Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanţă la superlativ! Ana Rodean, campioană naţională la maraton, a doua oară consecutiv, la Maratonul Internaţional Bucureşti!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Albaiulianca Ana Rodean a cucerit pentru al doilea an consecutiv titlul naţional la maraton, trofeu decernat în cadrul ediţiei din acest an a Maratonului Internaţional Bucureşti!

O performanţă de senzaţie pentru atleta de 33 de ani din Cetatea Marii Uniri, care demonstrează o pasiune incredibilă pentru sport. Sportiva albaiuliană are un 2017 de senzaţie, această medalie de aur în proba supremă a atletismului venind după prezenţa la Londra, la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra, încheind proba de marş cu SB (cel mai bun rezultat al sezonului).

*Ana Rodean: “2017, un an foarte bun”

Ana Rodean, sportiva numărul 1 a judeţului Alba în 2016 este favorita incontestabilă a primului loc în topul sportiv din 2017 ]n urma performanţelor realizate în două probe total diferite, marş şi maraton. „A fost o cursă foarte dificilă, maratonul fiind o probă care te stoarce de toate puterile, dar s-a terminat cu bine şi sunt mulţumită de rezultat. Anul 2017 a fost unul foarte bun, au ieşit bine competiţiile importante, atât la Londra, cât şi la maratonul internaţional, care încheie sezonul, unul foarte dificil. În viitor, rămân la marş, este proba care m-a consacrat”, a declarat brava atletă, festivitatea de premiere fiind oficiată de Constantina Diţă – campioana olimpică la maraton, la Beijing, în 2008. Rodean este pentru a 4-a oară la Maratonul Internaţional de la Bucureşti, cucerind două medalii de aur şi o medalie de bronz.

La ediţia a 10-a, una jubiliară a Maratonului Internaţional Bucureştim au participat peste 17.000 de persoane. Kenyanul Duncan Cheruiyot Koech s-a impus în cursa masculină (un nou record), iar la feminin pe primul loc s-a clasat etiopianca Almaz Gelana Erba (două ore, 42 de minute şi 6 secunde), urmată de Zeritu Bagashaw Wakjira, tot din Etiopia, campioana din 2015 şi 2016 şi Ana Rodean (CS Unirea Alba Iulia şi CSU Reşiţa) – timpul înregistrat fiind două ore, 57 de minute şi 42 de secunde.

*Gabriel Avram: “Ana a realizat un lucru extraordinar”

Peste două săptămâni, tot la Bucureşti, Ana Rodean schimbă rolurile şi va concura în cadrul Campionatelor Naţionale de marş pe distanţa de 10 kilometri. “Prin reconfirmarea rezultatului de anul trecut, un lucru extraordinar, Ana a demonstrat că poate să continue la un nivel remarcabil ambele probe, maraton şi marş. La Bucureşti a câştigat titlul naţional cu lejeritate, un avans de 4 minute. Un sezon marcat de probleme medicala a devenit cel mai bun al carierei, cu prezenţa la Londra şi acest aur la maraton. Când pregăteşti un sportiv de asemenea valoare şi seriozitate nu poţi să fi decât mândru”, a declarat antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

Ambasadoarele evenimentului au fost Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și vicepreședintă a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, scrimera Ana-Maria Popescu, campioană olimpică la spadă cu echipa României în 2016, fosta canotoare Camelia Lupașcu și fosta mare judoka Alina Dumitru. Sâmbătă au avut loc cursa populară (3 km), urmată de cursa adolescenților (3 km), jogging în scutece (900 m) și cursa copiilor (0,9/1,4 km), iar duminică s-au desfășurat cursele de 10 km, pentru persoane cu dizabilități, maratonul București, semimaratonul București și cursa de ștafetă, în capitală mai concurând şi alţi reprezentanţi ai judeţului precum Vasile Hîrjoc, Levente Polgar sau Sergiu Cioca.

[nggallery id=4711]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea