Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Patru elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia vor concura la „1st International Cadet Cup”, din Ungaria. Ce probe vor avea de infruntat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Între 12 și 15 iulie 2021, patru elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia vor concura la „1st International Cadet Cup”, eveniment ce va avea loc la Balatonakarattya în Ungaria.

Elevii sergent major Robert Bârc și Ilie Popa, elevul sergent David Pop și elevul fruntaș Tudor Creț, însoțiți de căpitanul George Mînicuță vor reprezenta colegiul militar și România la prima ediție a acestei competiții care se va disputa între colegii militare din Europa.

„Cei patru elevi s-au pregătit mai bine de două luni pentru a concura, fie individual, fie în echipă, la 7 probe aplicativ – militare și de natație.

Proba de orientare în teren se va desfășura într-un labirint, cu scopul de a atinge mai multe check point într-o ordine prestabilită.

Elevii vor avea de rezolvat apoi o situație în care să acorde primul ajutor.

Ei vor parcurge o probă de ștafetă de alergare cu arma pe o distanță de 1.000 metri și executarea de trageri din trei poziții diferite.

Elevii vor alerga într-o cursă cu obstacole pe distanța de 600 – 800 metri cu obstacole naturale sau artificiale și înot pe o distanță de aproximativ 50 metri.

O altă probă constă în aruncarea grenadelor la distanțe și din poziții diferite. La poba de topografie elevii trebuie să estimeze o distanță până la un anumit obiect, să localizeze din deplasare un loc, să stabilească o locație pe hartă folosind coordonate MGRS și să stabilească azimutul. La proba de ștafetă, fiecare concurent va alerga cu arma pe distanța de 1000 metri.

De pregătirea elevilor s-au ocupat căpitan George Mînicuță (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia), locotenent Dragoș Jipa (Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”), maistrul militar clasa I Gabriel Petric (Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii) și profesorul Sorin Secăreanu (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia). Evenimentul „1st International Cadet Cup” este organizat de Ministerul Apărării din Ungaria”, au scris reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea