Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| O elevă de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, premiul I la concursul național „Eroul meu de ieri și de azi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Eleva caporal Alexandra Ciule, clasa a XI-a, a obținut premiul I la concursul național „Eroul meu de ieri și de azi”, organizat de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor în luna iunie. Eseul Alexandrei, intitulat „Praf de stele pe epoleți”, tratează eroismul străbunicilor și bunicilor săi care au luptat în cel de Al Doilea Război Mondial.

Demersul elevei în redactarea acestui eseu a fost unul destul de dificil dar discuțiile purtate cu rudele sau veteranii de război rămași în viață au fost emoționante. „Mă simțeam foarte norocoasă să aflu aceste povești de viață și să cunosc oameni care au reușit să supraviețuiască luptelor de pe front. Dintr-o dată, eroii nu erau doar niște nume ci și parte din existența mea în marea familie a Armatei României. Suntem uniți cu toții sub același tricolor și purtăm cu mândrie gradele sub forma unor epoleți”, a mărturisit Alexandra.

Alexandra a fost încurajată să scrie acest eseu de către profesorul de istorie Dan Anca. „Totul a pornit de la discuția avută cu Alexandra în care îmi spunea că în familia ei sunt străbunici și bunici care au luptat cu eroism pe fronturile celui de Al Doilea Război Mondial unde armata română a fost prezentă. În consecință am încurajat-o să scrie un eseu despre membrii familiei care s-au acoperit de glorie sub drapelul armatei române, iar rezultatul a fost unul deosebit: o poveste de neuitat și premiul I la acest concurs național”, a spus profesorul Dan Anca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 35.000 lei și 2 permise de conducere reținute

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 35.000 lei și 2 permise de conducere reținute Marți, 23 aprilie aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea