Rămâi conectat

Oameni şi locuri

FOTO: Paradisul din Tăul Brazi – Roşia Montană. Sălbăticia naturii distrusă de sălbăticia oamenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Roșia Montană are ape și stânci, și o frumuseţe ireală a locurilor. Turiștii caută zona ochiurilor de apă de aici: Tăul Brazi, Tăul Anghel și Tăul  Mare.

Tăul Brazi, un loc de popas amenajat pentru turiști lângă o pădure de brazi, este o fereastră deschisă spre priveliște frumoasă şi sălbatică a dealurilor din jur.

Locul ar trebui să te cheme la un popas în mijlocul naturii. Ar trebui… În realitate lucrurile nu sunt chiar așa. Zona care ar trebui să fie ”de agrement” este lăsată în paragină, iar braconierii trec noaptea pe acolo fără a lua în considerare afișul cu ”Pescuitul interzis!” și fac ravagii.

Un localnic ne-a scris, dezamăgit despre ce se întâmplă și de felul în care arată locul, și ne-a trimis imagini ale zonei.

”Noapte vin oamenii la braconat și golesc tăul de peștele cu care a fost populat de către primărie în urmă cu 4 -5 ani, fiind populat pentru agrement cu o specie de pești roșii (nu mă pricep la specii ca să o numesc), primaria cheltuind atunci 30.000 de  lei. Hoții au lăsat și urme pierzând pe mal pește. Chiar dacă este un singur afiș cu pescuitul interzis, primăria nu ia nici o măsură în a stopa furtul, toate cele ce se întâmpla, se întâmpla cu știrea viceprimarului, iar cei ce vin la braconat vin noaptea cu câte 2-3 mașini până lângă tău. Chiar dacă se află un post de Jandarmi și un Post de Poliție în Roșia Montană, ei au program doar ziua (de la 7.00 la 16.00 ). Ziua e asigurată paza localității, iar noapte rămâne liberă pentru cei ce merg să fure peștele. Primăria nu vrea să ia nicio măsură în a opri furtul și a stopa degradarea împrejurimilor tăului. Cablurile atârnă inestetic pe stâlpi de iluminat (la care oricum nu fucționează becurile), podul de lemn este degradat și fără balustradă (fiind și cazuri în care au căzut copii de pe el din lipsa balustrăzii, din fericire nu s-au lovit grav), pontonul care a fost amenajat în anii trecuți pentru hidrobiciclete și bărcuțe este afundat și stricat (împiedicând astfel punerea pe tău a hidrobicicletelor și bărcuțelor ele stând depozitate), iar dealurile din împrejurul tăului se taie fară acord, brazii. Omenii care veneau în anii trecuți (chiar și de la sute de km) pentru relaxare și liniște aduceau copiii să se dea cu bărcuțele, acum când revin sunt dezamagiți de cum a ajuns tăul”, sunt cuvintele pline de amărăciune ale cititorului nostru.

[nggallery id=7021]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea