Rămâi conectat

Sport

FOTO: Open Şah Alba 2014 Baia de Arieş câştigat de Marius Ceteraş

Publicat

în

Open Sah Alba 2014 Baia de Aries 2Festivalul “Open Şah Alba 2014”, organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria regretatului maestru Mihail Breaz,  a debutat joi 17 iulie cu turneul de la Baia de Arieş, primul dintre cele 10 turnee de calificare pentru turneul final care va avea loc în 24 august la Alba Iulia. Gazda competiţiei a fost pensiunea Roua Muntelui din complexul Paradisul Apusenilor.

Prezenţa la start a 53 de participanţi, dar şi nivelul acestora, a făcut ca turneul să fie cel mai mare organizat vreodată în Baia de Arieş, lucru apreciat şi de primarul oraşului gazdă a turneului, Traian Pandor, la festivitatea de deschidere, ceremonie care a început cu un moment de reculegere în memoria maestrului Mihail Breaz.

Turneul a fost unul foarte disputat, la capătul celor 7 runde desfăşurate în sistem elveţian doi concurenţi aflându-se în frunte la egalitate de puncte, după ce au obţinut câte 5 victorii şi 2 remize. Victoria i-a revenit maestrului FIDE Marius Ceteraş (Alba Iulia), care a avut un coeficient Bucholtz mediu superior candidatului de maestru Tiberiu Bardi (Rădeşti). Pe locurile următoare s-au clasat Alin Marcu (Cluj Napoca) şi Nicolae Şandru (Aiud) cu 5,5 puncte şi un pluton de 5 jucători cu 5 puncte, condus de maestrul FIDE Dorin Şerdean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Alba.

Electrica Furnizare Discount

Festivitatea de premiere a fost onorată de prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi a administratorului public al judeţului Alba, Sorin Bumb, care alături de arbitrul competiţiei, Mihai Partenie (Giarmata Vii – Timiş) şi reprezentanţii AsociaţiOpen Sah Alba 2014 Baia de Aries 1ei Judeţene de Şah Alba, Dorin Şerdean şi Marius Ceteraş, au oferit premii celor mai merituoşi participanţi. Pe lângă primii clasaţi din clasamentul general amintiţi mai sus, s-au acordat premii şi primilor clasaţi la următoarele secţiuni:

Feminin: 1.Maria Ileană (Alba Iulia) 2.Narcisa Drăgulescu (Giarmata Vii) 3.Eleonora Mihai (Giarmata Vii)

Veterani: 1.Mihai Vîlceanu (Cugir) 2.Gheorghe Murg (Cugir) 3.Ioan Roncea (Sebeş)

Jucători locali din Baia de Arieş: 1.Ioan Mucea 2.Raul Rusu 3.Gheorghe Boboia

Copii sub 12 ani: 1.Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2. Nicoleta Băcanu (Sibiu) 3. Mihai Bucur (Giarmata Vii)

Copii sub 10 ani: 1.Eduard Şubredu (Cugir) 2. Alecsandru Coroiu (Baia de Arieş) 3.Maria Roşca (Teiuş)

1. Ianis Tarciuc (Sebeş) 2. Renato Iordăchescu (Cugir) 3. Cătălin Marina (Teiuş)

O surpriză foarte plăcută a fost suplimentarea fondului de premiere de 800 lei oferit de Consiliul Judeţean Alba cu încă 500 lei oferiţi de domnul Raul Rusu din partea SC Ceziana Star SRL Baia de Arieş, bani care au fost oferiţi ca premii tuturor copiilor sub 12 ani prezenţi la turneu, în funcţie de rezultatele obţinute.

Următoarele etape ale festivalului “Open Şah Alba 2014” sunt programate vineri orele 16 la Câmpeni şi sâmbătă de la orele 10 la Avram Iancu.

[nggallery id=2083]

Publicitate

Sport

Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet, la Tg. Mureș | Astăzi, ora 19.00, în sferturile de finală ale Cupei CEV

Publicat

în

Astăzi, ora 19.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș, se dispută manșa tur a sferturilor de finală ale Cupei CEV, între Volei Alba Blaj și Volero Le Cannet (returul, în 2 februarie, la ora 21.00, în Franța).

La primul meci european al anului, formația din “Mica Romă” are în față liderul campionatului (36 de puncte în 14 întâlniri). Pregătită de italianul Lorenzo Micelli, echipa franceză o are în componență pe Maja Aleksic (ce a evoluat în ultimii 3 ani, până în vară, la Blaj).

*Amintiri plăcute cu Rocheville Le Cannet

Volero Le Cannet este o cunoștință mai veche a Blajului, un club care în 2018 a trecut la un alt nivel prin colaborarea cu Volero Zurich (a câștigat de 13 ori campionatul și a participat regulat în Liga Campionilor, prin implicarea patronului rus Stav Jacobi. Cu Rocheville Le Cannet a debutat Volei Alba Blaj în competiția supremă, un 3-1 în 27 octombrie 2015 pe terenul vicecampioanei Franței. Era stagiunea de debut a Blajului în Champions League, încheiată cu o altă victorie contra grupării franceze, tot 3-1, la Sibiu (27 ianuarie 2016) și continuarea acelui parcurs european în sferturile Cupei CEV. În actuala ediție, ambele combatante au avut un parcurs imbatabil: Volei Alba Blaj a trecut de Vasas Obuda Budapesta (3-1 în Ungaria, 3-0 la Tg. Mureș) și PAOK Salonic (3-1 în Grecia și 3-0 în retur), iar Volero le-a eliminat pe Minchanska Minsk (3-2 în Balarus și 3-1) și SK UP Olomouc (dublu 3-0).

Electrica Furnizare Discount

Întâlnim o echipă foarte bună, un nume mare a voleiului feminin, care în acest an are un sezon foarte bun în campionatul Franței. Consider că șansele de calificare sunt egale, mai ales înaintea primului meci. Aștept de la echipa mea să joace cel mai bun volei posibil, împotriva celui mai dificil adversar pe care îl întâlnim în acest sezon. Echipa este pregătită și ne dorim să ne răsplătim suporterii care vor veni la Târgu Mureș printr-o prestație cât mai bună și să obținem un rezultat care să ne dea încredere și șanse de calificare pentru meciul retur”, a punctat antrenorul Stevan Ljubičić, care contează și pe ridicătoarea Slađana Mirković, absentă două întâlniri din pricina unei răceli. În campionat urmează sâmbătă meci acasă cu CS Medgidia, ce a pierdut greu, 2-3 pe teren propriu cu campioana CSM Târgoviște (ce are două puncte în spatele Blajului în ierarhie). (H.D.M.)

Citește mai mult

Sport

Reunire în nocturnă pentru CS Ocna Mureș | Al. Giurgiu, Vasinc și Onciu, sub comanda lui Paul Ciucă

Publicat

în

24 ianuarie, ziua Unirii Principalelor, a fost ziua reunirilor pentru două divizionare terțe din Alba, Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș.

Formația din orașul salin a avut prima ședință de pregătire la lumina reflectoarelor, iar sub comanda antrenorului Paul Ciucă s-au regăsit și 3 noutăți atacantul Vasinc (din Unirea, ultima dată la Someșul Dej), mijlocașul Al. Giurgiu (care a trecut azi și pe la Stadionul “Cetate”) și portarul Onciu (Arieșul Turda), plus alți câțiva jucători în probe, absent motivat fiind Cioplântă. La capitolul plecări figurează numele lui Tegbo, Frențiu, Ed. Mihail și Neșan, iar Hetea este testat în această perioadă de Someșul Dej (unde a ajuns și uniristul Pocol).

Ocnamureșenii se pregătesc la domiciliu, fără cantonament centralizat, iar în funcție de ce se va mai rezolva la nivelul transferurilor, vor mai fi și plecări din efectivul divizonarei terțe clasate pe locul al 6-lea în Seria a 9-a. Amicalele iernii sunt cu Victoria Viișoara (locul 4 în liga a 4-a, Cluj) – în 5 februarie, Sticla Arieșul Turda (12 și 26 februarie), Unirea Ungheni (19 februarie) și căutându-se adversar pentru ultima repetiție, în 5 martie.

Electrica Furnizare Discount

Fiecare reunire a lotului, că e după vacanța de vară sau de iarnă, e marcată de bucuria revederii cu oameni angrenați într-o activitate dificilă, cum e fotbalul sau sportul în general, care înseamnă competiție, luptă, emoție, momente de bucurie sau de supărare etc. Toate aceste sentimente trăite împreună fac ca legăturile de prietenie între componenții unei echipe de fotbal să fie mai puternice decât într-un grup de oameni care lucrează într-o fabrică, de exemplu. Deci revederea este, zic eu, mult mai plăcută raportat la alte tipuri de activități nonsportive. Ne dorim să fim sănătoși, să putem să ne pregătim pentru a doua parte a sezonului, unul lung și dificil, cu play-off și play-out, și la finalul căruia ne dorim să ne atingem obiectivul, adică evitarea retrogradării fără a mai trăi emoțiile anilor trecuți, când s-a retrogradat sau s-a evitat retrogradarea la baraj”, a transmis antrenorul Paul Ciucă, ce-l are secund pe Romeo Arinar.

Citește mai mult

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia, reunire cu antrenori noi și 23 de jucători | ”Este un moment dificil, dar sperăm”, a spus Marcel Rusu

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, ‘lanterna roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, a reluat pregătirile cu o nouă bancă tehnică și 23 de fotbaliști prezenți la prima ședință de pregătire, majoritatea juniori, plus câțiva jucători în probe, desfășurată pe Stadionul “Cetate”, în prezența câtorva fani ce au afișat banner-ul “Unirea nu moare”.

“Alb-negrii” încă nu și-au limpezit situația financiară, însă până în jurul datei de 10 februarie se speră în îndepărtarea incertitudinii și în concretizarea a măcar uneia dintre cele trei piste: implicarea primăriei municipiului Alba Iulia, finanțarea dispre un partener privat și eventuala plecare a internaționalului român Nicolae Stanciu de la Slavia Praga. Un staff tehnic alcătuit de Marcel Rusu, ajutat de Mircea Oprea (absent motivat în startul antrenamentului) și Petre Clep (responsabil cu pregătirea portarilor), plus Robert Sicoe (antrenorul juniorilor A1, de unde au fost promovați în toamnă o serie de jucători).

Este un moment dificil la ora actuală la club, dar sperăm într-o revenire totală din punct de vedere administrativ și aici mă refer la finanțarea echipei cât mai repede posibil, cât și la aducerea de noi jucători care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare. Avem un lot de juctori tineri și foarte tineri, dar vârsta este de partea noastră. Ne clasăm pe un lot retrogradabil, dar sunt un optimist din fire și ne dorim să urcăm două sau chiar 3-4 locuri în clasament”, a spus Marcel Rusu.

Electrica Furnizare Discount

Deocamdată sunt certe plecările lui Bartok (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Cl. Morariu (FC Avrig) și Haj (Metalurgistul Cugir), întrucât în privința experimentaților Al. Giurgiu și Fetița se nădăjduiește ca respectivii să se răzgândescă și să continue în “alb-negru” dacă situația clubului se va stabiliza, asta în vreme ce Pocol este în probe la Someșul Dej, iar Mocanu se pregătește cu Astra Giurgiu (fundașul a fost împrumutat de la Concordia Chiajna).

Au fost prezenți Ciorgovean, Sântoma – Bakcsi, Bârdea, Scrob, V. Codrea, Dehelean, Mâlnă, Lupea, Sg. Tineiu, alături de tinerii N. Itu, C. Dănilă, Jurj, Oneț, Sebaș, Al. Capătă, M. Cristea (va mai fi cooptat în lot și C. Ursu), plus șase nou-veniți: Ionuț Cîrloanță (atacant, 20 de ani, Unirea Ungheni), Răzvan Caciuc (fundaș dreapta, 17 ani, Viitorul Brațca, Bihor), Ionuț Ispas (atacant, 22 ani, Performanța Ighiu), Sergiu Emanuel Colto (atacant, 26 de ani, Voința Horoatu Crasnei, Sălaj, și Germania, ligile inferioare), Gabriel Gheorghete (portar, 27 ani, ligile inferioare Germania), George Vâjdea (fundaș, 20 ani, Gloria Geoagiu). Transferurile importante, obligatorii pentru întărirea unui efectiv subțire valoric, se mai lasă așteptate, fiind dependente de rezolvarea problemelor financiare. Sunt fixate două duble de verificare cu Jiul Petroșani și Aurul Brad, plus un meci cu Inter Sibiu (în 5 martie).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare