Prin faptul că trebuie să faci genuflexiuni și să cari și ceva greutate cu tine, s-ar putea să aibă beneficii pentru sănătatea ta. Dar cu siguranță va avea asupra mediului înconjurător”, se arăta în evenimentul creat pe pagina de Facebook, premergător acestei activități.

Plogging-ul este un sport accesibil oricui căci, la fel ca și în cazul jogging-ului din care se trage, nu contează performanța – nici ca timpi, nici în termeni de câte deșeuri poți strânge.

Asta deoarece majoritatea lucrurilor pe care oamenii le aruncă pe unde apucă sunt foarte greu degradabile în natură. Spre exemplu, durează aproximativ 450 de ani ca natura să „scape” de un singur PET iar o gumă de mestecat dispare abia după 25 de ani. Toate acestea pot fi însă culese și duse la reciclat iar beneficiarii vom fi noi toți, potrivit sursei citate.

[nggallery id=5446]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea