Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: O mașină decapotabilă, scoasă la licitație pentru Adrian Vințan. Campania de strângere de fonduri pentru tratamentul tânărului albaiulian a ajuns la Londra

Publicat

în

Campania de strângere de fonduri pentru tratamentul tânărului de 31 de ani din Alba Iulia, Adrian Vinţan, bolnav de cancer de piele, a ajuns şi peste hotare. Grupul ”Români în Londra” a organizat o acţiune în cadrul căreia a fost scoasă la licitaţie o maşină decapotabilă donată, iar banii vor ajunge în contul lui Adrian.

“Masinuța care face bine”

Elit - Gustul Desăvârșit

” Zilele acestea, alături de Cristian Alexievici, luptăm pentru un tânăr de 31 de ani din Alba Iulia, care se luptă cu cancerul și pe care noi vrem să îl ajutăm atât cât putem. Din nou, ni s-au alăturat oameni despre care mulți nu stiți, dar despre care ar merita să știe o lume întreagă!

Prin obiecte donate pentru licitații, prin gesturi unice, ne-au impresionat și de data aceasta. Mulțumim Alexandra Ursachi și multora care au dorit să rămână anonimi…Multumim celor care au licitat 150£ pentru un tort, care acum licitează sume considerabile pentru o chitară electrică sau o piesă compusă la pian special pentru ei de către Cristi. Sunteti cu toții minunați!

Surpriză cea mare a venit însă azi noapte când «maşinuţa care face bine» a fost donată din nou spre licitaţie de către cel care o achiziţionase anterior tot pentru o campanie umanitară! I-am zis şi lui şi va zic tuturor: am rămas fără cuvinte şi asta se întâmplă foarte rar. Sunt mândră efectiv că existaţi, dragii mei, sunt mândră că aveţi încredere în cuvântul nostru şi sunt mândră că împreună putem ajută şi putem face diferenţă pentru nişte oameni aflaţi la mare nevoie. Sunt fericită de faptul că fac parte din comunitatea asta cu oameni care, atunci când trebuie, fac nişte gesturi care te fac să plângi la ora 2 noaptea!

Licitaţia va începe de la suma de 500£ şi se va încheia duminică, 18 februarie, ora 20:00, moment în care cel care a licitat cel mai mult va face transferul în contul campaniei noastre şi va merge să ridice cheile maşinii de la Cristian”, a scris Claudia Gutulescu pe Facebook.

Maşina scoasă la licitaţie a mai făcut obiectul unei campanii în urmă cu un an, când a fost vândută la licitaţie pentru transportul şi înmormântarea în România, a unei românce decedate la Londra.

Campania dedicată strângerii de fonduri pentru Adrian Vinţan are succes şi la Alba Iulia. Mai mult de jumătate din suma de 75.000 de euro a fost deja adunată în conturile tânărului în vârstă de 31 de ani.

”Dragi oameni cu suflet mare, nu reuşesc să fac faţă la multitudinea de mesaje primite. Îmi cer scuze dacă nu răspund fiecăruia în parte, sunt copleşit de atenţia şi bunătatea pe care mi-aţi acordat-o. Până în acest moment, cu ajutorul tuturor am reuşit să strângem puţin peste 40 000 de euro. În momentul de faţă sunt sigur că alături de voi, vom reuşi să strângem această sumă exorbitantă de 75 000 euro. Nu am cuvinte să vă mulţumesc şi sincer nu am crezut că acest lucru ar fi posibil! Sănătate multă!”, a transmis Adrian Vinţan.

Campania pentru susţinerea tânărului va continua şi în zilele următoare. Duminică, 4 februarie, de la ora 16.00, se organizează un eveniment cartiabil pentru Adrian la club QB Lounge, unde cei prezenți vor putea dona bani chiar membrilor familiei, iar  în 10 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc concertul ”LiVe for LiFe” susţinut de trupe ”The Puzzles”. Accesul se va face pe baza unei invitaţii care va costa 50 de lei şi care poate fi obţinută de la sediul Casei de Cultură. Toate fondurile strânse vor fi donate pentru Adrian Vinţan.

Vedeți și Cazul tânărului Adrian Vințan, din Alba Iulia, a înduioșat întreaga comunitate! MOBILIZARE impresionantă: În doar o zi a strâns 25.000 de euro din donații și are banii pentru prima perfuzie

Stanciu, Gicu Grozav și Daniel Niculae, fotbaliști cu suflet mare, „Împreună pentru Adrian Vințan”! Tricouri donate și implicare în campania umanitară pentru sprijinirea tânărului albaiulian

În urmă cu 4 ani, Adrian şi-a scos o pată pigmentara de pe piciorul stâng care îl incomoda. Atunci i s-a dat vestea cruntă că suferă de cancer. A fost operat şi timp de doi ani totul părea să meargă bine.

“Totul a început în 2014, când, în urma unor controale la dermatologi, am fost diagnosticat cu melanom la un semn pe care l-am avut pe piciorului stâng. În 2016 mi-a apărut un ganglion în zona inghinală, a început să se inflameze, am revenit la doctor mi-a spus că este metastaza de la acel semn şi trebuie făcută operaţie de urgenţă”, spune Adrian Vinţan.

Tânărul a mers şi la un spital din Viena, unde a urmat un tratament care l-a ajutat. Acum şansa lui la viaţa este un medicament care costă mult prea mult şi de care are nevoie cât mai repede. ”Este cel mai bun de pe piaţa, se foloseşte şi în ţările din Europa, însă, din păcate, la noi costă 75.000 de euro. În Germania sau în alte ţări se poate face gratuit în spitale. Până acum, tratamentele au costat destul de mult, am făcut credit la bancă, am luat banii de la nunta. Suma acum este prea mare şi nu mai avem posibilitate să ne descurcăm singuri”, mai afirmă Adrian.

Cei care vor să-i întindă o mână de ajutor lui Adrian o pot face donând bani în următoarele conturi: RO91INGB0000999903328604 – Cont LEI deschis la Banca INGB CENTRALA (pe numele Adrian – Vasile Vinţan) RO54INGB0000999907240698 – Cont EURO deschis la Banca INGB CENTRALA, SWIFT: INGBROBU (pe numele Adrian – Vasile Vinţan) Firmele pot dona în contul: Asociatia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, str. Republicii, nr.8 RO 10909726 Cont LEI : RO74RNCB0007001695460001 (pe numele Adrian – Vasile Vinţan) Cont in EUR : RO47RNCB0007001695460002 (pe numele Adrian – Vasile Vinţan) Conturi deschise la BCR Blaj, Cod SWIFT: RNCBROBU.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Intervenție Salvamont Alba, la Piatra Secuiului: Canicula, terminarea apei și apropierea unei furtuni au făcut ca o turistă din Sibiu să intre în panică

Publicat

în

Intervenție Salvamont Alba, la Piatra Secuiului: Canicula, terminarea apei și apropierea unei furtuni au făcut ca o turistă din Sibiu să intre în panică

Salvamontistii care sunt de serviciu la punctul Salvamont Rimetea au fost alertati în jurul orelor 17:10, despre faptul că o tânăra în vârsta de 24 de ani, din Sibiu, in timp ce parcurgea traseul CA (cruce albastra), in coborâre de pe Piatra Secuiului spre Colţeşti, nu mai poate sa meargă.

Din cauza unui cumul de factori cum sunt: ziua toridă, terminarea apei pentru băut, iminenta apropierii unei furtuni si o ușoară căzătură pe traseu, au fost elementele care au indus panica acestei fete. Panta ușor mai accentuata a acelei porțiuni de traseu a sporit sentimentul de nesiguranță.

După o hidratare corespunzătoare si câteva discuții pentru liniștire, salvatorii montani ajunşi de urgență la faţă locului, au ajutat-o să coboare întreg traseul, fără a fi nevoiţi să folosească echipamentele specifice de transport în teren accidentat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Si astfel, chiar dacă era începătoare în ale turismului pe cărări de munte, cu câteva emoții de intensitate mare, tânăra noastră a reușit sa parcurgă toată Creasta Secuiului pe picioarele sale.

„Totul e bine, cand se termina cu bine!”

In aceasta perioada caniculară, multi turisti cauta răcoarea pe munte. Ne facem datoria să îi sfatuim pe cei care pornesc pe potecile montane sa se echipeze corespunzător, sa aibă în rucsac alimente si apă suficiente pentru toată durata parcursului, o mica trusa de prim ajutor, telefon încărcat si ascuns într-un buzunar, puţin antrenament.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Expoziție de mașini de epocă la Câmpeni: Cea mai „bătrână” bijuterie pe patru roți, un model Ford, din anul 1954

Publicat

în

FOTO| Expoziție de mașini de epocă la Câmpeni: Cea mai „bătrână” bijuterie pe patru roți, un model Ford, din anul 1954

În cursul dimineții de sâmbătă, 2 iulie, începând cu orele 11:00, primăria Orașului Câmpeni a organizat, în Piața Avram Iancu, o expoziție de mașini de epoca.

Au fost prezentate mașini de epocă cu o istorie frumoasă, cea mai „tânără” fiind fabricata în 1971, iar cea mai „bătrână”, modelul FORD, fabricată în 1954.

„Am participat astăzi la o expoziție de mașini de epocă organizată în orașul nostru. Cea mai ,,tânără” bijuterie pe patru roți a fost fabricată în 1971, iar cea mai ,,bătrână”, un model Ford, în anul 1954.

Elit - Gustul Desăvârșit

Le mulțumesc organizatorilor expoziției pentru că au adus în orașul nostru aceste superbe mașini de colecție!”, a transmis primarul Cristian Pașca.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Ziua Rozelor 2022: Povestea înmiresmată a trandafirilor se deapănă din nou la CIUMBRUD

Publicat

în

FOTO| Ziua Rozelor 2022: Povestea înmiresmată a trandafirilor se deapănă din nou la CIUMBRUD

Sâmbătă, la Ciumbrud, s-a dat startul Paradei Rozelor – În acordurile fanfarei, dansatori, zeci de biciclete, motociclete, mașini și trăsuri, purtând impresionante aranjamente florale, au pornit de de lângă Colegiul Național “Bethlen Gabor”, purtând spre Ciumbrud adieri parfumate.

Ca în fiecare an, nu vor lipsi cântecele şi dansurile populare românești și maghiare, dansurile ritmate ale majoretelor, atelierele de creație handmade cu tematică florală pentru copii, atelierele de pictură și de coafură, expozițiile de tablouri, concertul de muzică ușoară și, nu în ultimul rând, o tombolă cu premii.

Începând cu ora 20:00 vor avea loc două concerte de muzică, susținute de trupa „Transylvanium” și 3 SUD EST.

Elit - Gustul Desăvârșit

PROGRAM

 • 09.00 – Parada Rozelor – Aiud, Colegiul Național „Bethlen Gabor”- Ciumbrud Participă: Fanfara Județului Alba, majorete, dansatori, biciclete, trăsuri, motocicliști, mașini.
 • 10.30 – Fanfara Județului Alba. Povești de vacanță – majorete – Clubul sportiv Gimn Star Blaj
 • 10.45 – Deschiderea oficială
 • 11.00 – Vizitare standuri participante
 • 11.15-13.00 – ATELIERE DE LUCRU: Flower Power – atelier de creație pentru copii, Fir de trandafir în cosițe de domnițe – atelier de fire împletite, Pictură pe față, Dor de floare și culoare – atelier de pictură pentru copii
 • 11.00-12.30 – PROGRAM ARTISTIC: „Șezătoare pe Tarnave” – Liceul Tehnologic Jidvei Ansamblul „Codrișorul” Stremț, Asociația Top Dance 2007, Cercul de Folk – Marius Moga, Cercul de pian al Centrului Multicultural Liviu Rebreanu Aiud
 • 12.30 – Standul Rozelor premierea cultivatorilor de trandafiri
 • 13.30 – Trandafirul anului „Asociația Amicii Rozelor din România-Filiala Ciumbrud”
 • 14.00 – Tombola Rozelor – „Asociația Alba Afroda”.
 • 15.00-17.00 – Atelier de pictură pe față
 • 15.00-17.30 – Program artistic muzică populară susținut de: Ansamblurile folclorice: Doina Aiudului, Cununa Fărăului, Ansamblul folcloric Pipacs Ciumbrud și Ansamblul Prof.Monica Stan din Stremț
 • 20.00-20.50 – Concert trupa „Transylvanium”
 • 21.00-22.00 – Concert 3Sud Est
 • 22.00 – Foc de artificii

„Am vorbit astăzi cu producătorii și cultivatorii de trandafiri prezenți la ”Sărbătoarea Rozelor” despre munca și sacrificiile depuse pentru a câștiga o pâine din această activitate.

Concluzia mea este că fără pasiune față de aceste minunate flori, dar și față de această îndeletnicire, acești oameni muncitori s-ar fi îndreptat către alte activități.

Felicitări pentru munca și rezultatul vostru!

Am fost prezent la Ciumbrud alături de Călin Gheorghe Maties-senator, consilierul județean, Otoiu Marcel, consilierii locali din Aiud, Delia Angela Gheorghiță și Ursa Ionut Claudiu precum și alți colegi din echipa PSD Alba.”, a transmis subprefectul Mureșan, prezent la festivități.

Foto: Facebook – Centrul de Cultură Augustin Bena Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare