Rămâi conectat

Sport

FOTO: performanţă pentru tenismenul albaiulian David Manu: locul al 4-lea cu România Under 12, la turneul final al “Winter Cups”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentatul tenismen David Manu, originar din Cetatea Marii Uniri, a făcut parte din echipa României Under 12, care a încheiat recent pe locul al 4-lea la turneul final al “Winter Cups by Head” 2017, desfăşurat în Cehia la Veska.

Este cea mai importantă performanţă a carierei pentru „diamantul” din Cetatea Marii Uniri, care la finele săptămânii va lua parte la un alt turneu extrem de puternic, în Franţa, la Auray, împreună cu Mihai Coman, un gen de Campionat European la simplu.

“Tricolorii”, pregătiţi de antrenorul Alexandru Banciu, au pătruns în “careul de aşi” al turneului şi au jucat finala mică a importantei competiţii europene, având şansa să cucerească medaliile de bronz. Este a doua performanţă ca valoare pentru România, la Under 12 masculin, din istoria participărilor la această întrecere importantă. În primul meci, România a eliminat Estonia, scor 2-1, pentru ca în semifinale să fie învinsă de Cehia (scor 1-2), fosta şi actuala campioană europeană, iar apoi, a pierdut cu Franţa, în finala mică, scor 0-3.

Revenind la tenismenul legitimat la TC Sun Alba Iulia, David Manu a deschis “balul” împotriva Estoniei, pierzând primul meci, după o confruntare epuizantă, ce a durat două ore şi 17 minute, cu Oliver Ojakaar, scor 7-5, 3-6, 3-6. Conduşi cu 1-0, românii au revenit, iar Mihai Alexandru Coman a restabilit egalitatea. La dublu, “tricolorii” David Manu şi Mihai Alexandru Coman au repurtat o victorie de senzaţie, scor 6-3, 6-4, împotriva perechii fomată din Villem Aadamsoo şi Oliver Ojkaar, aducând punctul calificării. În semifinale, în faţa “tricolorilor” a stat ţara gazdă Cehia, campioana europeană din 2016 şi apoi din 2017, după ce a trecut în ultimul act de Rusia. Robert Gună a suferit o înfrângere în întâia dispută, Coman a egalat din nou, însă în partida decisivă dublul “tricolor” format din Mihai Coman şi David Manu a pierdut scor 2-6, 0-6, împotriva perechii Jakub Mensik şi Vojtech Petr. În “finala mică”, Franţa a dispus de reprezentativa noastră, scor 3-0. Clement Kubiak l-a învins pe David Manu, scor 7-5, 6-4, Mihai Alexandru Coman a pierdut al doilea joc, iar “dublul” format din Robert Gună şi David Manu a înregistrat o înfrângere cu perechea Clement Kubiak şi Tiago Pires Antonio, scor 4-6, 7-5, 8-10. Dincolo de aceste rezultate, pentru David Manu, sportiv care va împlini 12 ani în 18 februarie, rămâne debutul în “tricolor”, la cel mai înalt nivel al tenisului european la respectiva categorie de vârstă. David şi-a dovedit talentul incontestabil, a acumulat experienţă şi a contribuit la rezultatele notabile realizate de România, care a terminat Campionatul European de Iarnă Under 12 pe poziţia a 4-a, într-o întrecere cu 27 de ţări participante. “Tricolorii” au lăsat o impresie excelentă, disputând o semifinală spectaculoasă împotriva Cehiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea